Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-19-18, 01:25 AM   #1151
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
開歷戰屍套d人連耐瘴氣都唔裝
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 01:41 AM   #1152
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 雷火武 查看文章
我開頭都覺得渣弓既都無中招要素 step多兩下都已經唔會中
但當我見到班渣弓淨係識企定點射龍矢(無錯 又係龍矢)既垃圾弓手中噴然後一下死
我就明正常人係好稀有的
由手機版發出

此篇文章於 02-19-18 02:48 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:04 AM   #1153
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
終於打完冥燈爆機,似識著燈既霸龍

今集random好難確保撞唔到地雷

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:53 AM   #1154
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
依家連歷戰任都有寄生Hunter...
最無奈有時連開任個位都係寄生Hunter......

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
今日用黎打歷戰麒麟
差d搞到滅團

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-19-18 02:59 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 04:35 AM   #1155
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
今集真係好多平時唔打機, 純粹跟風玩既新手....

偏偏系統上就係容許不斷靠"痴"升HR

我身邊好多平時唔打機既人都係咁, 仲笑我咁辛苦solo仲乜鬼

佢地見d高手係咁加攻又走去抄人套裝, 我提佢人地識避好少中招就梗係加攻唔加防, 不過佢地就覺得貓左咪痴下場, 依家扣咁少唔型......
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 04:39 AM   #1156
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
低手SOLO到HR30都會變高手
但有時見佢地過唔到叫晒救命又唔忍心

脷伸:打左幾日先過到雙爆之後開左竅, 之前街場冥燈都俾人3貓後決定唔再信街場, 而家打唔快但都叫順
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 08:47 AM   #1157
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實好多怪條尾都斬擊弱點
只係基本上d人都低能 淨係打頭
有槌都係照打頭
然後再加埋成場唔step係度企係度射龍矢但唔岩位中得2hit既垃圾弓手係唔會理個頭有人會射到隊友

同埋講真 好多player其實無用過個腦
都唔係第一次見到條龍訓左渣大劍既唔儲就咁拔刀斬落去架啦…
到頭來會帶個腦打MH既都係少數人
識計數既更少sosad
由手機版發出
而家仲可以200血 又多回血手段 真係易玩到9彩...
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 08:55 AM   #1158
blackpighk
Crazy Gamer

引用:
solo 可能要
團戰咁多目標我又覺得唔係好需要 勤力D 食種冇乜咁大不了 反正隻野真係好慢 又冇combo

同埋有封龍真係好重要
琴晚打場炎王, 兩把封龍大武真係禁住黎打
不過究竟封龍武點計? 同特屬一樣計儲蓄值發動?
舊 02-19-18, 12:03 PM   #1159
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

今日用黎打歷戰麒麟
差d搞到滅團
歷戰麒麟最麻煩覺得係台地太光,睇唔到佢d落雷/橫雷軌跡

舊 02-19-18, 12:26 PM   #1160
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
d屎有冇方法量產
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 12:55 PM   #1161
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
幫佢3猫

引用:
作者: hlcw99 查看文章
今集真係好多平時唔打機, 純粹跟風玩既新手....

偏偏系統上就係容許不斷靠"痴"升HR

我身邊好多平時唔打機既人都係咁, 仲笑我咁辛苦solo仲乜鬼

佢地見d高手係咁加攻又走去抄人套裝, 我提佢人地識避好少中招就梗係加攻唔加防, 不過佢地就覺得貓左咪痴下場, 依家扣咁少唔型......
我堅持所有主線, 裝衣任都係自己一個人打完. 有經歷過一隻怪solo既人同場場都抱大腿既人係完全唔同

引用:
我開頭都覺得渣弓既都無中招要素 step多兩下都已經唔會中
但當我見到班渣弓淨係識企定點射龍矢(無錯 又係龍矢)既垃圾弓手中噴然後一下死
我就明正常人係好稀有的
由手機版發出
我弓手但都會裝, 因為剛射射肚真係幾爽
人人話拔刀龍矢勁咪一堆人根風囉, 有玩弓手既都知除左打某D龍, 根本上係唔好用.
屍套算好貫, 由頭到肚, 尾都係弱點, 不過佢骨瘦如柴, 又有障氣, 我step射有時都係估佢個位係邊靠感覺射XD
歷戰既話, 唔係100%睇準我絕對唔會中招既timing都唔會用龍矢, 平時都係step射, 剛射.
尋晚有場打炎王龍都有個街場弓係度龍矢....我心諗, 你玩我呀???

