Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-18-18, 02:05 PM   #3151
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: fami~yan 查看文章
只玩過舊時NDS版會唔會太難上手?

同埋有冇話開始要買盒卡之類?但觀塘機鋪又好似冇D咁既野,琴日入到去都冇開到局
有張IC 就開到局 但開完打幾場後就最好搵師兄比副DECK你先繼續打

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-18, 02:34 PM   #3152
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
有張IC 就開到局 但開完打幾場後就最好搵師兄比副DECK你先繼續打
明白,聽日開局試下

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-18, 02:40 PM   #3153
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
盡量唔好睇教學 會由6品開始

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-18, 04:49 PM   #3154
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
我叫4代先多玩...卡盒你要的話要上網找
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-18, 09:23 PM   #3155
蝦片人
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
請教各位, 想組大德5枚
暫時構思如下:
大德,馬姬,關平,雷銅,SR關銀屏
見法正雲散可解對面超絕.號令好似好勁
但又點解無咩人用?
如果勁我算取代關平
蝦片人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 07:58 AM   #3156
番薯勤

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 蝦片人 查看文章
暫時構思如下:
但又點解無咩人用?
如果勁我算取代關平

因為關平高武加有攻城術
高武逼走人自己就方便油色

大德本身唔係加得多
攻城術令大德ALL IN個陣有咁多打咁多
佢個作用對住比自已大力嘅DECK比較明顯

舊 05-20-18, 03:49 PM   #3157
ouki
戸松控

引用:
作者: 蝦片人 查看文章
暫時構思如下:
但又點解無咩人用?
如果勁我算取代關平
個人覺得落馬姬不如轉關興,sr關銀不如轉返隻弓

見到你用法正我都唔會係你生存的情況開超絕或號令啦,而且一街火水雷的情況下,根本唔洗怕你散我,一把火都燒死啦....再加上蜀的1.5槍基本難有法正生存的空間
舊 05-20-18, 03:59 PM   #3158
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
近排錤槍多左很多。魏少左人玩。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-20-18, 05:27 PM   #3159
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
法正係桃園仲可能有一席之地

大德需要基武好難有法正位
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 06:11 PM   #3160
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
打左十零場美姬馬周又幾好推,但攻城力有點微妙下下都要推健威入門先叫有破壞力

btw朱然火,吾粲火同呂範火大約差幾多?
想換左朱然做徐盛多個應對

舊 05-20-18, 07:47 PM   #3161
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
你只要知道呂範個火Dam細赤火10%內就夠
同孫bug夾埋就係最時興既開心樂園餐
呂神個Spec你同我講抽既LE我都信
SEGA幾時上修加返個魅同守城術出LE版
照史實參考佢兩樣都應該有

朱然燒4知 74%、5知63%、6知56%
吾燦燒4知 83%、5知70%、6知63%
呂神燒4知 92%、5知78%、6知68%
周瑜燒4知 101%、5知85%、6知74%

此篇文章於 05-20-18 07:52 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 07:52 PM   #3162
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
打機都要同sega計數,真係認真便輸了。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-21-18, 12:35 AM   #3163
番薯勤

引用:
作者: darkvolver 查看文章
打機都要同sega計數,真係認真便輸了。

其實我一直覺得太認真個個係你

舊 05-21-18, 01:37 AM   #3164
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
你只要知道呂範個火Dam細赤火10%內就夠
同孫bug夾埋就係最時興既開心樂園餐
呂神個Spec你同我講抽既LE我都信
SEGA幾時上修加返個魅同守城術出LE版
照史實參考佢兩樣都應該有

朱然燒4知 74%、5知63%、6知56%
吾燦燒4知 83%、5知70%、6知63%
呂神燒4知 92%、5知78%、6知68%
周瑜燒4知 101%、5知85%、6知74%

痴線四智確殺咁濟
但我需要多支細槍去埋城時fing,得番四隻周姬要跟健威推埋去打城

此篇文章於 05-21-18 01:40 AM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 02:53 AM   #3165
柚原このみ

唔健威周姬可以試轉孫翊周泰果副
周泰孫翊韓當孫尚香(不過而家1Cost就呂神啦…)

舊 05-21-18, 07:30 AM   #3166
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
-del-

此篇文章於 05-21-18 07:36 AM 被 不死身的出木杉 編輯。
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 11:39 AM   #3167
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
琴日第一場玩,開錯左全國,俾人大炒

非洲人...
舊 05-21-18, 11:51 AM   #3168
柚原このみ

剛玩又無朋友建議打返十鋪八鋪同你副starter deck同色既故事傳
抽多幾張合你starter deck同色咭,至少砌到8cost同埋試下兵種操作
玩得呢隻Game開頭果一百幾十都應該唔介意啦
完全無準備又無人傍住就開波六品打全國,操作都試唔到已經比對面打爆

舊 05-21-18, 01:41 PM   #3169
番薯勤

引用:
剛玩又無朋友建議打返十鋪八鋪同你副starter deck同色既故事傳
抽多幾張合你starter deck同色咭,至少砌到8cost同埋試下兵種操作
玩得呢隻Game開頭果一百幾十都應該唔介意啦
完全無準備又無人傍住就開波六品打全國,操作都試唔到已經比對面打爆
+1
由零開始真係打電腦攞多幾粒緣好過
至少可以玩足99c
一開始就打人好快比人落城

舊 05-21-18, 02:03 PM   #3170
ouki
戸松控

引用:
作者: 番薯勤 查看文章
+1
由零開始真係打電腦攞多幾粒緣好過
至少可以玩足99c
一開始就打人好快比人落城
現在6品都一堆完成型deck
舊 05-21-18, 02:55 PM   #3171
不死身的出木杉
Ultimate Gamer
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
https://www.youtube.com/watch?v=eE71...ature=youtu.be

流星型開幕乙 獻醜了
由手機版發出
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 03:58 PM   #3172
fami~yan
Game Master

想問下而家仲拎唔拎到名偵探呂布

非洲人...
舊 05-21-18, 04:15 PM   #3173
柚原このみ

引用:
作者: fami~yan 查看文章
想問下而家仲拎唔拎到名偵探呂布
5月24日(木) 23:59
仲有時間

舊 05-21-18, 04:18 PM   #3174
fami~yan
Game Master

引用:
5月24日(木) 23:59
仲有時間
我跟GOOGLE教學登記左,係咪24號先有MAIL?

非洲人...
舊 05-21-18, 04:28 PM   #3175
柚原このみ

你去官網登記左再等email收code就ok
不過可能會遲收到,第一轉code我遲左官方預定時間一日半至收到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 09:22 PM

手機版 | APP版