Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62 112  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Final Fantasy BRAVE EXVIUS
ShinDou 08:35 AM 02-27-16
打FFT用魔法好過用物理角,物理好少人有全體屬性技,就算有全體無屬技又要裝把屬性劍減左好多攻,我條TEAM出左2隻4星法師打,另外仲有隻升緊既博士得3星

比比W黑魔好好用,不過要谷爆佢魔力先得
傑少 01:38 PM 02-27-16
個S/L大法其實係點用?完全唔明
ShinDou 02:08 PM 02-27-16
我試過幾次GAME OVER之後禁GIVE UP,未轉畫面之前禁手機既HOME制再強制熄APP,之後開番就RESET左由果場既第1戰重新開始唔扣體,唔知係咪就係呢個
okabe 02:08 PM 02-27-16
作者: 傑少:
個S/L大法其實係點用?完全唔明
戰鬥未全滅時,把遊戲關閉再開 會RESET番轉頭
傑少 10:16 PM 02-27-16
成功試到S/L大法,仲有野唔明,魔法合擊果度係咪一定要同属性先得?
ShinDou 10:25 PM 02-27-16
1定要同屬先會ELEMENTAL CHAIN,所以通常全部用晒同1個屬性,ELEMENTAL CHAIN乘1.3倍,CHAIN愈高倍率愈高,我除左第1下冇5位數DAM之外之後幾下都有5位數,如果FD夠勁有3百幾魔力,試過爆出5萬幾,我自己D人就最盡2萬幾1下
okabe 10:41 PM 02-27-16
單一屬之外,火同冰比較推,用雷唔係好合適因為其中某關有抗雷....
ShinDou 05:36 PM 02-28-16
打夠4100聖石整劍同盾,抽唔到6星角,收工了,打下主線先
daihamlop 09:28 AM 03-03-16
今日終於用過我朋友隻六星LV100奶挻姊
我只能講……我知錯了,我應該用晒所有鑽去打碎片上六星
真係勁到痴X晒線離X晒譜完全無厘頭犯規嘅地步
superworm12 04:35 PM 03-03-16
作者: daihamlop:
今日終於用過我朋友隻六星LV100奶挻姊
我只能講……我知錯了,我應該用晒所有鑽去打碎片上六星
真係勁到痴X晒線離X晒譜完全無厘頭犯規嘅地步
普通玩家中左=有一隻半重課角色

100LV 479物攻 奶挻

求友ID:682 365 213
ShinDou 04:53 PM 03-03-16
裝埋龍槍用4連打可能秒到雙頭龍,我好似得1隻fd奶挺上到6星,不過呢次event add到好多小丑同奶挺
傑少 11:58 PM 03-03-16
我FD LIST有人隻奶挻裝備左雙魔法技能,全斬可以出兩次,過幾日等我衝埋上LV100應該可以秒妖花
ShinDou 07:10 AM 03-04-16
奶挺本身LV100有2刀流,所以可以斬兩次

妖花我就正攻法打,雙頭龍就真係打唔掂,諗緊刷TRUST MASTER拎連續魔,魔力+30%果D去打
daihamlop 07:39 PM 03-04-16
作者: ShinDou:
奶挺本身LV100有2刀流,所以可以斬兩次

妖花我就正攻法打,雙頭龍就真係打唔掂,諗緊刷TRUST MASTER拎連續魔,魔力+30%果D去打
雙頭龍係唔可以用魔法打㗎
你一用魔法攻擊,佢會發動滅團攻擊模式
就算唔用魔法,佢每四個round都會用一次
所以你一係用絕對武力壓倒佢
一係頭三round加爆物魔防,第四round全員防禦
先可以避免全滅
ShinDou 08:23 PM 03-04-16
我係諗住屈勁D人再搭D勁小丑睇下可唔可以秒到

試過用物理打,不過我好少物理人,又冇物理勁裝,唔夠力打

我已經用左2個壁役,復活就得TINA,女神用全體加物魔攻防,主攻得FF5主角但之前冇打到龍槍冇DRAGON KILLER所以用4連打都好細力,再搭隻FD

呢排唔知咩事隻隻GAME都狂出EVENT,真係有D打唔切,3月7又出FF13 EVENT,不過今次時間好似多過上次FFT,希望今次抽到
zetakwok 05:23 PM 03-07-16
上次 20卷 + 11連 抽甚麼都沒有,

這次 11連 終於有 ライトニング.... 外加スノウ...

太好了...
ShinDou 10:51 PM 03-07-16
今次FF13 EVENT易過FFT好多,是但搭隻6星奶挺FD就秒左覺醒級,冇奶挺可以玩番雷/火 ELEMENTAL CHAIN秒
jackiecyho 12:09 AM 03-08-16
十抽兩ライトニング....說好的スノウ呢
傑少 12:25 AM 03-08-16
用免費卷10抽,黑鬼UP....金色水晶出4次全部唔關事
ShinDou 07:25 AM 03-11-16
抽到黑鬼,終於有full break用唔駛靠人,不過仲未有6星人,齒輪已經8千幾就黎整到仁義
daihamlop 08:06 PM 03-11-16
其實佢條頸鏈個技能auto break有咩效果?
有無人知?
ShinDou 08:45 PM 03-11-16
豪傑のタリスマン

アビリティ・追加効果
オートブレイブ
戦闘中、常にブレイブの効果

AUTO BRAVE,攻+20%,但冇得疊,女主,女神既加攻技都40%
ShinDou 08:32 AM 03-12-16
原來仁義係格鬥黎,即係唔駛整,爭D俾個網FAKE左,以為係裝飾

整4個ATTACKER之後睇下抽唔抽到6星,暫時1萬1齒車
daihamlop 07:33 PM 03-13-16
作者: ShinDou:
原來仁義係格鬥黎,即係唔駛整,爭D俾個網FAKE左,以為係裝飾

整4個ATTACKER之後睇下抽唔抽到6星,暫時1萬1齒車
Attacker效果係可以加上去嘛?
裝四個係攻同魔+40%?
ShinDou 10:07 PM 03-13-16
可以架,所有ABILITY都可以疊

出奶挺前成街法師都係因為可以量產魔力+10%,裝埋支勁杖就個個都300幾魔力

壁役就量產4個防+10%谷上300防

而家FF13人都可以量產物魔攻10%
標籤:FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22 62 112  ... 最後

返回主題版面