Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-29-19, 05:25 AM   #44301
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
終於打埋神祖,
用大腿黑周那, 加梅林和貞德, 竟然可以磨完佢第三條血的十次無敵後, 無死人下擊殺
摸熟左神祖個技能組後, 真係要NP有NP, 要HP有HP, 要加攻有加攻, 羅馬真係一視同仁

感覺上今年總體比以往都易打, 可能係今年出了黑周和贏政兩大OP角色

另外, 同意樓上, 今年的每一關只要摸熟左個機制, 就不太吃牌運

我既評價都係同以往每一年一樣, 一年只得7關實在太少, 每一個活動最後的高難關應該都要有同級數的設計才對,
而家既普通高難關真係接近hea做, 設計深度比呢7關超高難關差了幾皮
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-19, 12:30 PM   #44302
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
諗住突夠4張轉番wcba貓耳弓去升極地衫,點知好彩到打唔夠半日就跌多張又要玩番爆爆ea~~
依家一場+11,一個金果就肯定夠開1箱,現在195箱左右
極地得lv8咋,幾時先升得爆...
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-19, 12:15 AM   #44303
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
今次摸唔明羅馬個RULE
最後上網抄功課過左
都係唔識打

今次最唔識打係三姊妹
真係勁麻煩
打機無乜sense唔太識打呢d高難關

另外今次打得好少箱
其實都好蝕
不過撞正自己無時間...真係可惜
自己好多素材其實都好缺

舊 09-30-19, 06:32 AM   #44304
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
今次摸唔明羅馬個RULE
最後上網抄功課過左
都係唔識打
大約係咁
神祖每回合會對有「特性:羅馬」既角色上BUFF(不論敵我)
對來自「特性:羅馬」既攻擊有著特防狀態
第1234のローマ 每回合攻擊完後會睇場上有幾多「特性:羅馬」既角色而縮短發動所需回數(又是不論敵我)+每殺一隻卒就可以增加佢發動所需回數
我方被附加既「特性:羅馬」當成弱化狀態、可消除
唔好俾佢開到第四のローマ、一開就唔該重打

攻略法多數分兩種
一係用劍職AOE 一邊清卒一邊上BUFF一邊磨死佢
一係就單體劍職 只上我方既BUFF 速戰速決 (首選武藏 因為有無敵貫通 唔使理佢戈10次無敵)

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 09-30-19 06:54 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-19, 08:06 AM   #44305
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
抄功課用棉被王+武藏 雙倍攻打下去, 示巴2.0?
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-19, 12:33 PM   #44306
Crazy Gamer

好過示巴好多,羅馬啲機制全部睇回合數,示巴全部random嚟
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 01:06 AM   #44307
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
イベ乙
之前計錯數,而家計應該得38箱...浪費左太多時間去打高難(尋日先清到最後三關高難):
雖然有大腿lv100寶5神阿周那過左,但ジャガーの国依然係我最討厭o既一關
道化師,彗星都係用朕去磨瓜對面
勇者伝説前面用玉明唔難,但一去到四天王就即刻難好多,尤其隻眼一下魔放寶具都打唔底,仲要全體無敵貫通,反而條龍唔算太難
神祖好彩有lv100寶5武藏大腿(雖然自己都睇漏對面無敵用左寶具差d炒車)
大耳窿士巴女王自己無留意還債,結果成日俾對面爆瓜
狂X尋晚最後先過到,原來用朕明梅係可以完封對面

P.S:隻羊d對白好正

舊 10-03-19, 01:07 AM   #44308
the fool
永遠的愚者

引用:
作者: gingq7 查看文章
15箱路過
開箱果堆素材完全唔缺, 結晶亦用到剩個位數(由開服以來的結晶我應該拎齊)
完全唔明點解你地要農到成100箱, 你地好多隻技9/9/9咁?
可能我懶,結晶仲有30粒但好多素材都好缺
我fd list入面有兩個都話目標係200箱
引用:
作者: gingq7 查看文章
感覺上今年總體比以往都易打, 可能係今年出了黑周和贏政兩大OP角色

另外, 同意樓上, 今年的每一關只要摸熟左個機制, 就不太吃牌運

我既評價都係同以往每一年一樣, 一年只得7關實在太少, 每一個活動最後的高難關應該都要有同級數的設計才對,
而家既普通高難關真係接近hea做, 設計深度比呢7關超高難關差了幾皮
狂阿周那同朕真係勁到唔正常,如果無呢兩隻我諗我今年過唔到大河同狂X

