Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-17-16, 05:28 PM   #1201
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
降臨應該唔俾爆石con
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 05:58 PM   #1202
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
暗雲, カーラント, 光騎, 光戰, マリー 加埋frd 既女神一take 過左, 意外地容易

光騎用天下御免同得閒補下血, LB
光戰用勇氣づける同召喚diablo
暗雲二刀流亂舞
カーラント第一rd 用ダークスパイラル降佢暗防之後用カオスブリンガー
マリー連續プロテガ, シェルガ
女神用rainbow wall 加屬防, 補下血同mp

舊 08-17-16, 07:24 PM   #1203
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
攞埋隻大神唔知掛佢定女神俾人用好d?

大神bouns100%但掛女神俾人打boss好似好用d?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 08:09 PM   #1204
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
分2次打...
第1次中即死了..所以耍分2次..

1.磨隊
暗雲,小女神,提達,魯肉絲,光塞,好友光戰

沒特別..就是磨到死

2.3回合速殺
第一回合
加蘭德降暗耐
FFBE火主全降
小女神上屬耐

好友600魔人掉暗招

第2回
FFBE火主放全體BUFF
好友600魔人掉暗招

第3回
好友600魔人掉暗招收頭

舊 08-17-16, 08:11 PM   #1205
ShinDou

岩岩開番舊SAVE都1TAKE過拎左隻野

真係算好易打,係有招秒單體,平時淨係全體扣幾千,如果開晒罩狀態降晒上晒,淨係扣千幾度,搵埋性騎挑撥真係好穩陣

係儲召喚好難,普攻左十幾TURN先夠

搭左隻700幾魔力既魔人,佢招野真係好勁,第1野已經扣廿幾萬,後期齊狀態果陣打到40幾萬,我隻GARLAND 900攻都係扣得十零萬

究竟係GARLAND廢定魔人太勁﹖XD

但我新玩個SAVE應該會拎唔到

隻野LB係聖屬30HIT,好似好勁

正常掛BONUS應該都愈多愈好,幫唔幫到打唔係問題,今次太易打,不過而家應該好多人停晒手冇刷架啦,應該掛咩都差唔多 XD

此篇文章於 08-17-16 08:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-16, 09:05 PM   #1206
ShinDou

不過隻創造神基本攻好似好低下,裝左3個兩手持都係得5百幾,定係因為裝唔到口卜劍爭好遠﹖

但佢本身有招加80%攻,呢度又勁番好多,不過要晒多1TURN,搭雷神FD應該都勁,可能我玩番舊SAVE算 XD

起碼呢隻野應該勁過晒我本身全部角

下﹖原來招LB計魔﹖但佢裝唔到杖,裝晒加魔力都谷唔到幾多,玩野﹖純幫雷神推高攻﹖咁真係繼續玩番而家個雷神SAVE算 XD

此篇文章於 08-17-16 09:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-17-16, 10:56 PM   #1207
ShinDou

有個網話創造神裝晒魔裝出LB勁好多,不過我最盡都係324魔
舊 08-18-16, 12:37 AM   #1208
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
作者: ShinDou 查看文章
不過隻創造神基本攻好似好低下,裝左3個兩手持都係得5百幾,定係因為裝唔到口卜劍爭好遠﹖

但佢本身有招加80%攻,呢度又勁番好多,不過要晒多1TURN,搭雷神FD應該都勁,可能我玩番舊SAVE算 XD

起碼呢隻野應該勁過晒我本身全部角

下﹖原來招LB計魔﹖但佢裝唔到杖,裝晒加魔力都谷唔到幾多,玩野﹖純幫雷神推高攻﹖咁真係繼續玩番而家個雷神SAVE算 XD
土長槍+ 4X 雙手持可以去到9百幾攻呀

舊 08-18-16, 07:54 AM   #1209
ShinDou

我而家得把武90攻,3個兩手持,得近6百攻

招lb好似純幫其他人聖chain咁
舊 08-18-16, 08:44 AM   #1210
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
我而家得把武90攻,3個兩手持,得近6百攻

招lb好似純幫其他人聖chain咁
佢本身有招400% damage, 唔明做乜要執著住招270% LB....

