Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 08-04-12, 08:00 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
2012 香港高級視聽展 (Aug 10~12)

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 08:02 PM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

現場節目:
演講廳2各場音樂會演出資料

大乱闘X
舊 08-04-12, 08:04 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

入場附送的SACD曲目:

大乱闘X
舊 08-06-12, 12:05 PM   #4
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
今年聽聞好似又有導演櫈拎
係其中一場 DOLBY TRUEHD 96K UPSAMPLING 簡介會完左可以拎走

舊 08-06-12, 09:25 PM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Marco 查看文章
今年聽聞好似又有導演櫈拎
係其中一場 DOLBY TRUEHD 96K UPSAMPLING 簡介會完左可以拎走
咁正, 係咪每日都有呢場簡介會?

大乱闘X
舊 08-06-12, 10:28 PM   #6
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: W!LL 查看文章
咁正, 係咪每日都有呢場簡介會?
我收黎既消息就係每日都有,但唔係場場都俾拎走
應該同上年 DOLBY TRUEHD Briefing 一樣,主持人話可以大家lup櫈就……
上年有幾個老外睇完Briefing之後唔拎走,真係浪費

今年其實我想去,但冇人陪同

舊 08-07-12, 12:30 AM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
我收黎既消息就係每日都有,但唔係場場都俾拎走
應該同上年 DOLBY TRUEHD Briefing 一樣,主持人話可以大家lup櫈就……
上年有幾個老外睇完Briefing之後唔拎走,真係浪費

今年其實我想去,但冇人陪同
咁頂癮 上年我連邊度睇都唔知
我最多可以去到星期六及日, 星期五請唔到假了
你想人陪我可以 我身邊都唔會有人去 有你帶路
上年仲要為左隻LPCDII買雙人飛但單人入

大乱闘X
舊 08-07-12, 12:40 AM   #8
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
原來音樂會要有正場飛先入到 問下朋友會唔會準備埋先

一直知道有呢個展, 但係未去過, 萬一即場買飛要唔要等好耐先買到?
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 01:03 AM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: enishi 查看文章
原來音樂會要有正場飛先入到 問下朋友會唔會準備埋先

一直知道有呢個展, 但係未去過, 萬一即場買飛要唔要等好耐先買到?
係, 想睇音樂會都要先入場
音樂會d飛都好搶手, 尤其有HIFI級歌手表演更加一票難求, 睇完又會退返音樂會飛錢

我上年都係第一次去, 入場票有兩款
一款係單人飛, 跟一隻SACD;
另一款係雙人飛限定Package, 兩張飛, 1SACD+1LPCDII (曲目一樣, 但LPCDII係限定)
隻LPCDII每日都有限數量, 因為我想要所以上年係早左半小時到, 約9:30AM到達
排隊都已經响會展入面排的, 我記得好似有早開始賣飛,
條龍都郁得幾快, 始終呢類展唔會話多人到好似動漫展咁癲
應該唔使10:15就入到去

佢除左正館開黎賣軟硬體外, 仲有兩層展館再分開好多個ROOM展D高級HIFI野
最正有間用Xmen 2做Demo試7.1, 正到痴肺
上年試過隻8千幾銀既耳機, 又係一試難忘

大乱闘X
舊 08-07-12, 01:41 AM   #10
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
反而想問可唔可以自己帶source去試ga a

d人會唔會比你插黎試

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-12, 09:01 PM   #11
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
咁頂癮 上年我連邊度睇都唔知
我最多可以去到星期六及日, 星期五請唔到假了
你想人陪我可以 我身邊都唔會有人去 有你帶路
上年仲要為左隻LPCDII買雙人飛但單人入
今次簡介會係米樂影音搞 (Booth F01)
會場除左有機會笠櫈之外,仲會送出 OPPO 既 Aix Records 同 DOLBY 既 The Sound of HD3 既 Demo Blu-Ray 碟俾入去既朋友

星期五晚我都唔得,星期六日我諗只可以行下午,因為夜晚要返工

舊 08-10-12, 12:01 AM   #12
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
今次簡介會係米樂影音搞 (Booth F01)
會場除左有機會笠櫈之外,仲會送出 OPPO 既 Aix Records 同 DOLBY 既 The Sound of HD3 既 Demo Blu-Ray 碟俾入去既朋友

星期五晚我都唔得,星期六日我諗只可以行下午,因為夜晚要返工
已經決定左星期六入, 一開場就去買雙人飛package
你下午想黎的話pm我可以點樣聯絡你
如果你唔會要入場票隻SACD/LPCD, 你可以搭我入場

