Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-17-11, 11:00 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Rise of the Planet of the Apes

http://www.apeswillrise.com/

今集好似講Caesar
有睇舊版都知Caesar 係猿人領袖,推翻人類!!<--- 算唔算劇透
今集內容應該不錯,好多大場面,又多現代景

應該未睇過Tim Burton 的新版第一集都可以入場睇
今日先知有James Franco 份

此篇文章於 04-17-11 11:08 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-11, 11:42 AM   #2
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 信長 查看文章
http://www.apeswillrise.com/

今集好似講Caesar
有睇舊版都知Caesar 係猿人領袖,推翻人類!!<--- 算唔算劇透
今集內容應該不錯,好多大場面,又多現代景

應該未睇過Tim Burton 的新版第一集都可以入場睇
今日先知有James Franco 份
同幾年前套猿人爭霸戰有冇關?上集結尾暗示有續集。
定係當另一套睇?
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-11, 01:22 PM   #3
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
同幾年前套猿人爭霸戰有冇關?上集結尾暗示有續集。
定係當另一套睇?
睇trailer, 係講番猿人如何成為統治者

幾件前, tim sir果套猿人爭霸戰已成為黑歷史, 口評、票房全軍覆沒
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-11, 05:24 PM   #4
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
今集應該係所有事情既開始
講點解猿人會掘起
雖然冇晒班識講野、好有文明既猿人(搞到好似動物受狂暴病毒感染咁)
但係個設定都幾有趣既

猿人領袖老謀深算個樣好正

講開又講
其實Tim Burton套猿人我覺得ok呀
後段個真相、ending真係估佢唔到

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-11, 10:25 PM   #5
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
今集應該係所有事情既開始
講點解猿人會掘起
雖然冇晒班識講野、好有文明既猿人(搞到好似動物受狂暴病毒感染咁)
但係個設定都幾有趣既

猿人領袖老謀深算個樣好正

講開又講
其實Tim Burton套猿人我覺得ok呀
後段個真相、ending真係估佢唔到
我覺得上套普通啦!
但個ending以為返左地球,點知原來地球已經過咗好耐,
人類歴史已被猿人推翻咗。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-11, 12:16 AM   #6
\ot_to/

其實唔係差, 只不過係因為tim sir拍左一套冇自己風格既商業片, 如果其他人拍, 應該冇鬧得咁勁
舊 04-18-11, 08:54 AM   #7
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
其實唔係差, 只不過係因為tim sir拍左一套冇自己風格既商業片, 如果其他人拍, 應該冇鬧得咁勁
好似係華納尼樣唔比,果樣又唔比
佢自己對套片有D IDEA ,都過唔到華納果關
據聞本身有人獸交
最後都無左...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-11, 06:35 PM   #8
\ot_to/

引用:
作者: 信長 查看文章
好似係華納尼樣唔比,果樣又唔比
佢自己對套片有D IDEA ,都過唔到華納果關
據聞本身有人獸交
最後都無左...
咁佢地抵死, 搵tim sir拍, 又唔比佢玩自己野~~~
舊 04-18-11, 08:01 PM   #9
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
以戲論戲, tim sir果套ape我覺得幾好睇.

舊 08-01-11, 10:58 PM   #10
Hunter

註冊日期: Jan 2002
8月11日上, 睇完trailer, 覺得唔錯
應該會入場睇

樓上咁多位話跟第一套, 係咪1968年 Planet of the Apes ??

此篇文章於 08-01-11 11:01 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-11, 11:15 PM   #11
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
我D FRIEND見到呢套,個個都話期待,話終於十年前套1出續集!!
跟住我話冇關連,佢地D反應都係統一 ---- O左

舊 08-01-11, 11:32 PM   #12
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
我D FRIEND見到呢套,個個都話期待,話終於十年前套1出續集!!
跟住我話冇關連,佢地D反應都係統一 ---- O左
雖然導演講明同其他猿人系列冇直接關連
不過要連都連到o既
似係1968年第一套猿人前傳
講猿人、凱撒點統治地球,所以先有1968年個主角一輪冒險發覺原來自己一直冇離開地球......

