Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-04-18, 02:42 AM   #651
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
Thanos創作人Jim Starlin喺Las Vegas Comic Con接受訪問時,表示《復仇者聯盟3:無限之戰》電影有長達30分鐘背景故事被刪,Starlin指如果觀眾了解更多Thanos嘅背景,可能會對角色有唔同嘅睇法。

據Collider報導指,Marvel有望將被刪片段放落加長版,至於係出碟定以特別公映場上畫則未有透露;由於最終決定權落於Marvel與導演而非角色創作人身上,所以一切仍有待官方確認。
無記錯既話AVENGER 2都話有加長版, 但講講下無左件事, 希望今次唔會咁LA.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 10:46 AM   #652
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
互聯網史上為搏ban而登記人數最多嘅討論區

「網上版彈指大抽獎」將會喺美國時間今日7月9日內進行,該討論區Admin會編寫特別程式一下子隨機ban晒一半除咗Admin佢本人以外嘅所有用家(因為Admin角色扮演緊Thanos,所以如果自己都被ban埋會非常之膠)。已經有成30萬網民響應搏ban。

想強帖留名,成就網上佳話,就快啲登記Reddit啦。

https://unwire.hk/2018/07/08/thanos-...ties/fun-tech/

引用:
Reddit 「撐Thanos」討論區貫徹宗旨隨機封鎖一半成員

在上一集《復仇者聯盟》電影中,反派 Thanos 認爲要維持宇宙平衡必須消滅一半的人口,而在現實中有不少的影迷都認爲他的理論正確,在 Reddit 上的相關討論區,更決定把這個理念貫徹實行,隨機把一半的成員封鎖。

在 Reddit 上支持 Thanos 理論的 Sub-Reddit「Thanos Did Nothing Wrong」上,發起了一個行動,爲了保持討論區的平衡,根據 Thanos 的宗旨將會把其 352,000 名成員隨機挑選出一半封鎖,這個封鎖行動將會在明天進行。其實在前幾天他們決定這個行動的時候,討論區的成員只有約 120,000 人,不過由於這個行動太過有趣,讓更多人加入自願被封鎖,成員的數量也因此增加。

由於今次封鎖行動的規模龐大,管理員要向 Reddit 方面取得批准才可以做出大規模封鎖,Reddit 方面已經同意並提供了技術支援。面對可能會被消失於討論區之中,不少成員都感到相當興奮,看來他們確實是真心支持 Thanos。
而家連Russo兄弟同Thanos本人Josh Brolin都玩埋一份

此篇文章於 07-09-18 10:53 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-18, 04:14 AM   #653
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
Fox收購案結果快將出爐!將於7月舉行股東大會
http://gank.fanpiece.com/ridermond/F...-c1321079.html

PS:我比較關心迪迪尼收購Fox成唔成功多D(今日就係美國時間7月10號啦!)
PS2: 希望成功等睇AVX!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 07-11-18 04:16 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-18, 03:26 PM   #654
王小虎

註冊日期: Apr 2002
已經改咗7/27(因為Comcast有出過價,跟住Disney又出過新價,所以先延期)。
https://variety.com/2018/biz/news/di...te-1202861184/

另外,Fox自己其中一個shareholder控告並阻止呢次Disney受購,話佢地(Fox )的財政報告中冇反映到其中一個電視台Hulu的收入(於是影響左個收購價,簡單來講,即係嫌比的錢唔夠多)。
http://www.ign.com/articles/2018/07/...ey-acquisition

另外,Comcast亦搵緊買家去買(如果收購成功的)Fox其中的體育電視台網絡,所以Comcast亦未放棄,有可能佢會再出一個更高的價錢還擊。

同Marvel電影差唔多,連續劇每集更新中...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-18, 07:48 PM   #655
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

朋友話判左DISNEY食硬FOX, 話對家太多其他野搞緊, 所以唔會俾佢買到...

舊 07-11-18, 11:15 PM   #656
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
互聯網史上為搏ban而登記人數最多嘅討論區

「網上版彈指大抽獎」將會喺美國時間今日7月9日內進行,該討論區Admin會編寫特別程式一下子隨機ban晒一半除咗Admin佢本人以外嘅所有用家(因為Admin角色扮演緊Thanos,所以如果自己都被ban埋會非常之膠)。已經有成30萬網民響應搏ban。

想強帖留名,成就網上佳話,就快啲登記Reddit啦。

https://unwire.hk/2018/07/08/thanos-...ties/fun-tech/

而家連Russo兄弟同Thanos本人Josh Brolin都玩埋一份

而家又唔驚劇透啦?下?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-18, 12:53 PM   #657
Game Master

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
而家又唔驚劇透啦?下?
你冇嘢吓??

頭一個月劇透加tag係常識,你當時唔加tag當然係抵比人小。

而家已經係就嚟上映半年後,差唔多全世界人都睇咗起碼三四次,唔加tag基本上已經係fair game。

你而家想借啲意存心撩交打想小番我?你遲唔遲啲呀?慳啲啦你!

我唔會浪費時間同你糾纏呢啲無聊嘢,非常歡迎你加入黑名單。

此篇文章於 07-12-18 01:40 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 07-12-18, 01:36 PM   #658
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
你冇嘢吓??

頭一個月劇透加tag係常識,你當時唔加tag當然係抵比人小。

而家已經係就嚟上映半年後,差唔多全世界人都睇咗起碼三四次,唔加tag基本上已經係fair game。

你而家想借啲意存心撩交打想小番我?你遲唔遲啲呀?慳啲啦你!

投訴果陣就話一星期 (仲要係講大話既)

而家就話一個月呀?

