Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-05-18, 07:59 PM   #801
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 血之淚 查看文章
連線失敗
滿哂人?

game名Alvin
要跟大細階
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 08:18 PM   #802
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: qwe 查看文章
要跟大細階
冇錯丫
跟足哂都入唔到
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 08:46 PM   #803
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
開多間房, 上面入唔到就入呢個
結束
入隊後再去公會房同其人換卡

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-05-18 11:04 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-18, 11:11 PM   #804
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
打完條HR49麒麟,得啖笑
入左人地救難打,結果全場得我打,佢打咩位都彈刀
結果拎左最終決戰武器,輕弩+斬烈彈先打到:0)
返CAMP補左兩次30+60射死左佢
完場竟然出左個評價俾我係輸出最多,總共傷害11491
未玩solo既我真係第一次見有呢個評價

此篇文章於 02-05-18 11:27 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 12:42 AM   #805
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
今集麒麟仍然玩殘新手
怒髮狀態 頭以外部位連心眼都彈刀

舊 02-06-18, 02:21 AM   #806
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
今集麒麟仍然玩殘新手
怒髮狀態 頭以外部位連心眼都彈刀
用龍封力或者滅龍石

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 10:01 AM   #807
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
斬擊斧上位刷咩裝好?
啱啱HR13....
無得檔係咪有迴避無敵同耳塞會好D?
剛上位就

礦石上位
熔山龍裝

打到主線完才回頭慢慢混吧

舊 02-06-18, 10:17 AM   #808
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
打左成個禮拜都極少coop
完全信人唔過
同埋中途入場好似好難搵到人
可能都要靠求救信號
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 10:53 AM   #809
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
引用:
作者: STRIFE 查看文章
我都遇過好多靠外援系列...
基本有班人一味沖HR, 一味靠救難打上去, 但其實佢既裝, 武&技術都未READY去上位...
連隻龍既攻擊模式都未摸熟..

都唔明一味衝上去為乜....
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 11:00 AM   #810
qwe
Game Master

琴日join人sos打鋼龍唔閃⋯
舊 02-06-18, 11:12 AM   #811
Kain

話說盾斧我劍同斧使用比例已經變5:5
我諗算學識左點用
由手機版發出
舊 02-06-18, 11:42 AM   #812
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: jack850312 查看文章
基本有班人一味沖HR, 一味靠救難打上去, 但其實佢既裝, 武&技術都未READY去上位...

隻歷戰麒麟除左頭/角其他硬佢彈刀唔怪佢,但唔該佢用大劍只斬頭/角有幾難,集集都係咁打架啦
做唔到都算
問題係佢中途見做唔到野走去換武器,換左把盾斧出黎
真心講左句粗口

舊 02-06-18, 12:04 PM   #813
STRIFE

引用:
試過一次一樣SOS人地打鋼龍,我想快都帶定光蟲合黎打
入場其他人都有閃,玩玩下其中一個日本仔打左句叫我地唔好用閃光彈,仲打左句話"咁樣唔好玩"類似意思既說話
好,咪唔閃囉,其他人都停左閃,我收武器望住佢睇佢有乜咁厲害,佢圍住隻飛緊既鋼龍轉左幾分鐘,HI都HI唔到人一下,結果冇人再so條傻仔,完美示範on x當有趣
要咁玩唔該自己開房set pw, solo果陣記得拍埋片話俾人聽你打得幾咁有趣呀

舊 02-06-18, 12:13 PM   #814
TURN-A
Junior Member

註冊日期: Jan 2017
PSN  IDTURN-A_CYS105
引用:
好過你騎到條飛緊既龍但又俾人閃左落黎果下真係好憫
該閃就唔閃
由手機版發出
TURN-A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 12:37 PM   #815
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: STRIFE 查看文章
其實真心想完場公開各人傷害值. 找戰犯用