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-11, 10:49 AM   #13
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
睇trailer, 係講番猿人如何成為統治者

幾件前, tim sir果套猿人爭霸戰已成為黑歷史, 口評、票房全軍覆沒
果套我入場睇架 XD
就係因為TIM BURTON先會睇..

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-11, 11:47 AM   #14
御緣
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
大家覺得有冇必要重睇之前既系列/搵多d呢個系列既資料先去睇?

舊 08-03-11, 12:07 PM   #15
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 御緣 查看文章
大家覺得有冇必要重睇之前既系列/搵多d呢個系列既資料先去睇?
元祖系可以一睇,我覺得第一套Planet of the Apes某程度上可以駁住呢套"前傳"
Tim Burton套"remake"就個人喜好,我覺得ok

舊 08-03-11, 06:21 PM   #16
\ot_to/

故事係前傳, 我覺得當新戲睇就ok。而其他planet of the apes都一睇無妨, 經典之作
舊 08-03-11, 06:29 PM   #17
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
呢套必睇!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-11, 11:54 PM   #18
候鳥
Crazy Gamer

好睇喎
唔知點形容,因為係誤解下去看
首先個人唔鍾意十年前果套...以為今套完全係果套既續集/外傳
第2香港宣傳真係好差...什麼"特技災難片"...聽到都唔開胃
加下預告足本都無睇
所以係無期待既情況之下去睇
結果...

因為宣傳既誤導...
以為導演會將焦點放係人類身上,睇佢地點樣對抗d猩猩
但岩岩相反,導演拍得好,將觀眾帶入去猩猩既角度同心態去睇
變得更有戲味
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 06:49 PM   #19
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 成套戲既ape就即係人類咁解, 可以一睇, 但我個人覺得唔係太好睇, 普通得黎簡單明白.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 06:52 PM   #20
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
字幕中途有片睇

d 猩猩仲好打過佛地魔
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-11, 10:34 PM   #21
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
這套有誠意不是一味打打打
有戲交有寓意有味道
表達最好都係ENDING,一線咁淺
不過我諗起MGSPW

舊 08-13-11, 11:58 PM   #22
siuj

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
我都唔知套野有咩前傳...
今日睇完... 好簡單的劇情... 唔會睇唔明...

不過... 反而劇終後...
...
有個機師o個度... 其實想講咩?

舊 08-14-11, 12:11 AM   #23
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: siuj 查看文章
我都唔知套野有咩前傳...
今日睇完... 好簡單的劇情... 唔會睇唔明...

不過... 反而劇終後...
...
有個機師o個度... 其實想講咩?

...
想講隻113已經傳開去 (隻野對人泥講係病毒 致命 但對猩猩無害)
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 12:15 AM   #24
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: dragonwing84 查看文章
...
想講隻113已經傳開去 (隻野對人泥講係病毒 致命 但對猩猩無害)
最重要o既 message 係
架飛機係開去 New York
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-11, 12:27 AM   #25
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: ammms 查看文章
最重要o既 message 係
架飛機係開去 New York

未即係傳開去...
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [360]Lost Planet Colonies ID收集、約戰及討論區 [PS3]Lost Planet ID收集、約戰及討論區 KUTAR# 攻略及心得交流區 334 04-13-10 01:19 AM
[畫廊] Pete Souza's The Rise of Obama KKH 照相館 0 01-16-09 07:40 PM
Rise of the Argonauts 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 12-22-08 12:19 AM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM
大家識唔識guano apes ?? 藍忍一號 Neo Music UNIVERSE 0 06-28-03 07:15 PM

現在的時間是 05:14 PM

手機版 | APP版