Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-30-07, 11:59 AM   #51
chinsai
Game Master

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDchinsai86
引用:
作者: westpat 查看文章
岩岩比我搵到d野
Unlockable Video/服飾

http://cheats.ign.com/ob2/068/812/812550.html
Unlockable: Drake's Jersey

To unlock a baseball jersey for Drake to wear, head to the Costume section of the game and insert the following code: Left, Right, Down, Up, Triangle, R1, L1, Square.
Unlockable: Making A Cutscene Secret Videos

To unlock secret videos embedded in the Making a Cutscene section of the game, insert the following codes:

Video for Grave Robbing - Left, R2, Right, Up, L2, Triangle, Square, Down

Video for Time's Up - L1, Right, Square, Down, Left, Triangle, R1, Up
Unlockable: Concept Art Secrets

To unlock secrets embedded in the Concept Art, head to the Rewards section of the game and insert the following codes:

Video - L2, Right, Up, Square, Left, Triangle, R1, Down

More Art - Square, L1, Right, Left, Down, R2, Triangle, Up
XDD 居然仲有呢d 舊式cheat code
chinsai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 02:41 PM   #52
海虎武神
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2007
Nintendo Switch IDSW-6160-7431-8343
PSN  IDseatigershark
我都搵到d好野, 寶藏位置:

http://s217.photobucket.com/albums/c...ediafilter=all
海虎武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 03:40 PM   #53
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
感謝版友的幫助,已update頭post
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 07:36 PM   #54
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
完成了一次普通難度 , 個boss 比想像中弱 , 下個目標係hard

230 medal points
21 treasures

此篇文章於 11-30-07 07:58 PM 被 martinyau1979 編輯。
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 08:14 PM   #55

爆咗機後有好多片睇, 不過唔見有也隱藏服裝 同 special mission, 有的失望, 起碼整番個survival mode , time attack 玩下
martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 08:36 PM   #56
poky

註冊日期: May 2007
我卡在悬崖那关了,过不去,那个转角的甩绳怎么过,跳不到呀

死了不知道多少遍了,唉
poky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 11:18 PM   #57
happyguy
Insane Gamer
神の一手

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDhata_kensuke
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
爆咗機後有好多片睇, 不過唔見有也隱藏服裝 同 special mission, 有的失望, 起碼整番個survival mode , time attack 玩下
time to try crushing mode
happyguy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-07, 12:08 AM   #58
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
請間 II V VII o個度唔識過 , 成日比火把衝落街
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-07, 12:33 AM   #59
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
請間 II V VII o個度唔識過 , 成日比火把衝落街
係咪開完水閘之後?
第一個火小心避過, 之後直行見到上一級個火唔係跳上去,
係跳過左面 (有兩個火擺緊)
慢慢係條邊移過去

(我估你係講緊呢到, 唔係既影幅相黎睇睇係邊到 )
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-07, 02:23 AM   #60
ZEROBO

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
引用:
作者: nefrezx 查看文章
係咪開完水閘之後?
第一個火小心避過, 之後直行見到上一級個火唔係跳上去,
係跳過左面 (有兩個火擺緊)
慢慢係條邊移過去

(我估你係講緊呢到, 唔係既影幅相黎睇睇係邊到 )
thanks , 過左兼爆埋normal.
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-07, 12:05 PM   #61
chinsai
Game Master

=.=....玩到後段....點解隻game 會變左bio hazard 架.....
舊 12-01-07, 12:06 PM   #62
nefrezx

有怪物呢下我覺得係成隻game既敗筆
舊 12-01-07, 12:52 PM   #63
chinsai
Game Master

引用:
有怪物真係好唔得.......
爆了normal
38 treasures
330 medal points
舊 12-01-07, 01:58 PM   #64

引用:
咁都算係敗筆 , 我就覺得幾好, 打到後段, 的怪物同的敵人亙砌, 三方混戰反而增加刺激性
舊 12-01-07, 03:09 PM   #65
KUTAR#

引用:
作者: chinsai 查看文章
=.=....玩到後段....點解隻game 會變左bio hazard 架.....
no, it's silent hill
引用:
都ok的……不過結尾係急左D……
舊 12-01-07, 03:32 PM   #66

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
no, it's silent hill

都ok的……不過結尾係急左D……
都有盜墓迷城feel
舊 12-01-07, 04:09 PM   #67
nefrezx

有怪物...唔識點講
比唔到真實尋寶既感覺!
舊 12-01-07, 04:58 PM   #68
terry bogard
Game Master

引用:
有怪物...唔識點講
比唔到真實尋寶既感覺!
其實有怪物都ok o既,只要唔好太濫,由頭到尾都係
間中有d 都接受到, 好似盜墓迷城呢套戲咁,
都一樣有怪物,咪一樣咁精彩
terry bogard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-07, 06:27 PM   #69
Ninstation

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDHupyi
打到15章了,有多一種唔同的敵人都幾好,只打人變化唔夠。
Ninstation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-07, 10:22 PM   #70
王小虎

註冊日期: Apr 2002
羅拉有恐龍...其實重離譜。佢都冇直接講個d人點變成怪物,係毒咒?病毒?留翻d空間比你自己諗下,ok吧。其實同奪寶奇兵差唔多,又有鬼又有巫術又聖杯,都唔係普普通通的寶藏,緊要有d特別野先成一套戲。

最欣賞佢d設定圖同製作特輯,好似買左一隻dvd電影翻來甘,有得睇埋d extra野。個三段motion capture片好正,不過佢冇做facial motion capture,但都捉到9成d角色的表情,真厲害,重自己加d鬼馬野。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-07, 05:29 PM   #71
Ninstation

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDHupyi
打爆了普通難度
54/60
380/1000

太唔夠喉!剛剛有新野打,打兩三下就完,而且對最終boss 有d失望 , 以為會有bh大佬!!(因為見到個直升機砰…哈)睇完美術館d圖,發覺佢最後放棄佐一d設定,如果唔係就重似羅拉。極期待續集,可能今集用太多時間在系統和畫面上(畫面同場景佈置真係好出色,只係草都有好多種類),章數同解謎都比較少,希望下集可以放多些時間在關卡設計和解謎上就正。(續集唔可以唔出!!)
Ninstation 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-07, 06:22 PM   #72
王小虎

註冊日期: Apr 2002
因為容量的問題,所以放棄左某d內容,佢話下集會考慮用雙層blu-ray,係就勁正。(但重係有人堅持DVD都夠用... 無言。)今集要做個PS3引擎所以先用甘多時間,估計下集可以快一d出,話唔定08聖誕。(如果銷量冇問題的話...)
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-07, 11:43 PM   #73
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
敗了
玩到12 ch, 暈左船浪...

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-07, 11:52 PM   #74
KUTAR#

引用:
作者: wongja0708 查看文章
敗了
水上電單車果關?

我之前玩都暈暈地
畫面會有條線掃來掃去……
舊 12-03-07, 11:53 PM   #75
nefrezx

引用:
作者: wongja0708 查看文章
敗了
真係咁難? 我 hard-mode玩緊CH15了!

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
畫面會有條線掃來掃去……
你個mon有事?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Uncharted: Drake's Fortune(前稱Naughty Dog) [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 474 08-02-11 12:00 PM

現在的時間是 05:30 PM

手機版 | APP版