Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-08, 02:12 PM   #151
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
這集比呂美很可怕, 有點像真一狼的媽媽!!!
愛情的魔力
死下集比呂美要出賣肉体 @@ 比呂美對四號說那句話:妹控. 很正!!!
比呂美情緒底落到去這個地步
這樣下去真一狼會給乃繪的了.
小愛還是要白等!!!

此篇文章於 02-24-08 02:22 PM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 02:47 PM   #152
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: harakuma 查看文章
噢, 比呂無望囉,
自動送上比四號,
那個家應該是待不了, 離家出走, 搞到報埋警(估計).

難道比呂也是....很儍很天真....嗎?

無計, 石女才是真命天女.....
好似話已經推翻咗紅衫係 4 號,
比呂美除衫嗰幕隔籬係狼母,
地點係狼家

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 02:59 PM   #153
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
4號應該冇上到比呂美...預告誤導各位而已

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 03:28 PM   #154
blindman102
Crazy Gamer

神人證明~~

watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,

此篇文章於 02-24-08 08:07 PM 被 blindman102 編輯。
舊 02-24-08, 03:50 PM   #155
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: blindman102 查看文章
神人證明~~

依, 咁都得?!
睇睇下, 比呂好似著水着似d, 佢性格唔似著黑bra........之前見過好似係淺色.

莫非狼母要玩驗身?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 03:52 PM   #156
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
咁比呂美眾可以放心

予告中狼媽講左句"在這裡留多一會好嗎?"
睇黎有同比呂美和解跡象
但點解要響狼媽面前除衫

講番今集比呂美同4號相處意外地感覺良好,或者大家差唔多屬性
感覺佢響4號面前可以做番自已,而4號今集開始無咁討厭
其實比呂美既性格充滿矛盾,既有溫柔一面,亦有長期壓抑感情,承受生活轉變而敷衍生黑暗既另一面
今集竟然不經意將自已黑暗面爆發到乃繪身上

真一狼向乃繪講解繪本時響起OP主題曲,場面好溫馨幸福
但睇到下集予告標題..希望今集場面會唔會係乃繪線既潛ending..

愛子依然是一個人在戰鬥,但逆轉機會仍是有的

予告依然好懸

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 06:38 PM   #157
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
小愛既勝率真係冇乜
真一郎一心向住比呂美,
而動搖到真一郎既心意就只得乃絵,
小愛應該都係搵番好人甲

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 07:53 PM   #158
Rv250

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
但點解要響狼媽面前除衫
因為狼媽向比呂比灌輸了奇怪的想法

下集二人去酒店有人見到未成年於是報警, 然後停學處分?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 08:20 PM   #159
blindman102
Crazy Gamer

引用:
作者: Rv250 查看文章
因為狼媽向比呂比灌輸了奇怪的想法

下集二人去酒店有人見到未成年於是報警, 然後停學處分?

可能單純半夜孤男寡女在街遊蕩被警察發現,
另一可能性是發生車禍,
脫衣是狼母治傷

舊 02-24-08, 08:26 PM   #160
marco仔
Game Master
香港人

我覺得最大機會是比呂美失落回家途中像現在常有的劇情給流氓強暴 @o@
最後給警察送回家!!!
或是真一狼他媽媽看見她這樣子同4號一起影響她家的名聲, 最後強暴她, 衣服就這樣落下了.

因為我看過很多電視劇和電影當一個人情緒底落時候一個人回家就不知點解會有很多流氓出現.
看見警車, 真一狼家和他媽媽. 就想到應該係之前發生事, 再加上比呂美衣服不整 @o@

應該不會這樣吧, 不是會給人罵死, 比呂美已經很慘!!!

haha 都是估下估下, 等一個星期大家就知了!!!

此篇文章於 02-25-08 01:12 AM 被 marco仔 編輯。
舊 02-25-08, 05:58 PM   #161
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
"向比呂美灌輸了奇怪的想法"
睇完尼句又見到比呂美除衫
真係

就咁睇都係比呂美有事多...
之後d行為又變晒之類
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-08, 08:13 PM   #162
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
我反而又唔覺比呂美會比人老強之類
可能只係比警察見到2個年輕男女係街到唔知做乜所以送左佢地返屋企
呢樣野d表情變化其實都講左好多野比我地知
係預告戈個比呂美個樣係好佔上風
好有食住人既氣勢係到
一d都唔似被老強或者被屈之類
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-08, 08:18 PM   #163
mmssm
Game Master

真一郎太早同乃繪係一齊
仲有咁多集,通常都係分手收場...

唔知最後會唔會好行咁有人發生意外入院?
入院真係屈機招, 小愛用既話都有可能扳回失地...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-08, 09:30 PM   #164
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
我反而又唔覺比呂美會比人老強之類
可能只係比警察見到2個年輕男女係街到唔知做乜所以送左佢地返屋企
呢樣野d表情變化其實都講左好多野比我地知
係預告戈個比呂美個樣係好佔上風
好有食住人既氣勢係到
一d都唔似被老強或者被屈之類
點睇都似妹控抄車的機會高D
妹控說過在雪地駕駛電單車=自殺

乃絵:「在冬天結束前一定能看到吧」
難道真的要變成KEY向?

