Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-21-05, 10:09 PM   #176
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 劉公子
這個系列最近終於都收齊了,可能同香港迪士妮就開張有關吧~~~
當中我最有印象的可算是 Mickey Mania, 一來是後期的產物, 比較珍貴; 二來是遊戲容量, 用到 16M, 算是少有; 三來是一開始遊戲的那版以黑白舊片作畫面的表現, 到現在我仲記得, 真的好特別......

遊戲資料如下:
遊戲名稱: アイラブドナルドダック グルジア王の秘宝(圖左上)/ファンタジア ミッキーマウス・マジック(圖左下)/アイラブミッキー&ドナルド-ふしぎなマジックボックス(圖右上)/ミッキーマニア(圖右下)
發售日期: 1991年12月20日/1991年11月22日/1992年12月18日/1995年3月31日
遊戲售價: 4,800円/4,800円/6,800円/7,800円
遊戲類型: ACT
遊戲容量: 4M/4M/8M/16M
開發商: SEGA
唐老鴨個隻我玩到[跳落去之後要係咁跑]但係佢會有野係咁壓落尼(好似係金字塔裡面)
我玩到個到就唔識玩
我想信到我死個日我都記得我當日的失落

舊 08-21-05, 10:58 PM   #177
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 西野川一河
唐老鴨個隻我玩到[跳落去之後要係咁跑]但係佢會有野係咁壓落尼(好似係金字塔裡面)
我玩到個到就唔識玩
我想信到我死個日我都記得我當日的失落
這系列遊戲真的難度不低, 還記得那個 mickey mania 的第一版, 我仍未過得到~~~

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-05, 11:13 PM   #178
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

這個"長青樹"的遊戲相信機齡有咁上o下的人應該有玩過吧???
這遊戲已作多方向的移植, 就連 PS2 上也有, 當然不會放過 Mega Drive 吧!!!

遊戲資料如下:-
遊戲名稱: SPACE INVADERS 90(スペースインベーダー90)
發售日期: 1990年9月7日
遊戲售價: 5,900円
遊戲類型: SHT
遊戲容量: 2M
開發商: TAITO

舊 08-23-05, 11:10 AM   #179
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

嘩!劉公子又有好野分享!真係大開眼界!唔知幾時輪到八爺出招呢?
﹙我呢排掛住買浦和紅鑽d野,攪到冇錢收購紅白機遊戲。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-05, 05:29 PM   #180
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: 阿聰
嘩!劉公子又有好野分享!真係大開眼界!唔知幾時輪到八爺出招呢?
﹙我呢排掛住買浦和紅鑽d野,攪到冇錢收購紅白機遊戲。
八爺!?佢近排掛住玩 spike out 喎, 好似無乜時間上o黎~~~
聰兄還有什麼紅白機遊戲想買呢???(迷)

舊 08-24-05, 08:18 PM   #181
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
wink

引用:
八爺!?佢近排掛住玩 spike out 喎, 好似無乜時間上o黎~~~
聰兄還有什麼紅白機遊戲想買呢???(迷)
呢排八爺玩「失蹤人口」,好耐唔見佢。

其實紅白機仲有雪人兄弟想買,我係旺角信和一間遊戲店見到,
賣 $1600,完全超出晒我既預算, 都係買浦和紅鑽波衫著數d。
其實紅白機遊戲真係七七八八喇!等我隻全新既孖寶兄弟到手,就很完美了。

舊 08-24-05, 11:03 PM   #182
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
這月窮水盡~比其他興趣陰乾了~
近來唯一得隻$19行版櫻戰入手~
相信不少大大都會買隻放係一二角~

可能是暴風雨的前夕~
餓得耐~~毒癮可能更上一層~
下次放大毒洗板~~

引用:
>skip<

此篇文章於 08-24-05 11:11 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-05, 11:51 PM   #183
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: KTN
這月窮水盡~比其他興趣陰乾了~
近來唯一得隻$19行版櫻戰入手~
相信不少大大都會買隻放係一二角~

