Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-17, 12:07 PM   #576
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: Greenhead 查看文章
我有少少覺得 KD 都幾刻意去挑釁 OKC。

其實佢乖乖地打返籃球咪算囉。

例如大帝昔日在 Heat 打 Cavs 時都無特登就去挑 Cavs 的球員。
我覺得雙向啦,
Westbrook 上年都係咁挑佢

雷霆都預season 成績未必好
playoff 靠防守再同你打one on one 磨贏對手
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 03:54 PM   #577
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我淨係睇左HIGHLIGHT, 但我覺得係似WB挑釁先, 雖然球迷就係想睇呢d
WB D身體語言真係好誇張, 有球過左KD入左樽之後係到大踏步, 又有一球WB封走左KD個球之後搖哂頭+口UPUP

BTW, 有人建議呀AirBall搵Kevin Martin取經
諗落佢地D出手動作又真係有D似
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-17, 05:31 PM   #578
Penny仔

我覺得件事係幼稚既
作為MVP, 要睇既應該係冠軍
而唔係係贏KD, 同埋垃圾時間刷大三元.....
舊 11-24-17, 09:29 PM   #579
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
唔好話冠軍,如果想keep到個陣容首先令到PG滿意先....

舊 11-25-17, 01:57 PM   #580
Penny仔

引用:
Derrick Rose is away from the Cleveland Cavaliers and considering his future playing basketball.

"He's tired of being hurt and it's taking a toll on him mentally," said a source with the Cavaliers.
上季NYK Rose 都試過出走

今次情況似乎不太好....
舊 11-25-17, 09:38 PM   #581
6eo
美波様!

引用:
作者: Penny仔 查看文章
我覺得件事係幼稚既
作為MVP, 要睇既應該係冠軍
而唔係係贏KD, 同埋垃圾時間刷大三元.....
agree
岩岩對piston又大三元, 但最後個處理...
引用:
作者: Sar8 查看文章
唔好話冠軍,如果想keep到個陣容首先令到PG滿意先....
個Bench真係麻麻地, 但又唔算好差
我覺得教練唔係好識用人...
舊 11-26-17, 06:36 PM   #582
Penny仔

結果Thunders連Mavs也贏不了...
舊 11-26-17, 06:46 PM   #583
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
wb差1助攻刷唔到

舊 11-27-17, 08:43 AM   #584
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
上季NYK Rose 都試過出走

今次情況似乎不太好....
睇網頁話 T.Lue 都算幾撐佢,雖然實際係點唔知道。
若 D.Rose 真係因為「受傷後球隊嬴六場」而心靈受創的話,佢的職業生涯應該玩完了。
昔日 G.Hill 失去爆炸力都可以單靠精準的中距離重新出發。D.Rose 假假地都係 MVP 級數...
若果咁樣收皮實在可惜。

講開又講,Wiggins 今季的表現真係唔值得頂薪呢口價。
肥 Tom 都唔算無畀機會佢,睇左幾場樂視直播,感覺 Bulter 都唔算掂好多波,進攻點仍然係以 Towns 同 Wiggins 為首。

PPG 18.8, REB 4, AST 1.7 FT%63.9.......呢個數據真係唔見得人,若以 Scorer 黎講,連 Eric Gordon 都比唔上。

此篇文章於 11-27-17 08:49 AM 被 Greenhead 編輯。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 11:28 AM   #585
6eo
美波様!

唔值頂薪既大有人在
我覺得wiggins以新仔黎講算係唔錯啦,當係買佢過兩年既潛力都值得既

GSW 呢排成日話球員受傷
但感覺係扮傷輪休+對弱隊比bench練陣咁
舊 11-27-17, 11:59 AM   #586
Penny仔

木狼雙子仲要防守唔好
教練已經用以防守見稱的肥T 去教......
舊 11-27-17, 12:01 PM   #587
Sar8
The One

其實而家Scorer都多數有兩度板斧

Wiggins....我記得除左防守差,效率都係低..
而家哈士奇既陣容用得就用

舊 11-27-17, 12:49 PM   #588
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
唔值頂薪既大有人在
我覺得wiggins以新仔黎講算係唔錯啦,當係買佢過兩年既潛力都值得既

GSW 呢排成日話球員受傷
但感覺係扮傷輪休+對弱隊比bench練陣咁
打起左 Jordan Bell .....
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 09:25 PM   #589
Penny仔

引用:
作者: Greenhead 查看文章
打起左 Jordan Bell .....
仲有Looney 都有驚喜
唔續約反而仲打得好左...
反觀76ers完全唔用Okafor

Cavs 總算回復以往樣子,雖然問題仍然未解決
舊 11-29-17, 09:27 PM   #590
Penny仔

世上只有爸爸好:

"You could see right when it happened," Doc Rivers said. "Lonzo was just trying to make a play, but he went in. Usually when you go in like that, that hard ... they call it."