大乱闘X
舊 08-10-12, 12:25 AM   #13
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
已經決定左星期六入, 一開場就去買雙人飛package
你下午想黎的話pm我可以點樣聯絡你
如果你唔會要入場票隻SACD/LPCD, 你可以搭我入場
我……去唔到啦
要返工同埋,有緊要野做
今年張導演櫈冇份拎啦

舊 08-10-12, 10:41 PM   #14
enishi

問左朋友可以唔駛買飛直入, 不過就去唔到其他檔口參觀

因為時間關係, 可能都唔另外買飛喇...
舊 08-10-12, 11:59 PM   #15
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
今日拍膊頭入去, 個場比上年細左...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 01:58 AM   #16
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

我未入都大出血...
聽朝一早入去 睇下攞唔攞到櫈
引用:

大乱闘X
舊 08-11-12, 02:01 PM   #17
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
主場又細左:/ 排隊等睇米樂先:)
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-12, 08:32 PM   #18
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今日無得送櫈

大乱闘X
舊 08-11-12, 08:35 PM   #19
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
睇咗今年啲互換代理新奇配答,米樂玩天龍+Procella+Eapson,對家果䟍用Yamaha+MK+Sony (另有兩間Sony4K同Sim2無睇, 又小場數又小位 ),米樂個大板間房效果依然好正,但亞洲呢套就麻麻,可能MK唔太夾三葉掛,另外Oppo巳經變成指定片源播放機鳥
舊 08-11-12, 08:40 PM   #20
C.Ryo
Game Master

引用:
今日無得送櫈
我睇果場,送出咗一大塊原廠Dolby True HD logo 牌比一位觀眾
舊 08-11-12, 08:58 PM   #21
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
今日無得送櫈
可能聽日Last一場先送啦

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
睇咗今年啲互換代理新奇配答,米樂玩天龍+Procella+Eapson,對家果䟍用Yamaha+MK+Sony (另有兩間Sony4K同Sim2無睇, 又小場數又小位 ),米樂個大板間房效果依然好正,但亞洲呢套就麻麻,可能MK唔太夾三葉掛,另外Oppo巳經變成指定片源播放機鳥
OPPO BDP-95 真係機皇黎,抵佢值成萬蚊
而且又可以外掛字幕,買外國版Blu-ray都冇問題
只可惜……這些機會都不是我的

舊 08-12-12, 01:12 AM   #22
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
sony果個限廿人, 真係唔想排...
個epson投影機真係好正, 可惜我都係用唔到
引用:
我睇果場,送出咗一大塊原廠Dolby True HD logo 牌比一位觀眾
計埋尾場睇左三場, 睇左海豹突擊隊, battleship, 大武生
三套都幾試機下

答問題拿了以下BD碟~~
引用:

幫好多好多香港歌手演唱會做和音既Silver出碟了
引用:

大乱闘X

此篇文章於 08-12-12 01:48 AM 被 W!LL 編輯。
舊 08-12-12, 02:14 AM   #23
enishi

最後只係夠時間聽音樂會 (有露雲娜同佢未婚夫亂入 <- 唔係寫真嗰位 ), 雖然唔算發燒友, 但係對住 70 萬既喇叭, 比會展自己 d 音響 (之前睇演唱會) 都已經完全超班

應該有撞見 WiLL 大, 因為 3DS 紀錄左
舊 08-12-12, 02:37 AM   #24
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: enishi 查看文章
最後只係夠時間聽音樂會 (有露雲娜同佢未婚夫亂入 <- 唔係寫真嗰位 ), 雖然唔算發燒友, 但係對住 70 萬既喇叭, 比會展自己 d 音響 (之前睇演唱會) 都已經完全超班

應該有撞見 WiLL 大, 因為 3DS 紀錄左
聽hall 2演唱會?
佢地d架生太強喇, 我呢生無可能擁有到, 有得感受下已經好滿足
但係返到屋企開住d碟又無人地咁堅呢下先sad

5點左右應該係响主館喎, 我就係果陣係買緊碟攞簽名

大乱闘X
舊 08-12-12, 02:48 AM   #25
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

The Sound of HD3....勁想要

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
足球直播時間表 (updated: 15 May 16:05) Coquelicot 體育版 105 04-12-15 04:04 PM
Dance Evolution Arcade 香港 location test 2012/3/6~2012/3/12 tung999 街機遊戲討論版 101 07-11-13 11:58 PM
Guild Wars 2 (Vol. 2) - HEAD START (AUG 25-27) OFFICIAL LAUNCH (AUG 28) GET READY!!! david PC電腦遊戲討論版 1067 08-27-12 05:11 PM
[TVB] TVB非凡夢想節目巡禮2012 12月17日 10:00PM steve Neo Entertainment TREND 37 01-03-12 03:15 AM

現在的時間是 08:14 AM

手機版 | APP版