引用:
作者: jack850312 查看文章

有D新手真係唔知搞乜
抱大腿上去咪仲衰,系統未熟,技術又未到家,到頭來上到上位害人...
之前刷滅盡料,諗住順便入救難任務幫下人, 但野團勝率33%都唔知有冇,
幫佢反而害佢(害埋自己tim
最後自己solo算

不過無計,今集大賣,一定多新手/死小孩/跟風人仕
所以依家刷hea怪料先入/開救難輕鬆下(偷偷地採集下/掘礦抱大腿XD 或者全程唔飲水,有次真係超樣衰打泥魚死左 or亂打用弓曲射害人ww),
難d嘅野自己solo好過,自己打得唔好自己負責
難D指乜?火竜都算lor, 尋晚打火竜街客都有三死危機了,果斷cut線

相薄

此篇文章於 02-06-18 01:17 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 12:53 PM   #816
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
目前唯一一次叫sos係土砂龍
見到中間彈咗句可以sos我咪試下

打下打下斬埋條尾,見到兩條友走去掘尾
睇住佢地俾條龍火車,瞬間兩貓

啱啱升上位之後都係一直solo
我只能話今集嘅貓支援能力真係超強,最常用蜜蟲貓同大盾貓
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 01:04 PM   #817
qwe
Game Master

其他討論區好多新手問題
但個問題俾人問左19幾次N個網N種語言都有解釋有埋片都仲有人問,真係好煩⋯

反而少左砌裝/個別武器/怪打法討論
舊 02-06-18, 01:12 PM   #818
Kain

暫時打左兩隻古龍,一直都solo
打完就諗同街客coop應該一定3貓車
同埋靠房客應該無可能齊4人
一陣黎得一個又係有害無利
由手機版發出
舊 02-06-18, 01:17 PM   #819
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Kain 查看文章
暫時打左兩隻古龍,一直都solo
打完就諗同街客coop應該一定3貓車
同埋靠房客應該無可能齊4人
一陣黎得一個又係有害無利
由手機版發出
其實上位任開救難就多數都齊人
我又好彩用日PSN a/c, 就算玩亞版繁中介面, 9成都係日本人入
日本MH player平均嚟講戰力正常過中港台好多

相薄

此篇文章於 02-06-18 01:19 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 01:27 PM   #820
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今集個muilt設計每個區間房太大 反而唔好
而家好多特定怪既房入到去都開緊唔係果D野........

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 01:29 PM   #821
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
貓裝整邊套好?
想整套滅盡比佢
雖然要用到大角

另外冥燈龍武器好似無咩特別優秀之處

此篇文章於 02-06-18 01:31 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-18, 01:35 PM   #822
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
新game實有好多人玩,再過一陣應該會飛走晒D跟風人

但係呢類共鬥遊戲係合作先好玩,人誰無貓

不過今集好難用怪去search房⋯

舊 02-06-18, 01:43 PM   #823
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 雷火武 查看文章
貓裝整邊套好?
想整套滅盡比佢
雖然要用到大角

另外冥燈龍武器好似無咩特別優秀之處
貓衫整咩都無所謂, 但武器個人強烈推薦眠骨鎚

冥燈龍武器可以裝兩粒(3)珠

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
今集個muilt設計每個區間房太大 反而唔好
而家好多特定怪既房入到去都開緊唔係果D野........
我鐘意以前入集會所見到其人多d,
今集除左打鬥技場同開公會以外無上去集會區既意思...

此篇文章於 02-06-18 02:34 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 02-06-18, 01:53 PM   #824
Kain

貓裝係外觀既遮,性能無咩影響
由手機版發出
舊 02-06-18, 02:08 PM   #825
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: 血之淚 查看文章
目前唯一一次叫sos係土砂龍
見到中間彈咗句可以sos我咪試下

打下打下斬埋條尾,見到兩條友走去掘尾
睇住佢地俾條龍火車,瞬間兩貓

啱啱升上位之後都係一直solo
我只能話今集嘅貓支援能力真係超強,最常用蜜蟲貓同大盾貓
用緊長槍,覺得隻樂器貓真係超有能。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 05:52 PM

手機版 | APP版