Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-19-12, 09:20 PM   #426
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
可能有劇透。

S3E6,
估唔到有床戲…

整體進度方面,反而唔算有乜進展,
最多只係"相遇"。

第一季的時候就算比喪屍抓傷都會變喪屍,
雖然宜家講咗基本上全部人都已經受感染,死咗無被咬過一樣會變喪屍。
但係今集黑妹Michonne本身已經有槍傷,
佢揮刀劈喪屍,搞到自己成身屍血同內臟的時候,
個傷口應該會比感染吧?

但佢好似乜事都無,係一日之內(純粹靠估,因為片中一直是有日光的時間)步行到兩個"相遇"地點,
太神奇了吧…其實Michonne已然變種~!
(就像電影版Resident Evil系列的Alice一樣已經同病毒成功融合有超能力…)

電話果PART真係比我估中…只係一個電話

失蹤人口事件終於有人跟進了…
Daryl 英雄救美(阿婆)
姣婆Andrea 真係守唔到寡

Michonne 吸晒血都冇事, 唔通已經成為新一代walker女王?

Merle阻人扑o野係會被燒袋袋

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-12, 10:08 PM   #427
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
i don't think michonne will turn, i think u will only turn 1)when u get bitten 2)when u die
anyway i wonder what would happen when Merle finally meets Daryl

舊 11-20-12, 12:32 AM   #428
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
Andrea條線好鬼煩,成日發姣勾佬

Maggie唔通會代替Michonne...

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 01:31 AM   #429
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
其實一直都有呢個BUG
人人都已感染 所以死後(沒死腦幹)會變喪屍
咁點解咬一下手/腳就會變喪屍
咬一下手/腳應該唔會致死先係
如果話因為從未感染過被咬後會變就唔出奇
但前提係已感染都無發病致死黎變屍
咁再咬多一啖都一樣唔會變吧

所以有傷口再被淋一身屍血都唔變亦都唔出奇
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 03:51 PM   #430
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
頭兩季都係求生為主, 今季變左做互相殺戮咁, 已經唔在意walker
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 06:33 PM   #431
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: Suda 查看文章
Maggie唔通會代替Michonne...
咁季尾點收科?Governor會俾邊個
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
頭兩季都係求生為主, 今季變左做互相殺戮咁, 已經唔在意walker
回歸原作囉~
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-12, 10:31 PM   #432
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
其實一直都有呢個BUG
人人都已感染 所以死後(沒死腦幹)會變喪屍
咁點解咬一下手/腳就會變喪屍
咬一下手/腳應該唔會致死先係
如果話因為從未感染過被咬後會變就唔出奇
但前提係已感染都無發病致死黎變屍
咁再咬多一啖都一樣唔會變吧

所以有傷口再被淋一身屍血都唔變亦都唔出奇
諗諗下, 可能只係D 牙同指甲先會有菌導致即刻感染

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-12, 07:34 AM   #433
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Nicklaus 查看文章
到監獄出走之前都冇咁多求生

舊 11-22-12, 05:05 PM   #434
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: kain_plus 查看文章
諗諗下, 可能只係D 牙同指甲先會有菌導致即刻感染
聽完你咁講我直頭覺得TWD入面的喪屍設定似傳統吸血殭屍,
當你係食糧時可以吸晒你D血(喪屍就食晒你D肉),
要增加同類時就感染你咁。

舊 11-26-12, 08:26 PM   #435
Suda

S3E7

好彩冇搞Maggie
不過俾Governor知道左底細仲大鑊,預告監獄出事

下集開戰,舊人重逢實好精彩

Nintendo3DS
舊 11-26-12, 08:32 PM   #436
IDGAF
The One

可能有劇透。

S3E7,
The Governor見到Maggie年輕貌美,果個表情…
比我的感覺係Andrea即時失寵了。
另外,無網友推斷的劇情,女X3 Maggie及Glenn"失手"…

Rick咁快相信Michonne的?
Michonne甚至無提過Andrea的事,
唔怕中伏?

