Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-07, 11:57 AM   #201
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
好可惜....如果有震一定仲正.......
用返上代個形好D

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 11:59 AM   #202
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
為左黑槍...我等日版
依家只希望日版唔好炒

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 12:00 PM   #203
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
作者: DC 97 查看文章
用返上代個形好D
我就覺得今代好"渣"手d

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 12:02 PM   #204
Crazy Gamer

引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
為左黑槍...我等日版
依家只希望日版唔好炒
其實………
我諗緊今個星期將支鎗分屍,再噴過油佢 (黑鐵色)

verdy_returner 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 12:02 PM   #205
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: sunyanzi 查看文章
應該唔會影響電視,都冇以前咁樣"斬"下"斬"下
可以就咁左右擺動轉左右,不過無振同輕身左d就真
有得擺都好d, 起碼似番街機game, 唔振同輕身就真係差d啦, 仲有就係佢枝槍係唔似街機咁有後助力架? 即係每開完一槍個槍架頂位會向後同前一下(唔識槍既名詞只好咁形容), 同埋...... 有線好似有D唔次世代FEEL BOR~

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 12:07 PM   #206
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
PS2大約有幾多款槍GAME??
我驚買左得1-2款GAME先用到把槍

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 12:12 PM   #207
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
其實………
我諗緊今個星期將支鎗分屍,再噴過油佢 (黑鐵色)
咁其實我自己都儲開日版game
所以點都死等日版~
不過千祈唔好炒~
近期d炒風....

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 12:44 PM   #208
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: HON HON 查看文章
睇你咁講, 初頭好有衝動買埋部機同呢隻game玩, 但用analog做左右擺動, a制可能怪怪地同無震之後, 打消晒個念頭lu~

有一樣野想問, 就係佢會唔會好似以前ps/ps2 d game咁會影響部lcd tv呢?
肯定唔會
以前d 槍靠閃光唻定位....所以先會傷mon
而家用熱感應.....同wii機本一樣

支槍好鬼多掣,而且都幾就手,可能日後會出d fps game對應都唔奇,如果係就幾正

引用:
可以轉架!
不過用制會唔會快d呢?
同埋我支鎗個A制無問題喎!
噤真係唔知係我支槍真係有問題定係你大力
我都要用幾大力噤佢先有反應
而且a2掣按掣感覺幾差,好似卡住卡住噤,壞相信係遲早o既事

轉screen o個野 一陣試多鋪先,(因為佢畫面都教你就噤轉....我都r曬頭)
不過用掣轉其實我諗會快好多,但就練唔到街機o個個感覺

引用:
有得擺都好d, 起碼似番街機game, 唔振同輕身就真係差d啦, 仲有就係佢枝槍係唔似街機咁有後助力架? 即係每開完一槍個槍架頂位會向後同前一下(唔識槍既名詞只好咁形容), 同埋...... 有線好似有D唔次世代FEEL BOR~

支槍其實我覺得都唔輕
我打完一鋪隻手都"咬咬"地
手感都唔錯,雙手楂好似楂輕機噤,同埋都幾準下
一陣有fd上我度打.....嘿嘿嘿

引用:
作者: DC 97 查看文章
PS2大約有幾多款槍GAME??
我驚買左得1-2款GAME先用到把槍

ps2 都有幾多槍game嫁,tc2啦,tc3啦,不過要用舊槍玩之嘛

ps3講真支槍前景未明,而家好似未有第2隻槍game公佈
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 01:51 PM   #209
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 吉村小音郎 查看文章
肯定唔會

紅外線姐...唔好講到咁誇好喎
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 02:18 PM   #210
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
請問條線有幾長? Sensor bar 是wireless 嗎?
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 02:25 PM   #211
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: tylau 查看文章
紅外線姐...唔好講到咁誇好喎
差唔多啦

打左一陣完創mode.....玩到手都斷
辛苦過用手掣玩 ghost regon2 好多,同埋自已行路速度奇慢
加埋支槍都幾重,真係唔休息下連手都會"樓"傷
舊 11-20-07, 02:29 PM   #212
吉村小音郎
Game Master

引用:
作者: ZEROBO 查看文章
請問條線有幾長? Sensor bar 是wireless 嗎?
槍條線都有近2m
sensor條都差唔多

用紅外線的,不是對準,將槍上下倒轉(槍頭向前) 或用手擋住槍頭,是但一個sensor 以經會沒反應
舊 11-20-07, 04:25 PM   #213
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:
無得震!
不過對準個反應都算好快!
手感比1及2代更好(個人認為),
因為真係好似拿住輕機咁。
請問把槍對應ps2 D 槍game嗎? 另外, 有無淨槍版? 因為無追開TC系列...
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 04:27 PM   #214
Crazy Gamer

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
請問把槍對應ps2 D 槍game嗎? 另外, 有無淨槍版? 因為無追開TC系列...
淨鎗尋晚都重見有。
不過今日食飯再去睇好似無啦!

另外,支鎗好似係唔對應之前PS2既game。
殘念

舊 11-20-07, 04:32 PM   #215
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
肯定唔會

支槍好鬼多掣,而且都幾就手,可能日後會出d fps game對應都唔奇,如果係就幾正

支槍其實我覺得都唔輕
我打完一鋪隻手都"咬咬"地
手感都唔錯,雙手楂好似楂輕機噤,同埋都幾準下
一陣有fd上我度打.....嘿嘿嘿
你既回覆真係好毒, 加上呢排又見到不小人出40gb既ps3, 搞到我心手都痕晒, 依家仲要整隻咁正既槍game, 真係好想又去敗家.....