呢度原來你話哂事既
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-18, 01:39 PM   #659
Game Master

引用:
作者: 王小虎 查看文章
另外,Fox自己其中一個shareholder控告並阻止呢次Disney受購,話佢地(Fox )的財政報告中冇反映到其中一個電視台Hulu的收入(於是影響左個收購價,簡單來講,即係嫌比的錢唔夠多)。
http://www.ign.com/articles/2018/07/...ey-acquisition
覺得呢位股東,或者佢嘅幕後黑手,並唔係真係想阻止迪迪尼,而係想逼迪迪尼出更高個價。其實就同足球轉會吊高嚟賣原理一樣。

舊 07-13-18, 09:30 AM   #660
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
已經改咗7/27(因為Comcast有出過價,跟住Disney又出過新價,所以先延期)。
https://variety.com/2018/biz/news/di...te-1202861184/

另外,Comcast亦搵緊買家去買(如果收購成功的)Fox其中的體育電視台網絡,所以Comcast亦未放棄,有可能佢會再出一個更高的價錢還擊。

同Marvel電影差唔多,連續劇每集更新中...
總覺得迪士尼呢幾年嘅收購故仔遲早有人拍成電影

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-18, 11:01 AM   #661
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://www.marvel.com/articles/movi...y-on-august-14

數碼版7月31日
實體版8月14日

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-18, 11:06 AM   #662
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
Comcast放棄左買Fox (https://www.theverge.com/2018/7/19/1...-disney-rights)
X-Men應該可以番MCU了

但套Dark Phoenix唔知仲會唔會上呢
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-18, 05:50 PM   #663
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Disney同Fox的股東都各自同意收購。
https://www.nytimes.com/2018/07/27/b...rger-vote.html

另外Dark Phoenix同New Mutants都傳出cancel的消息。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-18, 06:19 PM   #664
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Reishin 查看文章
https://www.marvel.com/articles/movi...y-on-august-14

數碼版7月31日
實體版8月14日
但我宜家係香港版iTunes度睇,
預計推出日期係寫2018年8月21日,
仲有排等,而且佢只提供HD版無4K…

(Spider-Man: Homecoming、Deadpool 1及預購中的Deadpool 2就有提供4K版。)

套戲我就未睇,但就買咗用呢套電影做主題果部Iron Man版手提電腦
Marvel系列電影,我大部份都係經明珠台同Netflix睇咋,
唔知呢集值唔值得買嚟睇呢?

舊 07-28-18, 07:09 PM   #665
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
但我宜家係香港版iTunes度睇,
預計推出日期係寫2018年8月21日,
仲有排等,而且佢只提供HD版無4K…

(Spider-Man: Homecoming、Deadpool 1及預購中的Deadpool 2就有提供4K版。)

套戲我就未睇,但就買咗用呢套電影做主題果部Iron Man版手提電腦
Marvel系列電影,我大部份都係經明珠台同Netflix睇咋,
唔知呢集值唔值得買嚟睇呢?
唔駛諗值唔值得睇, 你個人想唔想睇緊要D.

舊 07-28-18, 11:30 PM   #666
IDGAF
The One

引用:
作者: HON HON 查看文章
唔駛諗值唔值得睇, 你個人想唔想睇緊要D.
阻力位係差唔多日子iTunes又有Deadpool 2推出,
定價一樣係$158,但果套有4K HDR,
其實都唔知點解Marvel發行的電影就唔提供4K版,
但經20th Century Fox及Columbia Pictures發行的Spider-Man同Deadpool就有4K…

舊 08-05-18, 04:02 AM   #667
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
阻力位係差唔多日子iTunes又有Deadpool 2推出,
但經20th Century Fox及Columbia Pictures發行的Spider-Man同Deadpool就有4K…
好簡單,想焗你買碟版囉!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 08-05-18, 10:02 AM   #668
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
引用:
作者: mrk 查看文章
好簡單,想焗你買碟版囉!
DISNEY連碟都唔想出咁款...

其實好簡單, 依家AVENGER開始出返4K碟版, 你估佢地會唔出4K? 唔好玩啦, 到時候將成個10年系列1次過出晒4K版, 咁至係賺大錢既另一手法.

舊 08-06-18, 10:14 AM   #669
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
早一日出4k digital,即係早一日比人bt ...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 01:34 PM   #670
mrk

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
早一日出4k digital,即係早一日比人bt ...

舊 08-08-18, 11:49 PM   #671
Eking

註冊日期: Feb 2006
而家片商出碟都預左係俾FANS收藏, 早D出收得幾多得幾多, 戲院其實已經搵唔少啦~

舊 08-19-18, 02:47 PM   #672
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
wonder

邊間有鐵盒版預訂

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-18, 01:14 AM   #673
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
截哂啦..

舊 08-20-18, 09:32 AM   #674
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 2009 查看文章
邊間有鐵盒版預訂
21號就出, 你太遲嘞~

舊 08-20-18, 09:55 PM   #675
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
明天出喇, 4K鐵盒, 3D鐵, 4K別注版, 只限首批, 大家自求多福了

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Avengers, Infinity War, Marvel

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FS: 全新 Hottoys Hot Toys Avengers Ironman Mark VII 7 連會場 Bonus Part chanchan456 買賣專區 0 06-07-13 10:23 PM
[醫生與我] 私家病房的雙重人格患者Part 1留醫+Part 2食藥 DTS OR AC3 照相館 11 12-21-08 11:06 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
請問邊度仲有HG超人情景扭蛋part 1&part 2賣?How much? kan666 收藏品討論版 1 10-05-03 12:47 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 01:42 AM

手機版 | APP版