可能是暴風雨的前夕~
餓得耐~~毒癮可能更上一層~
下次放大毒洗板~~
哈哈..........餓得耐當然會"狼"一點的~~~
八爺八爺, 幾時到你出手呢...呢...呢...呢...???(迷)
今次輪到 GAMEGEAR 主機及遊戲..........分別為紅色版本,黃色版本,黑色連 SONIC & TAILS 遊戲版本及 SONIC & TAILS 獨立發售遊戲~~~

遊戲資料如下:-
遊戲名稱: SONIC & TAILS
發售日期: 1991年3月21日
遊戲售價: 3,500円
遊戲容量: 1M
開發商: SEGA

舊 09-12-05, 07:35 PM   #184
店員 A
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta
果然精彩絕輪....搞到我又想出 Post

營業時間: 13:00PM~21:00PM
TEL : (852) 2391 3329
http://forum.ms-fw.com/
店員 A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-05, 12:32 AM   #185
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: 店員 A
果然精彩絕輪....搞到我又想出 Post
係就事不宜遲啦,如果唔係個 topic 又會石沉大海了~~~

舊 09-13-05, 10:13 AM   #186
KTN
~♡

係時候出啦~~救世主呀(此TOPIC)
出等些~好等我們增廣見聞一下

八爺又不見影~~
...
.....
........
.........
我這等小市民...又無錢毒吸
自然無得吞雲吐霧(於這煙館內)

舊 09-13-05, 11:18 AM   #187
阿聰

wink

引用:
係就事不宜遲啦,如果唔係個 topic 又會石沉大海了~~~
我個紅白機 topic 就真係石沉大海喇!
劉公子幾時又放 d 新野出黎俾我地睇?

舊 09-13-05, 06:53 PM   #188
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: 阿聰
我個紅白機 topic 就真係石沉大海喇!
劉公子幾時又放 d 新野出黎俾我地睇?
今晚..................好唔好???
放咪兩邊.................點睇???

舊 09-13-05, 08:11 PM   #189
店員 A

PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta
Tera Drive --> Model 3

舊 09-13-05, 11:41 PM   #190
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
Tera Drive --> Model 3
嘩!!!正o野o黎喎~~~
這是 yahoo japan bid 回來的戰利品嗎???
店員A果然是店員A, 利害呀~~~

舊 09-13-05, 11:49 PM   #191
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

好!!!等我又出o下相先~~~
MD 版"ROLLING THUNDER 2", 屬大廠 NAMCO 開發的少有作品, 此作特別的地方為可作二人同玩, 比起紅白機的單打版更正~~~

P.S. 原來個任天堂紅白機個 topic 已一睡不起o添.........

此篇文章於 09-13-05 11:55 PM 被 劉公子 編輯。
舊 09-14-05, 10:09 PM   #192
店員 A

PSN  IDななみ
劉公子言重了

近期幫某 [ 女收藏家 ] 番了一台

才想起自已有一台...拿出來同大家分享吧

我買個期...信和 [ 電腦遊園地 ] 個期人

Tega Drive 玩 MD Game ...直 A.VGA Out....想也不想就買下了

Tera Mon 雖不及富士通 DP 533 / 535 Mon 靚及型仔

但0.31....當時屬好厲害的數值

& 為了個 SEGA Logo...也一併買下了

好耐也沒用過 Dos...好耐冇 dir c:

用 Dos mode 玩 Transport Typoon

一樂也

劉公子...我看過你的收藏

知悉你有收藏 DTL

Sony 在九月...正式派 [ 三仔 Kit ]

T 機將會一街到係...