旅途中為避開喪群咁"利用"果間屋仔的主人…

期待下集有槍戰等大場面,因為播完呢集,應該要2013年2月先有得繼續了。

舊 11-26-12, 08:40 PM   #437
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

下集戲玉啦~
今季有幾多集呀~?
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 08:52 PM   #438
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
下集戲玉啦~
今季有幾多集呀~?
16, next week is the mid season finale (ep 8)

see u in 2013 after next week

can't wait for the war in woodbury

舊 11-26-12, 10:20 PM   #439
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
這幾天才開始追漫畫,怎麼故事、人物的性格與遭遇,完全是兩碼子的事....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 01:29 AM   #440
遊戲人間
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
劇情好緊湊,可惜下集咁快就mid season finale...><
少少劇透....?
唔知Rick會唔會好似漫畫咁,嚮呢一役....

btw,最近幾集喪屍的化妝求其左好多,這方面有點失色.

此篇文章於 11-27-12 09:07 AM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 03:42 PM   #441
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今集睇見木屋主人的遭遇,現在我已分不清Rick和Governor邊一面係忠、邊一面係奸了....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 04:17 PM   #442
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
已經冇奸定忠好耐

舊 11-27-12, 05:36 PM   #443
王小虎

註冊日期: Apr 2002
漫畫近期都好精彩
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 05:48 PM   #444
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
最近先一口氣睇到S3E5

呢套劇想起 Biohazard OB

一時d 喪屍獵犬咁快,一時就慢到比你玩
但整體都唔錯,好過d bio 系列電影好多
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 06:36 PM   #445
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
今集睇見木屋主人的遭遇,現在我已分不清Rick和Governor邊一面係忠、邊一面係奸了....
其實同忠奸有乜關係, rick 都講左出面有walker 叫佢唔好嘈...佢重要傻咁想出去....冇理由一鑊熟架嘛.....而且殺佢都唔係rick, 佢死左最後都係變walker 架啦~

舊 11-28-12, 08:20 PM   #446
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
已經冇奸定忠好耐
回歸原始社會,邊仲有忠定奸呢D人為概念,只有生存。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-12, 07:18 PM   #447
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
終於睇完8
最尾好緊張,正
不過要到Feb先復播...

劇透

今集carl好型,夠冷靜
仲有黑妹要殺人,有刀在手都仲要特登走去箍頸....真係睇到爆晒粗
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-12, 07:46 PM   #448
IDGAF
The One

可能有劇透。

S3E8,
果然世界的東西都係由韓國人發明的,
今集Glenn就地取材發明了喪屍骨刀~!

The Governor:「Michonne多謝你…宜家我睇唔到3D電影了!」

Michonne,殺人唔係咁殺的…

又有第3批人加入,但只係出一出鏡咁。

Shane幻象現出果下,似X-MEN個狼人~!!!

要等到下年2月先有第9集…明明預告劇透已經拍好晒咁。

舊 12-03-12, 08:23 PM   #449
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 機場美少年 查看文章

又有第3批人加入,但只係出一出鏡咁。
唔知係咪為左有人可以比Governor殺呢~
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-12, 08:49 PM   #450
Suda

黑人唔長命,話咁快又引入兩個新T-dog

八婆Andrea

Nintendo3DS

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Red Dead Redemption《碧血狂殺》 [已售] neo2046 電視遊戲討論版 814 07-11-16 08:35 AM
Left 4 Dead 2 neo 電視遊戲討論版 365 07-04-13 12:51 PM
Left 4 Dead 2 neo PC電腦遊戲討論版 863 11-11-11 09:49 PM
[多機種] ▲▽▲ Red Dead Redemption▲▽▲ 紅色死亡救贖 ◆◇◆◇◆ 1000成就白金攻略討論區 ◆◇◆◇◆ updated ㊣㊣㊣ yKS 攻略及心得交流區 935 10-31-10 01:34 PM

現在的時間是 05:20 PM

手機版 | APP版