Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-07-09, 09:59 PM   #1
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
唔用喪笑咭之真正原因

我: 呀醫生,唔講唔覺原來佢已經唔用咭啦wor~ 以前佢淨係用咭的。

醫生: 哈,禾就豬典解呢~~! (成個"問我啦, 問我啦" 樣出咗黎)

我: 哦~~ 係呀,你知呀~? 哦~ ("擔"天望地中)

醫生: .......你唔問我gei....? 你點解唔問我!!! (手持我部頹機想測試2米高的撞擊力)

我: 係!!! 係喎!! 係囉!! 呀真係!!! 呀點解呢!!! 醫生!!! 冷靜啲!!

醫生:

我:

醫生: 好簡單,某間廠專出D 跑車咭冇失真、又有極度四級、三級、兩級咭,得少少失真,影相最驚失真gar la~
你唔好話跑車咭,極度四級、三級、兩級的咭你見過未??

我:

解說: 咭 = 喪笑咭 = xD 咭

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-09, 10:20 PM   #2
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
萬能俠兄, 我細妹都想買部dc, 我又係睇中呢部, 幾$$入手?

舊 09-07-09, 11:18 PM   #3
萬能俠
Crazy Gamer

$2480 @"時間正方形" "搵容祖兒拍廣告" 的店內敗家!

8GB 的極度兩級咭
原裝機袋
保護貼
勁重腳架仔
多一粒電
屈埋佢D 無聊禮物

都幾抵~

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
舊 09-08-09, 11:31 AM   #4
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
歡迎加入富庶的大家庭/

舊 09-08-09, 09:46 PM   #5
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: 真 三一萬能俠 查看文章
$2480 @"時間正方形" "搵容祖兒拍廣告" 的店內敗家!

8GB 的極度兩級咭
原裝機袋
保護貼
勁重腳架仔
多一粒電
屈埋佢D 無聊禮物

都幾抵~
謝萬能俠兄!
家妹已經決定購入, 等我又去做下婆仔講下價先

舊 09-08-09, 10:27 PM   #6
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
恭喜~ 賀喜~ (令人相信)沒有失真是有趣, 不, 很專業的行為~ // // //
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-09, 10:44 PM   #7
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
真係有錢呀

舊 09-08-09, 11:05 PM   #8
萬能俠
Crazy Gamer

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
真係有錢呀

我等普通地上人,與一眾稱王的, 以及仙人比簡直差天共地!

論壇跳轉

現在的時間是 03:22 AM

手機版 | APP版