睇幾多次都係你個仔壓到自己友
關阿ball 咩事........
舊 11-30-17, 10:54 AM   #591
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
世上只有爸爸好:

"You could see right when it happened," Doc Rivers said. "Lonzo was just trying to make a play, but he went in. Usually when you go in like that, that hard ... they call it."

睇幾多次都係你個仔壓到自己友
關阿ball 咩事........
河爸不讓球爸專美嘛.....

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 04:09 PM   #592
6eo
美波様!

引用:
仲有Looney 都有驚喜
唔續約反而仲打得好左...
反觀76ers完全唔用Okafor

Cavs 總算回復以往樣子,雖然問題仍然未解決
可能唔續反而有動力
簽左大約個d 反而無咁摶 (wiggins?)

之前唔係話會trade okafor?

我覺得 Cavs 應該儘快確定rose 仲打唔打再練陣...
雖然IT 就黎上得陣
舊 12-04-17, 01:13 PM   #593
Penny仔

對火箭都打成咁, 我開始擔心阿Ball了
你得分唔掂, 起碼其他方面刷下數據吖嘛.....
舊 12-04-17, 01:30 PM   #594
Sar8
The One

而家覺得佢冇哂信心,打快攻都唔敢上

舊 12-04-17, 01:37 PM   #595
Sar8
The One

雷霆都好大鑊,打馬刺2-3軍居然贏3分咁大把.....

舊 12-04-17, 07:38 PM   #596
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
對火箭都打成咁, 我開始擔心阿Ball了
你得分唔掂, 起碼其他方面刷下數據吖嘛.....
最慘連火都未見過
先前隊友嘈交佢掉頭走當完全唔關佢事
今次俾Murray完場前玩野,佢又係當無事,反而隊友衝上去幫拖拎foul

引用:
刺d2-3軍不能作準,當年對 full team大帝都係輸3分架咋 (雖然唔同晒人) ''''

舊 12-04-17, 09:14 PM   #597
Penny仔

引用:
OK啦, 馬刺2軍常規賽一向有保證

引用:
作者: POISON 查看文章
最慘連火都未見過
先前隊友嘈交佢掉頭走當完全唔關佢事
今次俾Murray完場前玩野,佢又係當無事,反而隊友衝上去幫拖拎foul
而家情況, 佢似係真心頹多過冷靜

我覺得佢打法好聽就冷靜, 唔好聽就畏首畏尾
有時打波就係要搏架啦,而家搞到自己冇晒侵略性
唔射得又剷唔到
舊 12-04-17, 10:04 PM   #598
Sar8
The One

而家擺明Kuzma先係明日之星
無論談吐定表現都算得體(唔好話贏唔贏到波住,連數據都刷唔到死得啦...)

舊 12-05-17, 04:24 PM   #599
6eo
美波様!

KD又被eject
你變左 r.wallace 定 cousin 呀

引用:
OK啦, 馬刺2軍常規賽一向有保證

而家情況, 佢似係真心頹多過冷靜

我覺得佢打法好聽就冷靜, 唔好聽就畏首畏尾
有時打波就係要搏架啦,而家搞到自己冇晒侵略性
唔射得又剷唔到
波波實在太勁
OKC依家最需要就係一個識用CPR既教練...

係, Ball完全係唔敢出手... 主要係命中率問題, 搞到唔敢射同得分能力低下,
進攻端好似隱左形咁, 變相根本draw唔到防守球員注意, 串唔起隊波...
佢D助攻數據其實都係靠快攻/有時係外面猜猜下比隊友射個外圍入咁拎番黎
舊 12-05-17, 05:40 PM   #600
Penny仔

Curry 拗柴傷
加埋之前手指傷, 同埋佢2邊胸口都比人抓傷左
大概至少會休到聖誕

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 39 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 05-11-16 10:31 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM
NBA 討論區 VOL. 31 - CLOSED 阿聰 體育版 1020 02-16-12 10:15 PM

現在的時間是 04:30 PM

手機版 | APP版