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-08, 02:10 AM   #165
marco仔
Game Master
香港人

引用:
作者: heeropo 查看文章
點睇都似妹控抄車的機會高D
妹控說過在雪地駕駛電單車=自殺

乃絵:「在冬天結束前一定能看到吧」
難道真的要變成KEY向?
抄車我也想過這機會真的好大, 如果真的抄了比呂美會更加失落她再傷害到一個人.
當4號入院後面劇情也會更精彩, 乃繪才會明白到4號的心意吧!!!
但真一狼和乃繪分手機會會更加大.
看見比呂美的表情只能說很冰冷可怕!!! 乃繪是她的剛好相反 天真孩子氣, 好投入自己和他人的愛情, 真係陽光少女!!!
和比呂美形成一個很大對比, 也加強了比呂美的心情如此冰冷. 兩個生活的背景差很遠了.
真一狼現在正好是他爸爸當年的情況吧. 但小愛真的很慘下, 得不到喜歡的人一點愛, 但她很努力接近, 但愛這東西沒有得迫. 正好小愛那裡反影出來了.
也和乃繪,比呂美型成一個對比, 小愛有他們沒有的東西, 勇氣和坦白, 第一個示愛的她 ^^

此篇文章於 02-26-08 02:19 AM 被 marco仔 編輯。
舊 02-26-08, 08:38 PM   #166
blindman102
Crazy Gamer

第一幅的髮型, 第二幅乃繪的眼神
同樣的光源

舊 02-26-08, 11:21 PM   #167
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: blindman102 查看文章

第一幅的髮型, 第二幅乃繪的眼神
同樣的光源
萬歲

舊 02-27-08, 11:11 AM   #168
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
ost出左...d配樂真係好正

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 11:18 AM   #169
marco仔
Game Master
香港人

OST很出色!!!
特別是第九首 每集end都會出現!!!
第十二首很形容比呂美心情呢!!!
第十九首 <一陣の風> 比呂美哭個場, 很傷感.

此篇文章於 02-27-08 11:29 AM 被 marco仔 編輯。
舊 02-27-08, 08:29 PM   #170
mmssm
Game Master

引用:
作者: marco仔 查看文章
OST很出色!!!
特別是第九首 每集end都會出現!!!
第十二首很形容比呂美心情呢!!!
第十九首 <一陣の風> 比呂美哭個場, 很傷感.
一陣の風<..名場面
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 09:56 PM   #171
燎原-火

剛剛睇左5話
水準好高,睇左太多胡鬧式(瀨戶,藍蘭島)睇番呢d正經既愛情故仔真係唔錯
作畫好靚,我睇full hd 有電影水準

舊 02-27-08, 11:13 PM   #172
marco仔
Game Master
香港人

引用:
作者: 燎原-火 查看文章
剛剛睇左5話
水準好高,睇左太多胡鬧式(瀨戶,藍蘭島)睇番呢d正經既愛情故仔真係唔錯
作畫好靚,我睇full hd 有電影水準
好快也會代入了TT的感情世界.
每星期也要等待新一集的毒引.
這套動畫很多方面也做得出色, 製作班底也很老手.
監督很常做愛情片. 亂馬1/2也有份的 ^^
作畫那些也很強, 這季水準最高真的是這套了, 有京都動畫水準.
間公司有做過鋼鐵劇長版, 攻殼機動隊. 水準一定有一定保證.
請加工動畫的也是比較品質好的韓國來代工動畫部分.
音樂也很正, 有份製作押井守和宮崎駿動畫的音樂部分.

這套不看真的很浪費

舊 02-28-08, 12:01 AM   #173
hihiandylam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
4號好似到唔差,大家試下唔好當自己主角咁睇會好d......就好似君吻咁
分2邊發展
吉代三同小愛.....
4號同比呂美
noe同真一郎

3條線,一人一集好快ending=3=
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 01:17 AM   #174
燎原-火

石動乃繪性格好得人中意,又開朗又CUTE,感覺同佢一齊最開心

不過比呂美似乎係女主角,真係唔知主角會選邊個

舊 02-28-08, 01:35 AM   #175
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: 燎原-火 查看文章
石動乃繪性格好得人中意,又開朗又CUTE,感覺同佢一齊最開心

不過比呂美似乎係女主角,真係唔知主角會選邊個
比呂美個種性格,同左佢一齊之後會變得好煩.........乃繪個種性格基本上好多男人都受,因為真係好可愛.....

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM
sad but true scania GAF Racing Engine車迷討論區 1 06-09-13 10:47 AM
Shining Tears 一問.......... sgouki 電視遊戲討論版 1 12-13-04 12:16 PM
尋 X-Japan Tears歌詞~ T.L.J Neo Music UNIVERSE 4 10-17-04 10:00 PM

現在的時間是 05:04 PM

手機版 | APP版