Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-11, 12:46 AM   #26
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
未即係傳開去...
你明唔明啊
自由神像o係舊版係經典黎
你話架飛機飛去加拿大
個意義即刻唔同哂
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:14 AM   #27
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
出奇地好睇
Caesar個motion capture真係一流
Andy Serkis扮乜都似
班猿猴好表情過人類

睇完又好似駁晤返其他Apes系列,最後New York都似係致敬多過有連繫
期待二部曲三部曲

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 11:35 AM   #28
westpat
Jayjey

PSN  IDwestmead
岩岩睇完早場
好好睇
今年終於有套正片可以推介比fd

舊 08-14-11, 12:37 PM   #29
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
作者: ammms 查看文章
你明唔明啊
自由神像o係舊版係經典黎
你話架飛機飛去加拿大
個意義即刻唔同哂
舊版其實有 d 咩講?
同今次有咩唔同?

舊 08-14-11, 01:14 PM   #30
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
鬼唔知係傳開去咩
我諗你想問既係之後劇情會同猩猩有咩關係?
我無睇過原作...所以我估
人類要入返去猩猩群到取解藥?結果又引發戰爭?
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 02:52 PM   #31
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
有個位太快,唔知係咪同上一集有關
同上一集連繫
中後段戲中有新聞話有穿梭機升空之後失蹤,仲印晒報紙頭版" LOST IN SPACE" ,

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 07:32 PM   #32
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
唉, d人一見有字幕就滾水淥腳咁走唔知有幾多人睇唔到個機師流鼻血呢
百老匯又係衰, 一出字就開哂燈...sosad

舊 08-14-11, 08:13 PM   #33
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 搖搖 查看文章
唉, d人一見有字幕就滾水淥腳咁走唔知有幾多人睇唔到個機師流鼻血呢
最慘係 d 人行到一半見有野睇
之後企哂o係度睇擋住後面 d 觀眾
舊 08-14-11, 08:21 PM   #34
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: ammms 查看文章
最慘係 d 人行到一半見有野睇
之後企哂o係度睇擋住後面 d 觀眾
咪就係
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 09:26 PM   #35
御緣
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 信長 查看文章
有個位太快,唔知係咪同上一集有關
同上一集連繫
中後段戲中有新聞話有穿梭機升空之後失蹤,仲印晒報紙頭版" LOST IN SPACE" ,
我之前冇睇呢個系列,但都查返之前系列既資料
所以我諗
假如當呢集故事係第1集,呢part會唔會暗示下集講架飛機去到未來既太空,發現地球已經被人猿統治.

舊 08-14-11, 09:30 PM   #36
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
究竟你地講O既上一集係指70年代O個套定添布頓O個套...

舊 08-14-11, 09:34 PM   #37
御緣
一字記之曰"黑"

引用:
作者: 搖搖 查看文章
我今日睇早場都係,一開燈就即刻散水
另外我好鍾意最後暗示病毒散播到全地球既手法

舊 08-14-11, 09:37 PM   #38
御緣
一字記之曰"黑"

引用:
作者: Rance 查看文章
究竟你地講O既上一集係指70年代O個套定添布頓O個套...
我冇睇添布頓個套,我自己就當呢套係新系列既第1集

舊 08-14-11, 09:49 PM   #39
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
中間段太空人新聞突然出現又同主線無關,又真係幾奇怪
而且New York的話...應該係講緊元祖Planet of the Apes
Tim Burton嗰套Apes都唔係地球,係最後去到個平行時空華盛頓

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-11, 03:57 PM   #40
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 候鳥 查看文章
鬼唔知係傳開去咩
我諗你想問既係之後劇情會同猩猩有咩關係?
我無睇過原作...所以我估
人類要入返去猩猩群到取解藥?結果又引發戰爭?
you are thinking too much
just human die, ape rise

舊 08-17-11, 05:24 PM   #41
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: GimGim 查看文章
you are thinking too much
just human die, ape rise
我都無睇過呢個系列, 但想知今次呢套前傳個男主角之後有無死到呢? 話晒ceaser同佢咁有感情..

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-11, 10:12 PM   #42
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今日飛髮睇到本雜誌介紹,原來今集隻猩猩凱撒就是原祖那套的猩猩領袖。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-11, 11:06 PM   #43
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: HON HON 查看文章
我都無睇過呢個系列, 但想知今次呢套前傳個男主角之後有無死到呢? 話曬ceaser同佢咁有感情..
如果 6 幾年果套o既劇情就係
有太空人迷失左o係太空
去到一個由猩猩統治o既星球
最後劇終見番自由神像
舊 08-18-11, 01:34 PM   #44
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
同女友睇完,佢覺得好好睇,因為成套戲表達到"真實"嘅感覺
跟住佢好有興趣睇返tim sir個套,睇完佢話d野假同悶

舊 08-18-11, 02:11 PM   #45
Eking

註冊日期: Feb 2006
.....差6年...技術當然有限....

舊 08-18-11, 11:07 PM   #46
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
今日睇完
越睇越心寒
為凱撒黑化同人類無人性而心寒...

十年前果套我只係睇過一次
無咩印象
但其實係唔關今集事?

仲有六十年代果套可唔可以劇透下
我估都幾難搵返來睇

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 11:28 PM   #47
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一d都唔難搵

舊 08-19-11, 12:13 AM   #48
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
作者: Rance 查看文章
一d都唔難搵
咁hmv/其他鋪頭有無得賣?

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。

此篇文章於 08-19-11 12:42 AM 被 加瑪 編輯。
舊 08-19-11, 12:21 AM   #49
T123
Junior Member

註冊日期: May 2003
有睇過元袓版就知中間段穿梭機失縱劇情係接番初代太空人去到猿人星球的原因,如果有睇晒元袓全系列就會知道未來人類分成超進化同原始人兩類,,都可以接番今集劇情,亦知道點解發生係三籓市
T123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-11, 12:44 AM   #50
加瑪
奧脫福的一條小草

丫頭先唔記得講埋
我覺得呢套先應該玩3D
後段apes暴動時勁多位用3D會好好效果

好可惜應該3D的就唔3D.....無3D的就走去搞3D....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [360]Lost Planet Colonies ID收集、約戰及討論區 [PS3]Lost Planet ID收集、約戰及討論區 KUTAR# 攻略及心得交流區 334 04-13-10 01:19 AM
[畫廊] Pete Souza's The Rise of Obama KKH 照相館 0 01-16-09 07:40 PM
Rise of the Argonauts 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 12-22-08 12:19 AM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM
大家識唔識guano apes ?? 藍忍一號 Neo Music UNIVERSE 0 06-28-03 07:15 PM

現在的時間是 09:36 AM

手機版 | APP版