Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-15-18, 07:44 PM   #26
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
老老實實 連最鐘意亂Q咁改名既日本仔今次都醒水直譯Far from home
竟然香港反而倒番轉頭去亂咁改
香港幾時未亂改過? XDDD

舊 01-15-19, 10:35 PM   #27
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
新Trailer!

舊 01-15-19, 11:02 PM   #28
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
動作場面應會比上集好?

神秘客真的變成忠角?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 12:18 AM   #29
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今集敵人咁似沙人 d frd

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 12:58 AM   #30
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011

SonyPicturesHK 放段片有啲唔同
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 02:14 AM   #31
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
雖然都會入場睇,但真係覺得呢套係電影版最差既一套

睇完個預告其實唔覺得吸引,純粹因爲想睇蜘蛛俠而已
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 12:17 PM   #32
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: jason 仔 查看文章
雖然都會入場睇,但真係覺得呢套係電影版最差既一套

睇完個預告其實唔覺得吸引,純粹因爲想睇蜘蛛俠而已
睇預告就知套戲差
仲要係最差添

舊 01-16-19, 04:00 PM   #33
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
睇預告就知套戲差
仲要係最差添
我意思係杜比,安德魯比較,呢個版本係最差

唔係指今集差,雖然都唔抱太大期望,上集我覺得幾悶下
舊 01-16-19, 04:08 PM   #34
LTKS

失敗人都係睇Peter一生背住重擔,但永不言敗果度最好睇
新果隻GAME同動畫MOVIE就係咁

但迪士尼呢套年齡降低咗,加上迪士尼風格,暫時的確無咁有SPIDER-MAN味道

此篇文章於 01-16-19 04:11 PM 被 LTKS 編輯。
舊 01-16-19, 05:59 PM   #35
^^波子^^
Junior Member

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbrian_sunghk
引用:
作者: LTKS 查看文章
失敗人都係睇Peter一生背住重擔,但永不言敗果度最好睇
新果隻GAME同動畫MOVIE就係咁

但迪士尼呢套年齡降低咗,加上迪士尼風格,暫時的確無咁有SPIDER-MAN味道
哩個PETER係十零歲仲讀緊書既,邊有得同GAME動畫果兩個比
^^波子^^ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 06:12 PM   #36
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
三代蜘蛛人 各有喜好無可厚非
但上集整體制作及故事 點都唔屬差呱
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 06:22 PM   #37
LTKS

引用:
作者: ^^波子^^ 查看文章
哩個PETER係十零歲仲讀緊書既,邊有得同GAME動畫果兩個比
所以我話暫時,A3都可以做到沉重劇情,但要一段時間鋪排
失敗人我怕佢鋪完,SONY又自己再玩過
舊 01-16-19, 06:52 PM   #38
^^波子^^
Junior Member

PSN  IDbrian_sunghk
引用:
作者: LTKS 查看文章
所以我話暫時,A3都可以做到沉重劇情,但要一段時間鋪排
失敗人我怕佢鋪完,SONY又自己再玩過
我只希望spiderman可以遇上deadpool
^^波子^^ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 07:02 PM   #39
jason 仔
Crazy Gamer

淨係將蜘蛛俠做到成個東尼既小弟咁已經差到爆啦

件戰衣都變埋要靠人俾先有得著咁,我真係覺得改得過份咗
舊 01-16-19, 07:32 PM   #40
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
呢套個時間d人仲未冇左一半??見d人都好輕鬆咁...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 08:04 PM   #41
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
西域傳話係End Game之後,Fury 揾 Peter 問佢going to step up or not, Happy 又話佢all alone, 睇黎東尼已經…

C.Ryo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 09:15 PM   #42
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
呢套個時間d人仲未冇左一半??見d人都好輕鬆咁...
不嬲爆完大鑊之後連人既記憶都RESET埋
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 10:05 PM   #43
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
樓上嗰幾個,你哋係咪唔記得原作漫畫蜘蛛仔都係由佢讀高中嘅靚仔開始做起?

