Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-22-15, 02:29 PM   #2176
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
(綜合報道)  (星島日報報道)紅磡繼中午有南京旅客投訴強逼購物後,下午又有三名內地旅客,根據一百八十日退款保障計畫,分持早前來港購買、卻指貨不對辦的首飾,先後到同一銷售店要求全數退款,但該店適逢新春放假,三客「摸門釘」報警,並揚言日後不會再來香港旅遊。

該三名內地旅客,有來自西安的馮太,她去年八月二十三日以二千八百元購買一條手鏈;來自浙江的姓南女子,日前以近二千元購買一條K金頸鏈,另一名姓顏男子聲稱以六千元購買一條鑽石項鏈。他們俱表示,在不情願下被強逼購買珠寶,有人更向他們保證若貨物不滿意,日後可全數退款。

據南女稱,上周一(十六日),她參加深圳一家旅行社舉辦的香港遊旅行團,來港第二日,被安排到紅磡崇安街半島廣場地下一家珠寶店購物,導遊要求她購物,但她以沒興趣拒絕,後經其他團友勸說,購買後可在一百八十日內退貨,可獲全數退款,她為息事寧人,只好選購一條值一千九百八十元的K金頸鏈。

她表示,前日行程結束,返回深圳住一晚,昨午再來港退貨,在近下午一時到達珠寶店,才知該店正值新春假期休市。與此同時,西安的馮太和姓顏男子亦到場退貨,三人苦等兩小時,拍門無反應,唯有報警求助。

警員接報到場調查,由於該珠寶店新春休假,並非不肯退貨,將案列作糾紛案處理,告知三名內地客人,需待該店今日啟市後再來辦理退貨。

南女透露,來港退貨前,曾致電旅行團導遊查詢退貨情況與手續,獲告知可於昨日到港退貨。她氣憤說:「之前被逼購買珠寶,之後又遭戲弄,不想要該條頸鏈,日後不會再來香港了!」抱小孩的馮太無奈表示,會今日再來辦退貨,日後亦不會再來香港,因為被逼購物的感覺很不好。

希望多D哩種事發生

死支那窮鬼又想貪小便宜報CHEAP團又唔想付出抵你死啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 03:03 PM   #2177
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
阿馮太上年8月買,而家岩岩到6個月之期就黎退貨
要你對住件貨不對辦既野6個月又真係辛苦哂你喎
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-15, 05:17 PM   #2178
安安

註冊日期: Jan 2002
http://news.now.com/home/live

引用:
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50301/53485676
【有片】

(拿肥佬黎....)

此篇文章於 03-01-15 05:59 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-15, 01:13 PM   #2179
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
【太陽報專訊】英皇學院早前因限制學生在校內派政改傳單,被部分學生及泛民人士質疑政治打壓。來自多個組織十多名市民、包括一名英皇舊生,昨午到該校遞交心意卡及獻花,以示支持校方做法。他們批評泛民、教協、學聯及學民思潮等組織,企圖將政治侵入校園,將教育政治化及分化學生,強調學校應對政治保持中立。

佢地到底知唔知有D野做左出黎會俾人笑架呢

12個一個組織叫12條友出黎都嫌少啦

維穩費俾邊個落左隔呀

此篇文章於 03-05-15 01:16 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-15, 06:32 PM   #2180
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
>企圖將政治侵入校園
都叫左學生會唔可以公投選的啦

咪再開人文學歷史學tim啊

商科都同政治會有關,快d刪哂佢

舊 03-05-15, 06:56 PM   #2181
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
繼續舉牌愛與和平。。。有無睇最新一期大軍閥。。。

舊 03-07-15, 07:28 PM   #2182
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
今集新聞透視真係。。。。。

舊 03-14-15, 08:33 AM   #2183
david
The One

註冊日期: Mar 2002
http://www.post852.com/%e4%b8%8a%e6%...9%b8%e5%ae%a2/

上海將建海洋公園 跟香港搶大陸客

喂,你係先好喎,千祈唔好走數呀。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 09:08 AM   #2184
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
被搶的去的會是:
1、觀光的
2、購物的
3、購物的(日用品為主)
4、走水貨的
5、走私的
……
n、以上都不是
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-15, 03:34 PM   #2185
カガミ

海洋公園 X
咖哩洋公園 O

你敢去游嗎?

舊 03-16-15, 01:32 PM   #2186
david
The One

團體不滿反水客 集體食熱狗

引用:
曾在佔領期間挑起衝突的人士卻打着「反暴力」旗號,又要求與熱血公民成員黃洋達在擂台「隻揪」。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50316/19077877
一點違和感也沒有。

---
舊 03-16-15, 01:42 PM   #2187
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
皇上唔係話肯出戰不過要打mma例咩
光頭達好似本身有打開拳?
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 02:28 PM   #2188
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
有玩開武術(+有份熱時個做武術節目)但唔係有keep住操o個隻
不過最近應該有操

真係打得成的話花生滿地

此篇文章於 03-16-15 11:13 PM 被 newb 編輯。
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 09:39 PM   #2189
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
佢學巴西柔術同埋魔杖,尤其巴柔,佢嘅巴柔師傅係香港巴柔之父,勁到HiHi,不過光頭佬應該無操好耐。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 10:07 PM   #2190
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 烈海王 查看文章
佢學巴西柔術同埋魔杖,尤其巴柔,佢嘅巴柔師傅係香港巴柔之父,勁到HiHi,不過光頭佬應該無操好耐。
佢師傅的確係勁到hihi,光頭佬一上堂,過招兩三下就比佢師傅打斷手