入手係時侯

舊 09-14-05, 11:56 PM   #193
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
劉公子言重了

近期幫某 [ 女收藏家 ] 番了一台

才想起自已有一台...拿出來同大家分享吧

我買個期...信和 [ 電腦遊園地 ] 個期人

Tega Drive 玩 MD Game ...直 A.VGA Out....想也不想就買下了

Tera Mon 雖不及富士通 DP 533 / 535 Mon 靚及型仔

但0.31....當時屬好厲害的數值

& 為了個 SEGA Logo...也一併買下了

好耐也沒用過 Dos...好耐冇 dir c:

用 Dos mode 玩 Transport Typoon

一樂也

劉公子...我看過你的收藏

知悉你有收藏 DTL

Sony 在九月...正式派 [ 三仔 Kit ]

T 機將會一街到係...

入手係時侯
那部 PS 的開發機只是咁o岩入到手o架咋~~~
這個還要看價錢是多少才會考慮入手與否...........
早前已看過有個一部放盤,但只是 debud 機o黎,無其它附件也要成四千幾蚊~~~~
這些珍品倒要看彩數的多少...........

舊 09-24-05, 11:42 PM   #194
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

好...............又係時候推一推個 topic~~~
MD 版本的 RAINBOW ISLANDS EXTRA, 玩法相信資歷較深的機迷都會仲記得, 遊戲移植得相當好, 不論畫面同速度都有近街機水準, 是少有由 TAITO 公司作移植的佳作o黎~~~

遊戲資料如下:
遊戲名稱: Rainbow Island Extra(レインボーアイランドエキストラ )
發售日期: 1990年10月5日
遊戲售價: 6,800円
遊戲容量: 4M
開發商: TAITO

舊 10-14-05, 10:36 PM   #195
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

這部主機幾經波折終歸都入手了~~~

SEGA MULTI-MEGA 二合一遊戲主機

這部主機無論尺寸及重量都設計得相當不俗, 最正係可以當埋 CD WALKMAN 用嘛~~~

舊 10-14-05, 11:44 PM   #196
武-到
Senior Gamer
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
Wink

哇, 真係無言。

終於都係認唔到手要打番隻字表揚表揚一下劉公子,徹徹底底的遊戲迷兼世嘉忠實fans, 我呢d只可叫」「慕道世嘉小fans」。

繼續啊!令呢個topic成為最多閱覽者。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-05, 01:08 AM   #197
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: 武-到
哇, 真係無言。

終於都係認唔到手要打番隻字表揚表揚一下劉公子,徹徹底底的遊戲迷兼世嘉忠實fans, 我呢d只可叫」「慕道世嘉小fans」。

繼續啊!令呢個topic成為最多閱覽者。
武兄言重了.......................這個還要靠大家的支持才可以繼續下去~~~
武兄有什麼世嘉的遊戲/主機分享呢??? (迷)

舊 10-15-05, 01:17 AM   #198
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
武兄言重了.......................這個還要靠大家的支持才可以繼續下去~~~
武兄有什麼世嘉的遊戲/主機分享呢??? (迷)
其實你果部md係咪可以叫最後版本既md?

舊 10-15-05, 03:27 AM   #199
KTN
~♡

劉金子又推POST
又有新玩具比小弟見識下
八爺呢~人間蒸發了嗎
八爺很久沒出現做排毒美顏佬XDD.

其實想問問有無人愛聽GAME內的BGM
而有買SEGA那些OST的興趣呢 a

舊 10-16-05, 12:37 AM   #200
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
作者: A HoManTin Work
其實你果部md係咪可以叫最後版本既md?
唔...................如果以 MD 計的話佢仲有部美版的 Genesis 3...............
不過如果以掛正 sega mega drive/mega cd 的品牌o黎計算, 這部真的是最後的終極版~~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 我的世嘉年代 八仙果 電視遊戲討論版 1022 05-28-22 12:26 AM
大家還在玩DREAMCAST嗎?[廉價DC GAME報料區] IDGAF 攻略及心得交流區 616 11-19-11 10:56 PM
Dreamcast 之死因 ?????? labeebilly 電視遊戲討論版 32 07-13-06 11:04 PM

現在的時間是 02:26 AM

手機版 | APP版