Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-15, 03:59 PM   #226
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: Faiz_ko 查看文章
買左黎玩
感覺:
畫面真係次世代級數
氣氛同臨場感做得幾好
不過好多野不足 例如 30fps 冇online
最致命應該係得10個鐘內既gameplay 嚇怕左好多人=_=
10個鐘都唔緊要,唔少動作遊戲都係咁上下,最致命係講多過做,槍戰場面唔夠豐富,QTE太多,仲有完全無爆機後新增要素,例如新增可用武器,人物,難度,另類模式等等,最起碼連爆機後重玩都無得skip cutscenes
其實隻game 故事,人物,槍戰實感做得唔錯,希望續集做得好D,如果有的話....
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 04:18 PM   #227
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
覺得隻game似藝術品多過game
去tesla 個實驗室靚到不得了
畫面比MGSV GZ 更有次世代感覺

舊 02-21-15, 05:21 PM   #228
saberlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code3282 2238 7072
PSN  IDsaberlam
XBox Live Gamertagsaberlam
真的不知道msg試玩版那個邊忽畫面好...

另外Order 1886衣物柔軟物理處理實在高超, 場景刻畫, 不同材質的貼圖和反光細節真的已經CG效果了.

其實刺客的畫面也是非常高級, 場景那麼大也有這效果很震撼. Order 1886主要在機能資源放在較細小的場景.

此篇文章於 02-21-15 05:29 PM 被 saberlam 編輯。
saberlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 05:33 PM   #229
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
當佢Uncharted囉 PS3出UC1老老實實遊戲性我都覺得麻麻地, 不過第一集技術上打好左基礎, UC2咪神作一隻
哩隻又係第一廠搞, 有Sony照住, 唔怕冇得出第二集既
就算最壞打算真係冇續集, 依家個技術已經做好左喺度, Santa Monica/Ready at Dawn最多咪食番老本用番D技術整God of War

不過平心而論哩隻等二手入都OK......

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 06:33 PM   #230
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
機已爆, 伏已中

呢隻GAME 我真係唔識欣賞, 畫面係靚, 但遊戲性接近0!
隻GAME 攪到好似加左射擊原素既 THE HEAVY RAIN 咁!
有d 位既qte 有無都無所謂同埋配合得唔係太好,
好似一開頭投降點解唔係推analog 向上而係hold 三角....
暗殺又要睇TIMING, 唔可以行埋去即刻按制...
劇情位要自已行路時又行得慢, 有必要咩...
諗住買隻GAME 返屋企過年慢慢煲, 慢慢打左3 日就爆左,
我仲有成個禮拜假放....

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 07:10 PM   #231
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
機已爆, 伏已中

呢隻GAME 我真係唔識欣賞, 畫面係靚, 但遊戲性接近0!
隻GAME 攪到好似加左射擊原素既 THE HEAVY RAIN 咁!
有d 位既qte 有無都無所謂同埋配合得唔係太好,
好似一開頭投降點解唔係推analog 向上而係hold 三角....
暗殺又要睇TIMING, 唔可以行埋去即刻按制...
劇情位要自已行路時又行得慢, 有必要咩...
諗住買隻GAME 返屋企過年慢慢煲, 慢慢打左3 日就爆左,
我仲有成個禮拜假放....
放假前我都諗住買隻game 黎kill time.
好彩呢隻歐洲個邊早幾日就有人6個鐘爆機, 我自己就即刻轉軚喇。
龍珠比人炒貴又缺貨, 最後買左戰無4-II (角色多,又幾爽快,kill time 一流).
呢隻就遲d 等人放二手先買。

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 09:10 PM   #232
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
隻GAME畫面好矇, 一 d 都唔覺得靚.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-15, 10:48 PM   #233
Alpha
Crazy Gamer

引用:
作者: Amuro0093 查看文章
可能係電視問題
我用mon玩好清,英國係霧都,有d場景矇少少好正常,
純計畫面,我俾隻game至少9分
舊 02-21-15, 11:39 PM   #234
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: Alpha 查看文章
可能係電視問題
我用mon玩好清,英國係霧都,有d場景矇少少好正常,
純計畫面,我俾隻game至少9分
我都係用MON (27”144hz 1mS) 但我只係左intro同Once a Knight跳落街meet個女仔果度.
So far感覺大把game靚過佢﹐包括TLOU Remastered.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 01:39 AM   #235
孫雲

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDDelPieroTang
XBox Live Gamertagdelpierotang
引用:
我都係用MON (27”144hz 1mS) 但我只係左intro同Once a Knight跳落街meet個女仔果度.
So far感覺大把game靚過佢﹐包括TLOU Remastered.
其實我都覺
因為係剛買PS4
以為可以感受下新機能
並唔係話畫面好差
之不過真係覺得無乜特別
孫雲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 08:17 AM   #236
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
這game 可説是外國式AVG,日式大家也玩過,
這隻只是多了單―的槍戰,我比6.9分,

