Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-19-14, 12:16 AM   #26
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: david 查看文章
而家都收到CCTV O架啦,差在未實實在在O係香港設廠,暫時由CCTVB代工咁解。
試諗下...

如果真真正正將CCTV成為免費電視CHANNEL之一, 咁...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-14, 04:19 PM   #27
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
出得11月半份糧, 袋住先

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-14, 04:36 PM   #28
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP

咁咪做一半囉
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-14, 04:38 PM   #29
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章

咁咪做一半囉
到一月仲未出哂糧做四份一?

大乱闘X
舊 12-29-14, 06:05 PM   #30
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
腦補國歌bgm
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-14, 06:46 PM   #31
david
The One

註冊日期: Mar 2002
十二月O既糧仲未有著落...點解仲未有狗官叫CCATV O既員工袋住先?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 08:42 PM   #32
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
哩次我覺得係上邊落左order, 唔再泵水俾亞記
等佢做唔到落去,俾個有力借口俾政府唔續牌
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-14, 11:10 PM   #33
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

689唔會俾atv摺架, 一摺台即係有個牌吉左出黎
佢要維持住atv唔摺台, now同cable無心機搞一直唔開台, 就可以keep住唔俾牌wiki

大乱闘X
舊 01-01-15, 01:04 AM   #34
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
亞視欠薪涉違例 勞工處發傳票檢控

勞工處就亞視欠薪涉嫌違反《僱傭條例》一事,在徵詢律政司法律意見後,
下午向亞視及其相關董事發出共34張傳票,包括檢控公司涉嫌在2014 年 7至9月期間,
故意及無合理辯解不依時發放薪金,以及欠薪是董事同意、縱容或疏忽下造成。

處方發言人表示,案件將於沙田裁判法院進行答辯,勞工處已於下午透過電話通知亞視檢控事宜。

無人提?
祝亞視新年快樂
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-15, 08:51 PM   #35
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

【亞視倒數】黎嘉恩:倘下周一未有白武士 亞視要清盤
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50121/53356158

亞視出售股份招標程序進入倒數階段,下周一(26日)為截標日,獲委任亞視經理人的德勤中國華南區主管合夥人黎嘉恩接受《壹週刊》訪問時表示,若白武士屆時尚未出現,亞視就要清盤。

對於尋找白武士是否樂觀,他略為保守稱:「唔知呀,希望OK啦。」

至目前為止,洽談者提出三大疑問:亞視能否獲得續牌;亞視有幾多債務;跟亞視股東能否談妥買賣。

亞視執行董事葉家寶透露,六個單位簽署了保密協議洽談亞視。

大乱闘X
舊 01-22-15, 06:58 AM   #36
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

下星期二~可以全香港一齊~熱烈地彈琴熱烈地唱~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 07:55 AM   #37
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
如果atv 死,cctvb都唔會好過,只會更加赤化,更多x劇

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 09:20 AM   #38
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 信長 查看文章
如果atv 死,cctvb都唔會好過,只會更加赤化,更多x劇
有幾大件事 根本唔會睇cctvb
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 09:28 AM   #39
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 信長 查看文章
無記最唔想ATV 死~
一陣比個牌WIKI仲煩~
ATV不死不活無記最開心

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 10:34 AM   #40
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我先唔信亞記會死

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 11:38 AM   #41
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
我先唔信亞記會死
ME2.......

舊 01-22-15, 12:23 PM   #42
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
如果下星期一亞視真係「玩完」,可能星期五或六,政府會提早宣布亞視不發牌…

咁玩會好少少,好過亞視清盤先,後政府才唔發牌…

亦都係政府,在九八不發牌比中巴後,第二次不發牌比公共機構…

舊 01-22-15, 12:54 PM   #43
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
>亦都係政府,在九八不發牌比中巴後,第二次不發牌比公共機構…

你不說我也不知原來這麼久也沒這樣的事發生了

當年真是明智之舉,但今次有沒有這麼順利呢
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 01:20 PM   #44
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
比著係第二間公司, 係唔係已經要封佢鋪呢... ?

大股東借錢當出糧 亞視員工變債仔

本報昨日更接獲亞視員工求助,指公司管理層上周二以「解燃眉之急」為由 ,單獨約見並遊說每人簽下一張承認向大股東黃炳均名下公司借錢的收據,一經簽署即可獲發一張等同12月份薪金的支票,但如離職,便須立即還錢。年關難過,確實吸引不少員工簽下借據,但有個別同事質疑這是引君入甕,公司疑把拖欠薪金的責任,轉嫁給員工後全身而退,員工反變成債仔。法律界批評做法荒唐,呼籲員工直接申請亞視破產追薪。

http://www.am730.com.hk/article-246703

舊 01-22-15, 01:46 PM   #45
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係覺得亞視員工唔抵可憐
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-15, 03:31 PM   #46
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 真!DC 查看文章
真係覺得亞視員工唔抵可憐
由手機版發出
可敬既係員工對工作既熱誠...

可悲既係佢地俾公司出賣左, 但仍然為佢地賣力...

一間公司既資產唔係有幾多老闆支持, 而係有幾多員工為佢地出力, 依家就睇到佢地爆煲啦.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
通訊局:亞視若不按報告要求改善可被停牌 Kain ~清談館~ 62 09-03-13 06:32 PM

現在的時間是 05:05 AM

手機版 | APP版