Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-08, 04:38 PM   #401
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
其實呢d野幾年前到依家 , pizza 同 Mic 不嬲一直都有類似加"調味料"的事 ,
但係垃圾桶入面拎返上黎的就未見過

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 07:00 PM   #402
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
仲要獨孤一味 "炸"

好彩盆夏枯草無攞去炸...............
第一次見人炸魚皮餃
屋企可能得個炸爐

講返垃圾雞, 好彩平時晚飯唔會點去
呢D野其實時時都會發生, 不過知道左之後就格外嘔心
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:05 PM   #403
Hunter

註冊日期: Jan 2002
以前個上司去襯kfc都話 "去食臭雞lor"
原本係真既

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:07 PM   #404
matthew
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
[路過]其實呢d野....算係咁啦
有d仲污租......冇講,快餐店一向都係咁.....
唔係話大家唔好食...係食得就唔可以成日覺得佢有野....
....而家間唔中都會去食......食既時候...只好相信冇任何事發生係我食既野上面
[/路過]
matthew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:14 PM   #405
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: matthew 查看文章
[路過]其實呢d野....算係咁啦
有d仲污租......冇講,快餐店一向都係咁.....
唔係話大家唔好食...係食得就唔可以成日覺得佢有野....
....而家間唔中都會去食......食既時候...只好相信冇任何事發生係我食既野上面
[/路過]
某程度上我覺得報料者係不甘被炒而...
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-08, 11:16 PM   #406
matthew

引用:
作者: sqling 查看文章
某程度上我覺得報料者係不甘被炒而...

被炒還被炒,香港人對呢d野係善忘d...........

煮佢唔死的....

做飲食既...比這些污漕都仲見過

自己做都會頂唔順.........自己貼錢都好..唔會係公司食飯

此篇文章於 11-14-08 11:19 PM 被 matthew 編輯。
matthew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 12:19 AM   #407
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: bonedog 查看文章
http://leies.100webspace.net/news/al...11838451&src=1

http://hk.youtube.com/watch?v=iXP51rf7q9M

俾條片你地睇啦..好快手...
kfc... 以後佢地收鋪之前都唔入去買野食

以前聽有朋友係kfc講話拎d雞當波踢完先炸 同埋捉到老鼠放落去個爐到炸都算..
今次呢個仲難頂

都係多人時間去食會安全d..
依家先見到呢單野,好可怕
本來我是KFC支持者,依家...算把啦

舊 11-15-08, 12:23 AM   #408
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: nakakula 查看文章
其實呢d野幾年前到依家 , pizza 同 Mic 不嬲一直都有類似加"調味料"的事 ,
但係垃圾桶入面拎返上黎的就未見過
以前m記個制度整定d包
過左12分鐘後就唔要,送去垃圾桶...
我見過11點後送左幾打薯餅落垃圾桶...
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 12:52 AM   #409
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: POKA 查看文章
以前m記個制度整定d包
過左12分鐘後就唔要,送去垃圾桶...
我見過11點後送左幾打薯餅落垃圾桶...
Although its a waste, but still a much better management there at McDonald...
KFC... sick

舊 11-15-08, 02:22 AM   #410
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我以前兼職便利店d腸發左霉都唔知照拎去整熱狗..................

成個月後先發現.........

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-08, 02:24 AM   #411
POKA
Banned

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我以前兼職便利店d腸發左霉都唔知照拎去整熱狗..................

ok便利店d包點敢買..
舊 11-15-08, 09:09 AM   #412
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
ok便利店d包點敢買..
ok便利店d包係聖安娜交完成品"生包"到便利店再發酵+入爐的

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 12:59 AM   #413
sqling

引用:
作者: Anson225 查看文章
Although its a waste, but still a much better management there at McDonald...
KFC... sick
唔係員工福利咩?
舊 11-16-08, 04:42 PM   #414
POKA
Banned

垃圾雞事件後
今日幫襯八層餐
都係冇改善
仲以為會質數提升添
舊 11-16-08, 05:21 PM   #415
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
垃圾雞事件後
今日幫襯八層餐
都係冇改善
仲以為會質數提升添
妄想

舊 11-16-08, 06:09 PM   #416
Requiem

註冊日期: May 2003
引用:
作者: lauchai 查看文章
妄想
乜件事唔係已經成功淡化左啦咩?
Requiem 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-08, 06:13 PM   #417
sqling

引用:
作者: Requiem 查看文章
唔提 > 大家唔記得 > 無事
舊 11-16-08, 06:39 PM   #418
POKA
Banned

引用:
作者: Requiem 查看文章
勁爆笑
買個陣有個叔叔係則邊同個藍衫經理傾計
點解而家D雞好似難食過以前咁多既?
個藍衣經理O左幾秒應左句
我唔係太清楚架咋 做左年幾唔係太熟
笑到我即時出聲: 年幾都唔清楚?
跟住最爆個句 佢應我所以我咪唔食雞
舊 11-17-08, 09:17 AM   #419
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章

可見香港, 食品衛生, 首要問題出在人身上. (ie 員工問題)

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-08, 11:45 AM   #420
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
垃圾雞事件後
今日幫襯八層餐
都係冇改善
仲以為會質數提升添
好鬼勇者b

好掛住哈迪斯

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-08, 01:21 AM   #421
Terrier
西尾維新飯

註冊日期: Aug 2002
元朗廣場個度都係日日有人幫襯~唔覺特別少左人
(日日返工食飯路過...)

舊 11-18-08, 11:36 AM   #422
POKA
Banned

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好鬼勇者b

好掛住哈迪斯
哈迪斯算啦
執之前食過一次,有次買左最貴既set返屋企食
好懷念掛係度既餐牌
以前灣仔返工 d早餐都好好味
食漢堡包多數朋友就話食bk
舊 11-18-08, 11:50 AM   #423
IamO
無聊人一號

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好鬼勇者b

好掛住哈迪斯
臨執之前既碳燒漢堡好好食////////

舊 11-19-08, 10:45 PM   #424
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
真正"桶裝雞"...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-08, 10:45 PM   #425
POKA
Banned

仲有KFC 加左價

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:23 PM