我又要上你度試玩.....

舊 11-20-07, 04:54 PM   #216
Crazy Gamer

引用:
有一樣野想問, 就係佢會唔會好似以前ps/ps2 d game咁會影響部lcd tv呢?
如果無記錯,以前d鎗game係跟據顯象管掃線方式(即係你見到個畫面係由上至下,由左至右咁去條線掃出黎。所以你用相機去影電視畫面,通常會影到一條或以上既黑條/影;高速快門就會影到較清晰既畫面。)

而鎗game既原理,就係利用你每一次按下發射制去暫停畫面;從而計算出停頓點是在畫面(即游戲上的相對畫面)。所以你每按一下就會令到個營光幕會閃一下,久而久之;會令到營光幕壽命加速消耗。

亦因為上述原因,所以以前d 鎗game或者鎗係不能係LCD 電視機同mon上玩。

舊 11-20-07, 05:21 PM   #217
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
如果無記錯,以前d鎗game係跟據顯象管掃線方式(即係你見到個畫面係由上至下,由左至右咁去條線掃出黎。所以你用相機去影電視畫面,通常會影到一條或以上既黑條/影;高速快門就會影到較清晰既畫面。)

而鎗game既原理,就係利用你每一次按下發射制去暫停畫面;從而計算出停頓點是在畫面(即游戲上的相對畫面)。所以你每按一下就會令到個營光幕會閃一下,久而久之;會令到營光幕壽命加速消耗。

亦因為上述原因,所以以前d 鎗game或者鎗係不能係LCD 電視機同mon上玩。
明白晒, 係咁就放心晒啦, 以前就係唔想打爆個電視所以唔玩槍GAME, 希望重新出番晒落次世代主機就好啦...

舊 11-20-07, 07:15 PM   #218
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
Time Crisis 4 Review
by Jeff Haynes
http://ps3.ign.com/articles/836/836596p2.html

Closing Comments
Packed with a ton of unlockable content and a large amount of replayability, Time Crisis 4 is a fun game for any shooting fan looking to blast away with their PS3. The FPS Complete Mission mode places a new spin on the franchise, and the Crisis Missions and mini-games only extends the title's lifespan. While it's disappointing that the controller isn't wireless, it does its job if you can wrangle the LED sensors properly. Time Crisis 4 is an amusing title that you may want to keep an eye out for.

IGN Ratings for Time Crisis 4 (PS3)
8.0 Presentation
Standard Time Crisis fare is supported with two different stories for players to play through and unlock game features.
7.5 Graphics
While it doesn't stretch the PS3 to the limit, it does its job well with detailed enemies and environments.
7.0 Sound
Probably the weakest point of the game, the sound isn't particularly memorable or striking, even though it does its job.
8.0 Gameplay
With two primary game modes, two main mini-game sections and a lot of unlockables, this has a ton of enjoyment for players.
8.0 Lasting Appeal
While the Arcade mode is short, Complete missions and unlocking new features extends the life of this game significantly.
8.0 Impressive OVERALL (out of 10 / not an average)
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 09:58 PM   #219
pierrekwok
Crazy Gamer

引用:

請教多一樣野, PS3係唔係玩唔番PS2槍game(我指用guncon 2玩)? thx!
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 10:17 PM   #220
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
由上至下,由左至左是沒錯。
但要用相機拍攝舊式的顯象管電視,
是要用慢快門,一般 ISO400 快門 1/30 至 1/8,光圈約 f2.8 至 f4。
視乎畫面光暗。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 10:29 PM   #221
RidgeRacerDS
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
忍唔到手$610入左,
跟據說明書講,
支槍對應13至50寸mon,
同個mon之間有個有效距離,
距離太近or支槍指出左個mon外,
槍後粒led會着燈提示,
重量係重d但可以接受,
但隻橙色果種玩具feel真係...
個兩粒senser要放響mon左右上角,
tune過槍之後非常準,
可以指埋四個角落同邊位,
個fps mode操控非常流暢,
放心買吧
RidgeRacerDS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-07, 11:34 PM   #222
Shadow 神
混沌與光明的創造者

PSN  IDShadowNel
其實日版會唔會有行貨 ??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-07, 12:14 AM   #223
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
FL$%(*~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-07, 03:44 AM   #224
吉村小音郎
Game Master

爆了機....打得很累
爆機後先有crisis mode...(即係mission mode)
可選handgun 無限彈
無限con
life 最大限可選9個
minigame all clear 都無特別野出

fps mode 都仲係玩到頭很暈....睇唻我有排都唔會玩住..
舊 11-21-07, 09:53 AM   #225
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
爆了機....打得很累
爆機後先有crisis mode...(即係mission mode)
可選handgun 無限彈
無限con
life 最大限可選9個
minigame all clear 都無特別野出

fps mode 都仲係玩到頭很暈....睇唻我有排都唔會玩住..
咁快爆機.... 好似唔係咁耐玩bor...

論壇跳轉

現在的時間是 04:46 AM

手機版 | APP版