Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-29-06, 03:24 PM   #226
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
請問第46關,超時空要塞路線誘敵,點拿熟練度同過板?係唔係要係將敵人引到只定地方?thx
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 01:02 PM   #227
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: iamleoluk
佢一出來就用盡一齊方法圍死佢, 唔好殺其他機以免比佢加氣力出勁map
否則真係好容易比佢map殺死好多機

先手必勝!
thx...........finally beat it.......but result is one person died...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-06, 04:23 PM   #228
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 希羅
請問第46關,超時空要塞路線誘敵,點拿熟練度同過板?係唔係要係將敵人引到只定地方?thx
有冇個關個名?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-06, 05:59 PM   #229
“寶”
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2004
爆機之後
再開有 normal extra hard 同 ?????
????? 係唔係4個主角爆晒先開到...??
玩完 extra hard 有無野多左 ga??
“寶” 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-06, 06:27 PM   #230
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
太耐冇開返 好似係 :
???唔係4個主角 ~ ??? 係special mode , Special 好似係完全引繼同pp ? 有15段改造 ?
4個主角係要 打哂4個主角爆機 , 係option 的 最底下會有 ????
入面有4個主角同斬O刀,新srx+rgun , 2隻雞 + 2架可以合体的姊妹飛 , 機鉄球爺+公主的助手可以用 , 仲係無限咁玩
到你唔玩之後 , 唔好rest , 唔好load save , 直接開 New Game , 到第二話的倉庫入面會有
返哂出黎 , 但我試過有一版 r gun出場後 , 原本劇情也有 R gun 出場 , r gun 一出現會 Hang

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 12:14 AM   #231
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
呀漏左講 , special 好似一開始有齊全部強化部件的 b

舊 11-20-06, 07:04 PM   #232
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
我昨日打爆左個4主角 , 點知二周目係唔會再有4個角出現的 , 即係冇繼承 , 一定要new game 。

舊 11-20-06, 09:04 PM   #233
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
其實我覺得4主角同時出現似係bug多
玩完Special後D data唔記得清直接帶落new game

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 07:33 PM   #234
Share

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: nakakula
太耐冇開返 好似係 :
???唔係4個主角 ~ ??? 係special mode , Special 好似係完全引繼同pp ? 有15段改造 ?
4個主角係要 打哂4個主角爆機 , 係option 的 最底下會有 ????
入面有4個主角同斬O刀,新srx+rgun , 2隻雞 + 2架可以合体的姊妹飛 , 機鉄球爺+公主的助手可以用 , 仲係無限咁玩
到你唔玩之後 , 唔好rest , 唔好load save , 直接開 New Game , 到第二話的倉庫入面會有
返哂出黎 , 但我試過有一版 r gun出場後 , 原本劇情也有 R gun 出場 , r gun 一出現會 Hang
咁你最後點解決r gun單野?
Share 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-06, 09:01 PM   #235
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: Share
咁你最後點解決r gun單野?

唔俾佢出場咪得囉 , 其實冇繼承的bug都係好正常(或者可以話好過份) ,
一來你第一次New Game , 就已經有4個或以上 80幾 level 的機体幫你(仲有999pp)
二來第一次要拎熟練度有一定難度的都變左冇難度
三來你已經冇乜心機玩 , 好彩有幾架Lv8X 的幫你"掃地" , 等你可以打快d爆機

舊 11-30-06, 01:29 PM   #236
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: nakakula
唔俾佢出場咪得囉 , 其實冇繼承的bug都係好正常(或者可以話好過份) ,
一來你第一次New Game , 就已經有4個或以上 80幾 level 的機体幫你(仲有999pp)
二來第一次要拎熟練度有一定難度的都變左冇難度
三來你已經冇乜心機玩 , 好彩有幾架Lv8X 的幫你"掃地" , 等你可以打快d爆機
YEA...
第3個point正中要害

我打到3週目已經放棄左...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-06, 06:17 PM   #237
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
sorry 講錯左 , 一開始係得Lv.70 , 因為我升到80左右以為係本身80幾

引用:
全パイロットは、レベル70、所持PPは999です。
・全ユニット未改造です。
・所持金は500000で、好きなように改造するといいです。
・強化パーツは全種類を4つずつ所持しています。
・出撃可能小隊数は13小隊で、好きなように編成できます。
・出撃時にマップBGMの選択が出来ます。「SKILL Ver.αⅢ」と「GONG Ver.αⅢ」

舊 01-01-07, 09:58 PM   #238
GAlaXy~*
Junior Member
夏帆の守護神

註冊日期: Dec 2006
我呢排先玩^^"

依家第一次玩,
玩緊真男...
玩到21話...
多多指教^^"
GAlaXy~* 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-07, 06:32 PM   #239
GAlaXy~*
夏帆の守護神

24話好難打,
又唔俾用精神,
d機好高閃...

9turn內點過版=_="
舊 01-05-07, 06:44 PM   #240
Share

引用:
作者: GAlaXy~* 查看文章
24話好難打,
又唔俾用精神,
d機好高閃...

9turn內點過版=_="
好似唔知第幾回合後用得番
今本唔洗9回合就過到
Share 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 03:03 PM   #241
GAlaXy~*
夏帆の守護神

引用:
作者: Share 查看文章
好似唔知第幾回合後用得番
今本唔洗9回合就過到
終於過左啦

唔該哂
舊 01-07-07, 01:27 AM   #242
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

我竟然見到有繁體中文版出現
可惜我爆左2次,唔想玩

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 06:09 AM   #243
星旅人
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
問個問題
百舌和隼係埋只會係真男出現
係真女會唔會出現架?
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 05:34 PM   #244
星仔~*
Insane Gamer
迷之物

註冊日期: Sep 2006
3DS Friend Code0173 1578 7378
PSN  IDSING_SC
引用:
作者: 星旅人 查看文章
問個問題
百舌和隼係埋只會係真男出現
係真女會唔會出現架?
唔會

舊 01-11-07, 09:05 PM   #245
電子人

註冊日期: Sep 2004
請問而家邊到仲有2手 機戰α 買?~

舊 01-11-07, 10:17 PM   #246
星旅人
星の旅人

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDDreamsfb
引用:
作者: 星仔~* 查看文章
唔會
哪真女路線會唔會有咩特別人物加盟 ?
星旅人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 11:03 PM   #247
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 星旅人 查看文章
哪真女路線會唔會有咩特別人物加盟 ?
超新星

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-07, 11:04 PM   #248
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
是真正的真實系女主角

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-07, 11:09 PM   #249
惡即斬
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
隻OG係咪延期?
惡即斬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-07, 11:46 PM   #250
GAlaXy~*
夏帆の守護神