Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-27-07, 11:55 AM   #76
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
搵到隱藏精靈~~
音符樣o既~~
暫時只知用佢會變左舊版Mario音效~~
仲開到3樓外圍(一樓外圍條管入)o既一舊石~~
之後會拎到一張卡~~

取得方法係去鏡世界o既占卜店~~
跳去佢後面同佢講話選擇ちょっとだけなら~~(唔係比錢占卜)
之後會發生event~~
佢想同另一邊占卜店連線~~
講完就去返原本世界o既占卜店~~
又係講話~~(再重複一次唔係比錢占卜)
佢想要NDS~~
之後就去1-1搵返比3D能力你o既人~~
佢想要隻光碟~~
再去1-2搵村長佢會比簽名板你~~
去1-4最後位置搵比心心你個女人~~
佢會講一大輪野同你簽名~~(汗)
再去返1-2搵村長比簽名佢~~
佢會比光碟你去搵1-1個人~~
最後佢會比NDS你~~
再將NDS比原本世界o既占卜店~~
佢會比水晶你~~
之後去鏡世界o既占卜店~~
佢會比某間屋o既鑰匙你~~
最後o係同一層鎖左o既屋開鎖~~
入去開箱就有音符精靈~~
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-07, 10:29 PM   #77
ricerice
Game Master
眼鏡娘

註冊日期: Feb 2003
..唔睇住攻略真係玩死人

頭先找到這個
http://game.sina.com.hk/cgi-bin/g/ar...19&id=5526&t=3

舊 04-29-07, 12:21 AM   #78
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: ricerice 查看文章
..唔睇住攻略真係玩死人

頭先找到這個
http://game.sina.com.hk/cgi-bin/g/ar...19&id=5526&t=3
http://www33.atwiki.jp/s-papermario/
最近搵到哩個~~
比之前o個個更加完善~~
原來仲有兩隻隱藏精靈~~
舊 04-29-07, 10:43 AM   #79
ricerice
Game Master
眼鏡娘

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 美洲豹>w<" 查看文章
http://www33.atwiki.jp/s-papermario/
最近搵到哩個~~
比之前o個個更加完善~~
原來仲有兩隻隱藏精靈~~
都係加spiler好d..
過左3-4之後番3-1一開始拎果隻, 有咩用?用左都唔知做乜..

舊 04-29-07, 01:30 PM   #80
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: ricerice 查看文章
都係加spiler好d..
過左3-4之後番3-1一開始拎果隻, 有咩用?用左都唔知做乜..
咁我都SPOILER回你啦~~
一瞬間無敵+攻擊效果~~
衝過去一野轉爆人好爽~~XD
不過多血o既敵人唔好用~~
第一下打唔死無左無敵判定就到自己受傷~~

另外加速精靈琴日拎左~~
有左之後仲快過坐滑板精靈2倍~~XD
成隻game即刻無咁慢無咁煩~~

另外音符精靈有降咒效果~~
唱完歌就無事~~..
舊 04-30-07, 02:08 AM   #81
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
用o左廿幾個鍾爆機...
以rpg來講算係少... = =
不過估唔到的係...
呢個係一個愛情故事... orz|||

舊 04-30-07, 03:32 AM   #82
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

打完100有得打裏100~~
去到第100關~~
真吹脹~~
啤一聲~~
唔係~~
啤10聲都唔夠~~
舊 04-30-07, 07:13 PM   #83
bellergy
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDbelllergy
想問已爆機者, 這個有沒有第二周目, 如果想搜集各式物是否要在爆機前做, 即係像薩爾達般, 定係可以爆機後慢慢找?
bellergy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-07, 04:15 PM   #84
Vice
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
唔... 其實world 6應該可以在爆機後有其他版面的...
我諗應該有4個part掛... (因為按menu介紹stage時是這樣子... = =)
收集東西的話應該爆機後都得掛... = ="
應該仲有d隱藏要素未有人搵出o黎

舊 05-02-07, 04:21 PM   #85
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
其實入面佢d 故事mode 可唔可以飛左佢
我一個唔小心襟錯左制..洗左個save
依家要重新玩過啦.....
囧rz........天啊~!

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-07, 02:26 PM   #86
林柏淇
Game Master
初心者

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDsiuhouse
XBox Live Gamertag
引用:
作者: bellergy 查看文章
想問已爆機者, 這個有沒有第二周目, 如果想搜集各式物是否要在爆機前做, 即係像薩爾達般, 定係可以爆機後慢慢找?
爆o左機之後個save可以繼續玩的...
林柏淇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-07, 08:43 PM   #87
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: 林柏淇 查看文章
爆o左機之後個save可以繼續玩的...
跟第一周目有分別嗎?