舊 08-18-16, 08:51 AM   #1211
ShinDou

因為有30hit XD

唔裝兩手持轉用攻10%都有4百幾攻

我d裝加太少攻搞到兩手持好廢

又未打到暗召

暗召秒唔到既話唔知點頂

此篇文章於 08-18-16 08:53 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-18-16, 10:02 AM   #1212
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
因為有30hit XD

唔裝兩手持轉用攻10%都有4百幾攻

我d裝加太少攻搞到兩手持好廢

又未打到暗召

暗召秒唔到既話唔知點頂
暗召看看能不能找好友的吧,
最好就好友光戰+暗召
反正暗召只需召出來就算解到,不用要他打死

這次降臨
有小女神/暗雲再配隻補

好友找光戰(全降)

基本上要磨是不難

我基本上連兩手持這類強大信賴也沒有,了不起就這次活動換的那些,但還是過了

要解不死的,就找隻600魔攻魔人,配全降和加蘭德,3回就過了

舊 08-18-16, 10:09 AM   #1213
ShinDou

我拎左架喇創造神 XD

我指打唔到上1個降臨 ffx國際版既雙暗黑召喚獸 火同水
舊 08-18-16, 04:07 PM   #1214
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

打完創造神又冇野打了

舊 08-18-16, 04:13 PM   #1215
ShinDou

等24號新活動,我估係ff10探索
舊 08-18-16, 08:28 PM   #1216
ShinDou

諗諗下可能都係打番舊SAVE算,冇左把口卜劍真係細力左好多,不過真係1隻勁野都抽唔到,唔知幾時先抽到D1線6星角
舊 08-19-16, 09:12 AM   #1217
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
諗諗下可能都係打番舊SAVE算,冇左把口卜劍真係細力左好多,不過真係1隻勁野都抽唔到,唔知幾時先抽到D1線6星角
羅德劍係trust level 既武, 少一把都好蝕

舊 08-20-16, 03:36 PM   #1218
ShinDou

睇個網話打暗召有火水暗屬耐總合300%就唔扣血﹖暗雲本身全屬耐50%,咁出晒暗雲搭隻女神加屬耐40%咪打到﹖
舊 08-22-16, 06:40 AM   #1219
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
琴日終於試下去刷神殿,全日都係升2~3%
咁真係刷到鬱病喎會

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 07:05 AM   #1220
ShinDou

兩3%差唔多啦,不過真係悶到嘔 XD

同埋成日有活動打,都唔係好多時間刷,暫時我都係刷左3個兩手持
舊 08-22-16, 03:00 PM   #1221
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

聽日有半體活動, 又可以返去清下故事未拎既任務石

舊 08-22-16, 03:17 PM   #1222
ShinDou

又會無啦啦搞半體既,仲要最後果日先搞,佢d活動通常打幾日就拎晒想拎既野,除非要全拎,探索仲快,打幾場就完,好心佢係搞就活動第1日搞啦

仲未有下次活動消息,唔通係be探索另外開幾隻ff10 pickup?
舊 08-22-16, 03:27 PM   #1223
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
又會無啦啦搞半體既,仲要最後果日先搞,佢d活動通常打幾日就拎晒想拎既野,除非要全拎,探索仲快,打幾場就完,好心佢係搞就活動第1日搞啦

仲未有下次活動消息,唔通係be探索另外開幾隻ff10 pickup?

佢個tweet 話俾D 人清埋BF event 喎

同埋佢上次生放送講過BF之後會係FF14, 不過唔知FF14有乜人好抽

舊 08-22-16, 03:41 PM   #1224
ShinDou

原來上次生放送已經講左會係bf同ff14?

ff14唔係online game黎咩?出d npc?

咁ff10咪好慘,淨係出隻tidus就算,要等再下期活動?
舊 08-22-16, 04:12 PM   #1225
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

引用:
原來上次生放送已經講左會係bf同ff14?

ff14唔係online game黎咩?出d npc?

咁ff10咪好慘,淨係出隻tidus就算,要等再下期活動?
白魔候補ヤシュトラ 囉, PAD x FF 有呢隻, 除此以外都唔識

另外4星封頂果隻シャントット來自FF11, 而FF11 都係online game

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 11:10 PM

手機版 | APP版