洗唔洗吓吓都要去到Batman咁陰沉?之前幾代蜘蛛俠嘅Peter年齡較大,世界觀自然亦會成熟啲。
現時MCU系列嘅蜘蛛俠都只係跟返原作漫畫初期果種年輕活力啫,有乜問題?話唔定Tom Holland打算將MCU版嘅Peter由細演到大呢?

嗰trailer算係冇劇透任何Endgame入面嘅劇情。除咗透露Nick Fury肯定會復活之外,其餘角色就連當初有冇被Thanos彈指彈走咗都唔知。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-19, 12:42 AM   #44
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
嗰trailer算係冇劇透任何Endgame入面嘅劇情。除咗透露Nick Fury肯定會復活之外,其餘角色就連當初有冇被Thanos彈指彈走咗都唔知。
完全唔見東尼噃,件戰衣又變咗,而合皮又變咗自由身,係咪啫係東尼領咗當?!

舊 01-17-19, 02:32 AM   #45
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
無預警下放出新預告!
暫時除左呢套之外,其他既Marvel自家電影都未公佈新一集,
令我好懷疑Marvel個面同意放出未,定係Sony自己搶先放出??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-19, 03:34 AM   #46
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: mrk 查看文章
令我好懷疑Marvel個面同意放出未,定係Sony自己搶先放出??
據 utube 上某拆解片講:係

舊 01-17-19, 09:53 AM   #47
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
樓上嗰幾個,你哋係咪唔記得原作漫畫蜘蛛仔都係由佢讀高中嘅靚仔開始做起?

洗唔洗吓吓都要去到Batman咁陰沉?之前幾代蜘蛛俠嘅Peter年齡較大,世界觀自然亦會成熟啲。
現時MCU系列嘅蜘蛛俠都只係跟返原作漫畫初期果種年輕活力啫,有乜問題?話唔定Tom Holland打算將MCU版嘅Peter由細演到大呢?
+1

其實我覺得上集ok, 可以收貨. 最重要係上集當係spider-man入番MCU的第一炮, 而且照電影觀眾的觀感同演員年齡來計, 梗係tony做Uncle而spider-man做細路喇, 仲可以玩埋tony同梅姨係舊情人的easter egg(其他電影).

上輯兩隻個瘦仔多口spidey比較接近原著, 但個tune太沉重了, 而且我都唔鍾意睇佢.

上集一開場聽番首70年代tv版主題曲旋律, 即刻加分

舊 01-17-19, 11:07 AM   #48
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
睇預告就知套戲差
仲要係最差添
唔係講笑, 有d戲真係一睇TRAILER就知唔掂, 不過唔係呢套, 係《新喜劇之王》

舊 01-17-19, 09:16 PM   #49
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
Stan Lee 就係講Peter就係一個有血有肉周身問題隨處可見的青少年,無咗Uncle Ben就自然要另外的途徑和角色做“指導”的工作,Uncle Tony經過咁多部電影的經歷就最適合不過,他向Peter說教特別有份量和更可信服。如果要睇聖人和主角威能麻煩你地去睇魔劣吧

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-19, 10:36 PM   #50
T.S
君だけを…

上集拍出來的感覺是Iron Man 4: Spider-Man Homecoming
成套野拍到個Spider-Man無左tony件衫就一無事處
然後最後真係直接講出黎,之後先爆返少少應該有的能力去打boss
當然有人會話個劇本係想用tony自己經歷去教Peter,但我覺得成個Spider-Man起端係Uncle Ben
你可以唔拍出黎,但結果比人感覺完全淡化晒Uncle Ben點影響到Peter成件事係好奇怪

同埋本人始終唔多認同上集無論件衫定裝備都要靠tony,幾喧賓奪主feel下
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
Spiderman 3 S.T.A.R.S. 電影版 644 09-19-07 06:50 AM
Spiderman jerry Neo Entertainment TREND 1 04-02-05 08:40 PM
My Spiderman... 收藏品討論版 6 08-16-04 12:35 PM
spiderman 2 Q頭 電視遊戲討論版 2 07-01-04 12:51 AM

現在的時間是 12:48 AM

手機版 | APP版