如售$220 都可以一玩,
不過都算買了又認真玩過至爆機,
相信大家也有不少買了又沒玩的新game,

此篇文章於 02-22-15 08:34 AM 被 紫紅豆 編輯。
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 10:27 AM   #237
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
想知一隻新 game 好唔好玩,看二手區最老實
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-15, 03:57 PM   #238
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
應該係想做到有電影感但係fail咗...
成隻遊戲都係暗暗地,加上有少少顆粒同景深凝造電影感
睇評論同自己親身玩都覺,cutscene或睇故事位都算,唔知佢射擊緊個時仲景深嚟做乜嘢
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 01:37 AM   #239
karowk

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDCzecho
引用:
作者: usayarE 查看文章
應該係想做到有電影感但係fail咗...
成隻遊戲都係暗暗地,加上有少少顆粒同景深凝造電影感
睇評論同自己親身玩都覺,cutscene或睇故事位都算,唔知佢射擊緊個時仲景深嚟做乜嘢
射擊有景深果下真係幾討厭

舊 02-23-15, 03:00 AM   #240
吳政常

註冊日期: May 2007
我玩既時候係將光暗度較高小小先覺得正......
個人覺得故事唔算短,我本來就唔鐘意一隻game打到地老天荒,
最好快快手打爆賣返佢買過隻,要短小精鋼,呢隻game算係咁
吳政常 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-15, 11:56 PM   #241
gingq7

註冊日期: May 2008
劇透

故事無頭無尾, 好似好多設定但又唔詳細解釋下,
例如: 聖杯係乜? 裝血果個樽才是長生不老的關鍵? 點解圓卓武士多過12個人(明明死左人先一傳一)? King Arthur死左未? 狼人和吸血鬼是什麼關係? 明明吸血鬼和狼人都可以變人型,點解要當貨物運去美國咁傻? 吸血鬼大臣走去親自亂殺妓女有什麼用 (除左neta jack the ripper)? 又話平等,點解會有團長(雖然好似都無實權)? 主角做左幾百年騎士,完全無人信佢之餘,仲要懷疑都無 (吸血鬼/狼人完全驗唔出)?

gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 09:03 PM   #242
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
買賣版一頁內有9個post都放緊二手

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-15, 09:46 PM   #243
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: gingq7 查看文章
劇透

故事無頭無尾, 好似好多設定但又唔詳細解釋下,
例如: 聖杯係乜? 裝血果個樽才是長生不老的關鍵? 點解圓卓武士多過12個人(明明死左人先一傳一)? King Arthur死左未? 狼人和吸血鬼是什麼關係? 明明吸血鬼和狼人都可以變人型,點解要當貨物運去美國咁傻? 吸血鬼大臣走去親自亂殺妓女有什麼用 (除左neta jack the ripper)? 又話平等,點解會有團長(雖然好似都無實權)? 主角做左幾百年騎士,完全無人信佢之餘,仲要懷疑都無 (吸血鬼/狼人完全驗唔出)?

呃…

-歷史上圓桌唔一定係12人
-一早講左故事未完有第2集
-唔係無人信佢,佢只係講左比團長同總理大臣知,但佢地都係奸既
-變人型係長老級先得(好似係),同埋一次運咁多人過去,當貨物應該最易,好似現今偷渡咁
-因為人類始終都係佔大多數,所以想利用連續殺人犯事件去掩飾捉人黎食
-團長你當係班長,只係負責收上面命令再統籌指揮,實權係總理大臣果班
-聖杯,黑水果D要睇前置設定,隻GAME當你知道左基本設定

舊 02-25-15, 11:52 PM   #244
johnny.
Junior Member

註冊日期: Feb 2015
引用:
作者: 大懶財 查看文章
買賣版一頁內有9個post都放緊二手
隻野真係講多過做 睇多過玩 無曬玩game feel
johnny. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 03:38 AM   #245
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: johnny. 查看文章
隻野真係講多過做 睇多過玩 無曬玩game feel
愈黎愈睇唔起依D 「大製作」, 當初 Beyond 2 soul 講都係威係勢,炒左

依隻暑假有埋試玩以為應該ok啦, 出到黎話佢伏又唔係, 當 game 就真係 88
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:53 PM   #246
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
玩左幾粒鐘,都無咁差
開槍手感幾好,故事都想追落去
可能我鐘意阿修羅之怒呢種GAME XD
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 06:47 PM   #247
ZEROBO

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
我買二手玩左一陣....是否成隻game都有上下粗邊?
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:37 AM   #248
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
我買二手玩左一陣....是否成隻game都有上下粗邊?
係,
明明隻game d建築物好靚,但因為條黑邊搞到要成日抬高個視角先望倒.
另一樣好唔鍾意既係好多位都強制慢行 (雖然可能因為係用來loading)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-15, 12:58 AM   #249
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
因為隻game係用電影比例整
如果你用21:9既mon玩(睇電影專用比例
無左上下黑邊之餘,個可視範圍仲大左-.-

舊 03-03-15, 07:25 AM   #250
Alpha
Crazy Gamer

看似搞笑,但主持o既評論都幾中肯

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
吹水專區 Vol.1886《》 Yakumo Fujii 吹水專區 1000 02-03-12 12:01 AM
[多機種] Harry Potter and the Order of the Phoenix 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 06-14-07 09:32 PM

現在的時間是 05:28 PM

手機版 | APP版