Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-16-10, 10:28 PM   #1
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
新片 天凶之城

大家點睇呢套戲, 有無期待

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 10:58 PM   #2
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
IMDb rating 5.0/10

不過都係會入場
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 11:07 PM   #3
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
睇台灣反應話好雷

呢套野既特效係偷用Sony另一套未上映既戲(Skyline導演的兄弟係呢間特效公司老闆),依家俾Sony告緊

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 11:17 PM   #4
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
引用:
作者: Suda 查看文章
睇台灣反應話好雷

呢套野既特效係偷用Sony另一套未上映既戲(Skyline導演的兄弟係呢間特效公司老闆),依家俾Sony告緊
你指呢套?
Battle : Los Angeles
http://www.battlela.com/
naytk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 11:21 PM   #5
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: naytk 查看文章
你指呢套?
Battle : Los Angeles
http://www.battlela.com/
係,據說Skyline部份特效原本係用在呢套戲,依家俾人食左頭啖湯

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 11:31 PM   #6
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
但係睇Battle:LA trailer緊湊好多(夜視鏡個幕幾唔錯)

Skyline原本俾幕"吸人太空艦"吸引到有少少想睇
但外國報導話雷得極嚴重...都係慳返啦
反正今個禮拜有必睇既The Social Network,其他可以行埋一邊先

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-10, 11:32 PM   #7
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
淨係睇 trailer 都知係垃圾
原來仲要係偷人d野用

舊 11-16-10, 11:35 PM   #8
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
dun even know what the hell is that = =

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 12:26 AM   #9
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
預左係睇特效, 只驚佢開頭講到d外星人咁勁, 到ending埋唔到尾.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 01:11 PM   #10
大粒麥
最後衝刺......

註冊日期: Dec 2001
會唔會又係頂唔順地球的疾毒同細菌

竹谷隆之,鬼木祐二,韮沢靖,安藤賢司,高柳佑介,鬼頭栄作
OMG...
大粒麥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 06:44 PM   #11
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
本身都鍾意睇呢類災難片
想入場睇下, 點知片長得92分鐘
好少西片得呢個長度

都係睇左social network先

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 06:46 PM   #12
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
講到咁雷....仲想聽日去睇.....

引用:
作者: 大粒麥 查看文章
會唔會又係頂唔順地球的疾毒同細菌
人類已經係最強病毒?
可能d外星人頂唔順呢班麻煩的地球人,最後放棄佔領地球

此篇文章於 11-17-10 06:49 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 08:52 PM   #13
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
得92分鐘?? 雖然片長同套戲好唔好睇,冇咩直情既關係…不過如果真係咁雷既…我都係睇左其他戲先喇
死啦…仲約左FD星期六去睇…大獲…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 09:31 PM   #14
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
唉......
呢鋪真係中伏......

可惜已經買咗飛
好後悔.........

跌錢呀!!!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 12:56 AM   #15
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
唉......
呢鋪真係中伏......

可惜已經買咗飛
好後悔.........

跌錢呀!!!!
劇透下唔該
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 09:23 AM   #16
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

今日上喇!!!bbb
舊 11-18-10, 06:01 PM   #17
赤目黑龍
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
呢套嘢........
啱啱睇完
實在........................太垃圾喇~~!!!

根本唔駛劇透
因為根本冇故事可言......
睇完呢套片
感覺上佢根本係未拍完嘅電影......

垃圾!!!
已經用嚟形容呢套戲嘅最溫和評價!!!

溫馨提示
唔想浪費時間
唔想浪費金錢
唔想自己唔開心
切勿入場觀看[SKYLINE(天凶之城)]此片!!!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-10, 10:07 PM   #18
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 查看文章
得92分鐘?? 雖然片長同套戲好唔好睇,冇咩直情既關係…不過如果真係咁雷既…我都係睇左其他戲先喇
死啦…仲約左FD星期六去睇…大獲…
改睇The Social Network
呢套冇可能唔好睇

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 06:17 PM   #19
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
好極端bor....

但又想入地獄.....

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 09:10 PM   #20
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: HON HON 查看文章
好極端bor....

但又想入地獄.....
唔知點解我都有相同既想法…想入去開一開眼界…
舊 11-18-10, 09:16 PM   #21
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

除非佢做得成最下位,唔係都係pass了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 09:21 PM   #22
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
笑左.....估到個個睇左都會話雷

可以節省時間了
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-10, 10:46 PM   #23
Rv250

註冊日期: Aug 2002
又未到地獄, 更講唔上最下位
冇期望任何下入場, 結果係不過不失
係啲trailer整到好似大片, 中文片名、宣傳同故事本身更加係九唔搭八(呢樣應該預咗

cloverfield一樣係冇乜故事可言, 係手法新鮮
其實呢套有啲設想幾有趣, 不過蓋唔過缺點
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 02:03 AM   #24
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: STRIFE 查看文章
笑左.....估到個個睇左都會話雷

可以節省時間了
咁又唔使省,開頭係悶少少
但入戲後幾好,中間tips可能估到ending...
入去睇啦

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-10, 08:35 PM   #25
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
今日同朋友睇完,覺得ending幾正。

異形有一隻似高達裡面的龜霸

盡顯人類面對絕望的不死精神,最後同女友一齊天空之城式擁吻好浪漫

終於有番一D唔需要大團圓結局的大美國主義電影,個人力量沒有武裝來對抗ALIEN

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
新片 10000 BC tallken 電影版 5 07-22-07 08:28 PM
[XBOX360]Need For Speed: CARBON 最新片段 Nokia_6230i 電視遊戲討論版 0 10-27-06 08:35 AM
THE ROCK 新片-以暴易暴(Walking Tall) 馬沙 電影版 6 10-26-04 01:41 AM
救命(林嘉欣&李心潔新片) T.S Neo Entertainment TREND 77 05-07-04 12:32 AM
4月 so many 必看新片!? bbaeric 日本動漫畫討論版 21 03-25-04 11:19 PM

現在的時間是 06:04 AM

手機版 | APP版