舊 02-19-18, 12:59 PM   #1162
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
引用:
歷戰麒麟真係唔識打
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 01:48 PM   #1163
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
今集真喺無乜人斷尾,
話說捉怪返到據點會見到佢瞓教豬,明明無斷尾,條尾都喺無咗
呢個細節位幾歡樂
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:03 PM   #1164
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: blackpighk 查看文章
solo 可能要
團戰咁多目標我又覺得唔係好需要 勤力D 食種冇乜咁大不了 反正隻野真係好慢 又冇combo

同埋有封龍真係好重要
琴晚打場炎王, 兩把封龍大武真係禁住黎打
不過究竟封龍武點計? 同特屬一樣計儲蓄值發動?
我覺得個封龍完全無貨喎 條龍一樣都係成身都係風牆一樣都係射唔入
所以已經轉左用無屬/冰雷屬直接打

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-19-18, 02:04 PM   #1165
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
作者: Suika 查看文章
歷戰麒麟真係唔識打
低手打法

全身鑄鐵裝+飛雷腳=雷耐max

珠: 防麻, 防昏max

可以頂到1,2下唔會即死, 唔會狀態異常小心d唔食combo就唔會死, 唔貪刀磨死佢

(利申: 新手, 主線全solo, hr60, 冇興趣再重複擦擦擦. 已棄坑)
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:07 PM   #1166
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Suika 查看文章
歷戰麒麟真係唔識打
整把暴龍哥弓 體術5 弓裝Step射射爆佢
只要唔好太進取留番D氣睇著地下D電黎打應該唔會點中招

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 02-19-18, 02:35 PM   #1167
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
尋晚開左場4格歷戰鋼龍,俾同一個人三貓左
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:38 PM   #1168
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
尋晚開左場4格歷戰鋼龍,俾同一個人三貓左
由手機版發出
我已經決定左 開歷戰炎王同歷戰鋼龍只可以搵自己友打
2人版本既 我自己一個打左佢算

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-19-18, 02:46 PM   #1169
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
我已經決定左 開歷戰炎王同歷戰鋼龍只可以搵自己友打
2人版本既 我自己一個打左佢算
街場成功率感覺係 鋼>滅>屍>炎,鋼多數都成功,炎王5場起碼炒3場
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 02:48 PM   #1170
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
街場成功率感覺係 鋼>滅>屍>炎,鋼多數都成功,炎王5場起碼炒3場
由手機版發出
未試滅盡 但我感覺上最易成功都係屍套
屍套D人同自己識一見到佢噴就閃 其實就無威脅性
同埋佢出黎果個場有兩次落石 你識自己用左佢既其實戰鬥時間就好少,變相好少炒車
炎王真係連炒4場都試過

ペルソナ5

隨時更新
舊 02-19-18, 02:56 PM   #1171
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
今集solo仲好過團戰真係想同朋友打先團戰 搵街我都solo算

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-18, 03:34 PM   #1172
blackpighk
Crazy Gamer

引用:
未試滅盡 但我感覺上最易成功都係屍套
屍套D人同自己識一見到佢噴就閃 其實就無威脅性
同埋佢出黎果個場有兩次落石 你識自己用左佢既其實戰鬥時間就好少,變相好少炒車
炎王真係連炒4場都試過
請落石/樹林d trap 要乜石先打到落黎?
尖石,可燃石好似唔得? 定係我射唔岩位?
舊 02-19-18, 03:50 PM   #1173
blackpighk
Crazy Gamer

又今集D 龍冇得四圍去又悶左D
打個條就要去指定map

搞到今集以為係爆鱗龍先係主角咁... 得佢一個可以四圍去
舊 02-19-18, 03:53 PM   #1174
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
我個人黎講最易係鋼龍,係閃光彈面前佢只係肉塊
最難係炎王,其實唔難,只係佢跑黎跑去,瞄準傷神

舊 02-19-18, 04:09 PM   #1175
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
今集solo仲好過團戰真係想同朋友打先團戰 搵街我都solo算
隻貓太有能

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 12:39 PM

手機版 | APP版