Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダムNT(ナラティブ)」(Mobile Suit Gundam Narrative) 2月14日香港上映
Squall-Lucifer 06:02 PM 04-20-18
作者: 真!DC:
敗家仔會改到接馬反動畫嗎
由手機版發出
不改不行吧,笨大的正史是動畫作品,而敗家仔本身是接馬反小說...好像是貝積卡的版本
但中間多了獨角獸,要如何接都是一個問題
反而電影化3部曲的原因是因為戰鬥場面數量問題?
fmptsrhk 06:14 PM 04-20-18
UC(universal century)正統作係UC(Unicorn)... 嗯... 唔意外吧~
怪盜小G 06:30 PM 04-20-18
隻PG3號機加2條尾又可以出多次
事丫娃些 08:17 PM 04-20-18

HG 1/144 ナラティブガンダム(仮)
価格未定、2018年秋発売予定

HGUC 1/144 シナンジュ・スタイン(ナラティブVer.)(仮)

HGUC 1/144 ユニコーンガンダム3号機フェネクス(デストロイモード)(ナラティブVer.)
3,024円(税込)、2018年6月発売予定
http://bandai-hobby.net/item/2316/

kircheis 08:45 PM 04-20-18
作者: 事丫娃些:

HG 1/144 ナラティブガンダム(仮)

HGUC 1/144 シナンジュ・スタイン(ナラティブVer.)(仮)

HGUC 1/144 ユニコーンガンダム3号機フェネクス(デストロイモード)(ナラティブVer.)
3,024円(税込)、2018年6月発売予定
http://bandai-hobby.net/item/2316/

有原石,可能有偽馬沙+搶機變新安洲故事?
ゆり 01:53 AM 04-21-18
作者: kircheis:
有原石,可能有偽馬沙+搶機變新安洲故事?
UC0097 正面全裸靈魂已經唔存在
大覺屋師真 09:52 AM 04-21-18
又獨角獸....明嘅,吾駛開新模嘛笨大
亍 ◣ 10:00 AM 04-21-18
仲有散3號機堆死貨...
鳳熾魂 11:38 AM 04-21-18
今次故事唔係設定3號機暴走後再出現咩 定只係補完番同原石打咋
(=v=)b 02:07 PM 04-21-18
作者: 鳳熾魂:
今次故事唔係設定3號機暴走後再出現咩 定只係補完番同原石打咋
我覺得2樣都有~
flpchoho 03:31 PM 04-21-18
作者: 大覺屋師真:
又獨角獸....明嘅,吾駛開新模嘛笨大
當然LA,在商言商,下下畫全新機又要重新開晒D模。咪又要一堆錢。到不如用現成,獨角獸高達又唔係唔HIT,有得用咪繼續用LO。
所以對呢套期望有限

反而真係有生之年見到閃光的凱撒衛劇場版化
小說就係分上,中,下三卷,劇場版又係三部曲。應該1卷1部掛。同埋點樣大改去接UC(中間應該都會斬唔少劇情)
wingzero_W0 07:57 PM 04-21-18
老實講unicorn明明明只有7集ova 但觀眾們卻說"又獨角獸"。
可見b社出膠出到令人審美疲勞。我要新膠新模。
鳳熾魂 08:16 PM 04-21-18
作者: wingzero_W0:
老實講unicorn明明明只有7集ova 但觀眾們卻說"又獨角獸"。
咁次次都起馬一開3,4點都悶啦
HAKAIDER 09:03 PM 04-21-18
作者: wingzero_W0:
由UC 第一本小説到最後一集OVA

獨角獸三部機, 只計模型噤多盒加埋數量已經超越左RX78
qwe 11:56 PM 04-21-18
隻3號機,條尾分分鐘係一輝到拎黎,模都唔使再開...
Kain 06:54 AM 04-23-18
點解你地咁想睇敗家仔?
你地好鐘意個敗家仔?
由手機版發出
高級嘍囉 12:35 PM 04-23-18
作者: Kain:
點解你地咁想睇敗家仔?
你地好鐘意個敗家仔?
由手機版發出
我係故事同機設都唔感興趣。
HM 02:41 PM 04-23-18
凱撒衛既問題在...
1.接馬反小說,唔係接馬反劇場版,衍接上會有問題,主要係姬絲係死係凱撒衛手上,令到佢有心理陰影
2.故事大量文戲,極少MS戰,動畫化會趕客
3.個劇本又係富野負能量集合體
ゆり 02:44 PM 04-23-18
作者: HM:
凱撒衛既問題在...
1.接馬反小說,唔係接馬反劇場版,衍接上會有問題,主要係姬絲係死係凱撒衛手上,令到佢有心理陰影
2.故事大量文戲,極少MS戰,動畫化會趕客
3.個劇本又係富野負能量集合體
仲要繼續體會聯邦有幾腐敗
HM 02:48 PM 04-23-18
作者: ゆり:
仲要繼續體會聯邦有幾腐敗
呢樣都唔係問題
反正要接番去F91之後聯邦開始轉弱勢
ゆり 03:06 PM 04-23-18
作者: HM:
呢樣都唔係問題
反正要接番去F91之後聯邦開始轉弱勢
我只想知ケネス話過下次遇到凱撒衛呢D NT要幫佢

到底有冇成真
HM 03:08 PM 04-23-18
作者: ゆり:
我只想知ケネス話過下次遇到凱撒衛呢D NT要幫佢

到底有冇成真
暫時只有富野先知
鈴蘭 03:48 PM 04-23-18
因為我想睇布拉度簽字送個敗家仔一程
D.K. 03:57 PM 04-23-18
其實三部曲有冇可能第一部講林友德簽紙, 之後兩部都係新野?
咁好似容易接落去, 或者敗家仔放第二部, 一前一後咁接
HM 04:17 PM 04-23-18
作者: 鈴蘭:
因為我想睇布拉度簽字送個敗家仔一程
呢段好胃痛
倫常慘劇
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面