可能一般高難o既報酬都係結晶所以佢唔會set得太難(設計深度就...)不過可唔可以唔好逼哂落同一個event度,打得好辛苦

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
今次最唔識打係三姊妹
真係勁麻煩
打機無乜sense唔太識打呢d高難關
打機無乜sense+1
最重要係成日睇漏野同做錯野(雖然好彩過到)

舊 10-03-19, 02:07 AM   #44309
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

最後兩日唔想打
220收工

見人1000、2000、3000
戈d真係想問佢地點打⋯

舊 10-03-19, 02:08 AM   #44310
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
朕係完全唔會後侮幫D卡裝晒勁Code既角色

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 10:35 AM   #44311
digiharuka

107.5箱, 第三節旅行中都刷不了 (100箱達成可以了)
=====
超高難了1解了機制是沒問題的....
舊 10-04-19, 07:07 AM   #44312
Crazy Gamer

227箱...

最後兩日計過啲鏡夠升晒所有英靈,即刻無心機刷。
剩90金果等聖誕再癲過
舊 10-07-19, 07:25 PM   #44313
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
国別で見ると日本が約81%、中国が8%、アメリカが5%と続いており、またAppStoreでは3位、Google Playでは1位になったとのことです。

81同8同5⋯⋯

超越了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-19, 01:51 AM   #44314
the fool
永遠的愚者

仲以為今日又係強化任或幕間,估唔到過兩日復刻oniland
下星期四擊退戰,希望隻boss可以捱到一日

舊 10-17-19, 07:48 AM   #44315
digiharuka

2200萬條
有蛋蛋掉落
舊 10-17-19, 09:05 AM   #44316
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

有蛋有火藥
唔打對唔住自己

舊 10-17-19, 10:03 AM   #44317
digiharuka

現在2.5小時沒了150萬, 即平均 167條/秒
加一倍速度大概凌晨時間才ko

去到第18場才掉第1隻蛋......
======
第39,43,50場再掉, 加多2張禮裝(有什麼用?!), 掉落率和攻略網差不多 (4/50) (但火藥離奇地少)

此篇文章於 10-17-19 12:21 PM 被 digiharuka 編輯。
舊 10-17-19, 01:48 PM   #44318
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

火藥差唔多場場跌⋯終於升盡醫神技能

希望隻BOSS捱到我升完小文西(差20隻蛋)

舊 10-18-19, 02:30 AM   #44319
the fool
永遠的愚者

蛋我唔缺(因未有人要用)反而釘同火藥要農

舊 10-18-19, 06:55 AM   #44320
gingq7

註冊日期: May 2008
打了53場, 金素材,銅素材,績分全農完, 只欠400銀素材就全活動收工
得5粒蛋, 不算很好
不過當打彩鋼都ok

最重要係1T比出面的關易農太多,
出面堆關唔用特攻禮裝根本打唔入, 但一用特攻禮裝就很難3T, 我十分勉強才砌倒一隊3T隊 (陳宮 > 特攻自爆弓 > 特攻boss打手)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 10:43 AM   #44321
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
這關1T打錢打素材都一流
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 11:31 AM   #44322
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

真係要多謝鬼王

小文西 黑周那 醫神 3位要用到蛋蛋升技既角可以升盡哂

舊 10-18-19, 11:53 AM   #44323
Crazy Gamer

我打咗208場,跌夠比以上3位升晒,差伊阿宋同企鵝莉莉嗰36粒

銀銅果清咗倉,唔刷住喇,不有啲後悔唔一開始插盡qp禮裝
舊 10-18-19, 12:21 PM   #44324
digiharuka

素材QP 都是最左5個箱(有多?) 有素材就無QP, 有QP就無素材...

沒狂周那, 還差4粒小文西醫神310。 伊阿宋?? wwww
極地服這兩次刷果刷到滿了
舊 10-18-19, 01:17 PM   #44325
Crazy Gamer

伊阿宋咪1星劍囉,不過我諗唔會有幾多人會升佢

分數刷到4百萬,3樣料都過3千,基本上插晒qp禮裝會好賺好多,
qp就算再低一場都有一百萬喇

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:20 PM

手機版 | APP版