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-15, 10:23 PM   #2191
烈海王

引用:
作者: CSY 查看文章
佢師傅的確係勁到hihi,光頭佬一上堂,過招兩三下就比佢師傅打斷手
光頭佬一向練口唔練拳,成日諗陰濕招,今次提倡打MMA,都係因為知道打地戰可縮短身材同體重差
舊 03-16-15, 11:16 PM   #2192
newb
Crazy Gamer

引用:
作者: 烈海王 查看文章
光頭佬一向練口唔練拳,成日諗陰濕招,今次提倡打MMA,都係因為知道打地戰可縮短身材同體重差
但我唔覺得對面會跟規距
舊 03-16-15, 11:40 PM   #2193
烈海王

引用:
作者: sohippy 查看文章
但我唔覺得對面會跟規距
對面收足維穩費做嘢,邊志在打唔打得嬴,最重要見到報、出咗名,下次叫價都高啲,一個好彩畀深圳班上頭睇中,好似李私煙咁,推佢選議員,咩著數都有啦,挑戰純粹係踏腳石,畀深圳班大佬睇,建制派有人可以對付班熱狗,先有可能上位
舊 03-17-15, 04:13 AM   #2194
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
圍揪決定普選通過與否啦
政改3人組+保皇狗 VS 泛民 之類
32強分組打上去

搞埋全球轉播權
執到o既錢咪拎去補貼咩蓮塘呀 港豬大橋 高鐵囉

再加d表演賽添:龍蝦對蔡子強
齊陰前男友對唔肯做佢外父的689 打贏就可以娶齊陰

當然包括銀樂隊伴奏
黑警棍扑市民娛賓啦
仲有捱9拳果條友的復仇戰

政治+搏擊 香港由此搞出一大新創意娛樂產業 起好西九咪有用武之地囉
真係諗起都大國勃起呀
係咪先
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 10:10 AM   #2195
david
The One

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50317/19079449

口中說不,身體卻很...系列。

---
舊 03-18-15, 11:46 AM   #2196
david
The One

鄉議局冀決戰反水客 「你克制到,我切咗條X佢」

http://www.post852.com/%e9%84%89%e8%...d%a2%e3%80%8d/

真係克制到,你就會走數啦...

---
舊 03-18-15, 03:04 PM   #2197
カガミ

引用:
作者: david 查看文章
鄉議局冀決戰反水客 「你克制到,我切咗條X佢」

http://www.post852.com/%e9%84%89%e8%...d%a2%e3%80%8d/

真係克制到,你就會走數啦...
你切左會改變到d咩野咩?
唔好以為個個都只係鍾意睇人_佳就唔理大事先得架

舊 03-20-15, 07:21 AM   #2198
david
The One

一簽多行收緊無期
幕後黑手係深圳政府

引用:
特首梁振英於上月曾提出會向北京政府商討收緊現時的一簽多行政策,但卻在訪京之後完全改變立場,稱香港需要顧及內地同胞的需要,再沒有提出收緊一簽多行。

《大公報》昨引述廣東省有關部門,指內地限制一簽多行旅客每日出入境次數等方面已初步有多個方案,待中央批核。報道又引用中山大學港澳珠三角研究中心教授鄭天祥意見,指不宜一下子收緊為「一簽50多行」(即平均每週一次)乃至「一簽30行」,建議調整為最多「一日兩次往返」比較適中。商務及經濟發展局局長蘇錦樑則指北京政府仍未決定會否收緊一簽多行。但無論如何,香港政府似乎在此事上無發言權。

《壹錘定音》節目主持李慧玲透露,原來阻礙香港收緊一簽多行的主要是深圳政府,是為官場中人所共知。因為全中國只有深圳戶籍居民能夠利用一簽多行來港,意味只有深圳戶籍居民能自由進出香港,這對深圳政府吸納全中國各地人才非常有利。慧玲指,若一簽多行設限,深圳的擴充戶籍居民計劃勢必受到影響,因此深圳政府大力反對。

慧玲認為,深圳政府為深圳利益落力爭取是無可厚非,但香港特區政府在這個問題上只懂叫港人容忍,卻沒有努力捍衛港人的利益,正是現時民怨沸騰的其中主要原因。
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50320/19083443

689講O野信得過?

另外,我有理由相信呢條慧玲係王屍O黎,咁唔包溶O既O野都講得出口!

---
舊 03-22-15, 01:52 AM   #2199
烈海王

引用:
作者: david 查看文章
一簽多行收緊無期
幕後黑手係深圳政府

http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50320/19083443

689講O野信得過?

另外,我有理由相信呢條慧玲係王屍O黎,咁唔包溶O既O野都講得出口!
「深圳治港」咗好耐,只係港豬扮睇唔到
舊 03-22-15, 04:16 PM   #2200
newb
Crazy Gamer

拳賽簽左,有花生食

論壇跳轉

現在的時間是 04:32 PM

手機版 | APP版