Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-08-13, 12:55 AM   #151
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
太太終於出場
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 03:06 AM   #152
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
nanoha 上身, 全力全開

乜套野得10 集, 會出 2 期?

舊 09-08-13, 11:32 AM   #153
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
聖劍變成放射系沒問題嗎?

一晚調教完了 壤掉了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 09-08-13 11:40 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 11:53 AM   #154
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
第二季開頭那幕提早在今季出了

最後連巴姐也出場,希望真會有第二季吧,只希望製作團隊真是要好好的換一下……
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 04:03 PM   #155
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
最後一集啦?咁快既。

B part先係重點:美遊被伊莉亞奪初吻後百合魂覺醒,而且仲要係超嚴重既病嬌屬性o個隻。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 12:34 AM   #156
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
nanoha 上身, 全力全開

乜套野得10 集, 會出 2 期?
有二期都要24集..........
仲有三期...........

舊 09-09-13, 07:44 AM   #157
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
2期都係得5本單行本
覺得一季13集都應該夠
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 08:58 AM   #158
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 真!DC 查看文章
2期都係得5本單行本
覺得一季13集都應該夠
由手機版發出
2期單行本=10集
5期單行本=13集?

舊 09-09-13, 09:11 AM   #159
真!DC
Banned User
奉行我道

第一輯佢拖慢尼做啫
一般一期單行本量改做動畫都係3集倒
之前阿拉丁兩季都係十期倒(雖然後面改好多)
隔尼巨人加多唔少原創野都做倒8期
由手機版發出
舊 09-09-13, 09:17 AM   #160
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
第一輯佢拖慢尼做啫
一般一期單行本量改做動畫都係3集倒
之前阿拉丁兩季都係十期倒(雖然後面改好多)
隔尼巨人加多唔少原創野都做倒8期
由手機版發出
我又覺得現在呢個節奏ok喎
好似阿拉丁改到咁就唔好講,
巨人其實係先快後慢加上動作場景多真會快啲(十頁打鬥,動畫其實可以唔使一分鐘)
相反第二季伊莉亞其實都幾多口水,加埋堆外傳短篇,真心覺得廿四集個節奏先唔會太趕

真係要趕戲的話今季真紅同神大人第一話都可以

此篇文章於 09-09-13 09:59 AM 被 Asurada 編輯。
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 10:23 AM   #161
真!DC
Banned User
奉行我道

或者咁講
一季唔夠兩季又太多
不過如果比我揀我prefer一季緊湊d多過兩季
第二部後面都好多戰鬥場面
短篇放dvd/BD

神知就之前拖而家趕
我覺得之前如果兩集一角色會好d
由手機版發出
舊 09-09-13, 05:59 PM   #162
真!DC
Banned User
奉行我道

今日見倒第三部漫畫出左中文版
由手機版發出
舊 09-09-13, 06:47 PM   #163
gingq7

引用:
今日見倒第三部漫畫出左中文版
由手機版發出
已即買
岩岩動畫完就出, 都唔知係唔係特登的
舊 09-10-13, 07:45 PM   #164
gingq7

第三部 第1期
拎上手第一個感覺: 很薄
打開本書後: 又一次越畫越靚...這作者的畫功進步神速

再睇番第二部第1期(和第一部), 原來美遊條伏線一早已經有
舊 09-10-13, 08:30 PM   #165
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
明明漫畫一季尾老母已經知咩事
動畫當冇件事...

舊 09-10-13, 10:32 PM   #166
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
原本想之前post完樓上個post後再問既,但連續呢幾日GAF太慢上唔到黎。

請教下邊個可以解釋A part佢地係點樣打敗Berserker嗎?咁多支疑似Excalibur既劍被召喚,但又呈放射狀,呢個Saber/Archer結合係咪學英雄王既Gate of Babylon一樣將D寶劍當箭黎射?
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-13, 11:06 PM   #167
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
原本想之前post完樓上個post後再問既,但連續呢幾日GAF太慢上唔到黎。

請教下邊個可以解釋A part佢地係點樣打敗Berserker嗎?咁多支疑似Excalibur既劍被召喚,但又呈放射狀,呢個Saber/Archer結合係咪學英雄王既Gate of Babylon一樣將D寶劍當箭黎射?
劇透慎入
呢部份貌似係暗示萬花筒手杖真正力量嘅伏筆,漫畫當時美遊係話紅寶石同藍寶石產生共鳴,以第二部伊莉雅單挑黑化金閃閃嘅解說推斷,估計打敗Berserker係以無限魔力供給8把Excalibur做齊射

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-13, 02:05 AM   #168
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

はい! というわけでアニメ「プリズマ☆イリヤ」第1期終了&第2期制作決定です!
応援してくださったたくさんのファンの皆様、ありがとうございます!!

舊 09-14-13, 02:41 AM   #169
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-14-13, 02:41 AM   #170
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Asurada 查看文章
我又覺得現在呢個節奏ok喎
好似阿拉丁改到咁就唔好講,
巨人其實係先快後慢加上動作場景多真會快啲(十頁打鬥,動畫其實可以唔使一分鐘)
相反第二季伊莉亞其實都幾多口水,加埋堆外傳短篇,真心覺得廿四集個節奏先唔會太趕

真係要趕戲的話今季真紅同神大人第一話都可以
拖得太明顯....反而搞到好唔舒服
好似VS Black Saber 果時...洗唔洗咁多風景shot 呀...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-13, 03:04 AM   #171
gingq7

第二部才是戲肉
舊 09-14-13, 03:11 AM   #172
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

第二部有冇咁重百合味先?
無o既話我自動當一期完架啦, 無謂眼怨

舊 09-14-13, 03:13 AM   #173
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

『Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ 3rei!!』4巻限定版

イリヤの非日常的日常はTVアニメが全てではなかった…!
魔法少女の最先端をいく『Fate』のスピンアウトコミックに新作アニメ収録のBDとセットになったスペシャル限定版が登場!
ここでしか観られない完全新規エピソード第11話を収録!
あらゆる『プリヤ』ファン必見!

【商品内容】
・限定版仕様コミックス第4巻
・オリジナルアニメBD(約25分)
・トールケース1枚組

舊 09-14-13, 03:29 AM   #174
gingq7

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
第二部有冇咁重百合味先?
無o既話我自動當一期完架啦, 無謂眼怨
只有越來越多
舊 09-14-13, 08:07 AM   #175
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
出得第2部應該要出埋nanoha啦
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Fate/stay night[Realta Nua] 11月29日発売予定丨アニメ制作:ufotable money 手提遊戲機討論版 18 01-30-24 10:11 PM
[3DS] Fate/kaleid liner プリズマ☆イリヤ l 7月31日發售 neo2046 手提遊戲機討論版 2 03-17-14 10:04 PM
放二手漫畫:Fate/kaleid liner 魔法少女☆伊莉雅 eva01-test-type 買賣專區 0 01-21-14 05:01 PM
(10月~12月、4月~6月)「Fate/Zero」第六話「謀略の夜」丨音楽:梶浦由記 ufotable制作 money 日本動漫畫討論版 1004 11-08-11 05:38 PM
唔知LINK唔LINK到........(唔識LINK NEWSGP),關於WIRELESS 雪舟等楊 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-12-03 04:06 PM

現在的時間是 03:58 PM

手機版 | APP版