Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-01-12, 12:50 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
iOS/Android 「スーパーロボット大戦 Card Chronicle」

Android/iOS
スーパーロボット大戦 Card Chronicle
今秋配信予定、課金あり

参戦作品:
ライディーン、コンバトラーV、ボルテスV、ダイターン3、ドラグナー、ゼオライマー、Gガンダム、
ガンダムSEED、SEED DESTINY、ガンダム00、機動戦艦ナデシコ、真ゲッター、電童、
マジンカイザー、コードギアス

舊 08-01-12, 12:58 PM   #2
money
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 08-01-12, 03:03 PM   #3
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
參戰機體好吸引
但係呢隻係卡game??

舊 08-01-12, 03:12 PM   #4
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
og2 影都冇,呢d 垃圾就係咁出。。。。井
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-12, 09:01 PM   #5
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
og2 影都冇,呢d 垃圾就係咁出。。。。井
由手機版發出
寺田:唔出垃圾,我邊有錢出糧? 咁多年都冇正正經經出過家用版...(設計對白)
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 10:06 AM   #6
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
說好的OG2呢
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 10:14 AM   #7
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
OG2拖到出周邊game....
不過card game都會期待

舊 08-02-12, 10:40 AM   #8
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
繼續顯示到寺田不務正業

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 10:56 AM   #9
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: hahahaaaa 查看文章
說好的OG2呢
話時話,我係黃金,葵涌,屯門都仲見8 月31 發售的通告a
由手機版發出
舊 08-02-12, 11:19 AM   #10
yorkyork

註冊日期: May 2010
佢地仲未收到風好多網上鋪頭都改左唔係8月喇咩
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 11:57 AM   #11
J+1
望過黎呀!!!!!!

點知,總之到尋日都貼住仲係30/8 發售
由手機版發出
舊 08-02-12, 12:11 PM   #12
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔課金唔會中sr既game
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 12:16 PM   #13
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
SR都唔算系d乜0者

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 07:27 PM   #14
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
你少擔心寺甜啦~
呢D game俾張jpeg去外判公司開發之嘛
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 07:42 PM   #15
J+1
望過黎呀!!!!!!

佢唔好同pmc 連動就得啦,我唔想上釣
由手機版發出
舊 08-03-12, 02:24 AM   #16
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
官網已開放,8月6日更新可惜係手機版

http://www.suparobo.jp/srw_lineup/srw_cc/

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-12, 11:43 AM   #17
Gnosis
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
配信サイト: Mobage(モバゲー)

即係唔使玩

舊 08-06-12, 10:16 AM   #18
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
有PV

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-12, 12:53 PM   #19
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Gnosis 查看文章
配信サイト: Mobage(モバゲー)

即係唔使玩
睇完PV,仲諗住都好丫,見到唔錯到時玩下
點知原來係MOBAGE,日本搞乜野???唔係出係最多人嘅ANDROID或IOS好啲咩?

舊 08-06-12, 01:04 PM   #20
廢人
The One

>點知原來係MOBAGE,日本搞乜野???唔係出係最多人嘅ANDROID或IOS好啲咩?

MOBAGE咪可咪以同時比ANDORID, IOS, 日本手機 3種平台玩囉

玩佐先定等連動IM@S好呢....
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-12, 01:13 PM   #21
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: 廢人 查看文章
>點知原來係MOBAGE,日本搞乜野???唔係出係最多人嘅ANDROID或IOS好啲咩?

MOBAGE咪可咪以同時比ANDORID, IOS, 日本手機 3種平台玩囉

玩佐先定等連動IM@S好呢....
由手機版發出
係咩!!!多謝指教....
見樓上咁講,我都以為又係日系機專用

舊 08-06-12, 01:16 PM   #22
廢人
The One

不過有機會要已認証帳戶才可玩
之前星矢已經係
由手機版發出
舊 08-06-12, 01:30 PM   #23
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
之前星矢已經係
由手機版發出
依,我搜查下啲資料,睇嚟又真係唔駛玩
呢個TOPIC分分鐘CLOSE得

舊 08-06-12, 01:32 PM   #24
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
之前星矢已經係
由手機版發出
呢隻又係Cygames出咩?

我反而希望係Browser Game而唔係Apps Game, 否則Google Play唔o岩地區都係Download唔到.

舊 08-06-12, 01:35 PM   #25
廢人
The One

唔知係咪cy
不過mobage其實好多都要認證先玩到
e.g. ff,星矢,高達
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
(iOS/Android)「初音ミク Live Stage Producer」 money 手機平板遊戲討論版 55 02-03-13 11:48 AM
真‧三國無雙 SLASH (iOS, Android/ 2012 年秋) enishi 手機平板遊戲討論版 14 01-14-13 11:05 AM
[宣傳] [更新 iOS版都有啦!!] 手機遊戲 Lemegeton -- Lantansia 小組第二款手機作品 Android/iOS 版推出啦! ANMC Cosplay同人MIX討論區 15 10-28-12 02:00 PM
[IOS+ANDROID] BUDDY MONSTER ayato 手機平板遊戲討論版 1 10-03-12 10:53 AM
[多機種] [Android/iOS]One Piece ARCarddass Formation ZlWS 手提遊戲機討論版 41 09-22-12 12:16 AM

現在的時間是 04:04 PM

手機版 | APP版