舊 05-04-07, 03:48 PM   #88
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

已解決~ 原來一時間唔記得仲有隻新精靈

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319

此篇文章於 05-04-07 03:58 PM 被 bonedog 編輯。
舊 05-04-07, 03:52 PM   #89
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: bonedog 查看文章
係2-4到完全唔知點做...
撞到個假既屋主...變左做大蜘蛛~ 之後點行~行黎行去都係去番先前去過既屋
之後又出番去最先既地方..:@@:
係唔係有邊到可以行到去新既房﹖
我用隻蝴蝶又搵唔到有突別野..轉3d 又冇出路= ="
不用轉3D的, 應該會去到一處要側身跌落去...
每一間房中間都有ROOM NUMBER, 可以確定自己有無走回頭路 ^^
基本上出齊所有門, 總有一個是出口

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-07, 04:12 PM   #90
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

引用:
作者: Jamie 查看文章
不用轉3D的, 應該會去到一處要側身跌落去...
每一間房中間都有ROOM NUMBER, 可以確定自己有無走回頭路 ^^
基本上出齊所有門, 總有一個是出口
唔該哂~ 我傻左.. 唔記得自己有隻可精靈可以用~
不過中左毒唔食咩野可以解毒@@﹖
一定要等佢自己...解﹖
爆左機之後玩過係唔係都要打boss ﹖

此篇文章於 05-04-07 04:28 PM 被 bonedog 編輯。
舊 05-04-07, 04:20 PM   #91
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
作者: 林柏淇 查看文章
想問問個結局...

點解
點解最後個伯爵會同隻蝴蝶精靈一齊既?
bcoz
count bleck/natasia had mentioned a "her" b4... and that merlon mentioned "tippi" cant hold her current form too long... maybe the 2 "her" is the same...

引用:
打完100有得打裏100~~
去到第100關~~
真吹脹~~
啤一聲~~
唔係~~
啤10聲都唔夠~~
furthermore... played the flopside 100 trial for 3 times, u get to kill the final trial 100 boss... win it and u get more cards...

btw, i bought the SPM guide book during my time when i was in canada last week

ps. for the picolo pixl aka the sound note pixl, it can help u kill one boss...

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card

此篇文章於 05-04-07 04:23 PM 被 小毛明 編輯。
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-07, 02:48 AM   #92
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: 小毛明 查看文章
bcoz
count bleck/natasia had mentioned a "her" b4... and that merlon mentioned "tippi" cant hold her current form too long... maybe the 2 "her" is the same...

furthermore... played the flopside 100 trial for 3 times, u get to kill the final trial 100 boss... win it and u get more cards...

btw, i bought the SPM guide book during my time when i was in canada last week

ps. for the picolo pixl aka the sound note pixl, it can help u kill one boss...
唔明你最後講乜~~
不過反正贏左九世~~
一隻庫巴就搞掂~~
舊 05-06-07, 03:18 AM   #93
bellergy
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDbelllergy
好慘呀!挑戰100層,死兩次於六十多層,算!最後打了兩粒幾鐘,竟然於99層死
我自己都想死,最後那些死人黑色人形物體有沒有好方法對付呢?我總是用庫巴監粗燒,當然自己也受不少傷,求高手指教
bellergy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 04:11 AM   #94
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: bellergy 查看文章
好慘呀!挑戰100層,死兩次於六十多層,算!最後打了兩粒幾鐘,竟然於99層死
我自己都想死,最後那些死人黑色人形物體有沒有好方法對付呢?我總是用庫巴監粗燒,當然自己也受不少傷,求高手指教
100層最好用公主~~
因為庫巴太大隻機動性太低~~
而且空間細跳唔起迴避~~
所以用公主有乜事就防禦係最穩陣~~
舊 05-06-07, 09:51 PM   #95
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: dovodo 查看文章
左邊石碑有堤示
跟住去右邊藍色石
按 1 & -
我過左但唔明
個石碑有叫你按1 & -咩?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 10:37 PM   #96
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
100層最好用公主~~
因為庫巴太大隻機動性太低~~
而且空間細跳唔起迴避~~
所以用公主有乜事就防禦係最穩陣~~
我都係咁話
公主夠屈機
若然真係鍾意用庫巴都有另類玩法
就係用barry (防護網個隻)
利用庫巴大舊呢個"優點"
一有敵人突然閃出即用
不過始終攻擊力唔多夠~

我玩完flopside 100後佢又叫我再去挑戰多次?!!?!?
其實除左d卡片之外玩flopside 100關有咩著數???
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 11:19 PM   #97
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: shwl 查看文章
我都係咁話
公主夠屈機
若然真係鍾意用庫巴都有另類玩法
就係用barry (防護網個隻)
利用庫巴大舊呢個"優點"
一有敵人突然閃出即用
不過始終攻擊力唔多夠~

我玩完flopside 100後佢又叫我再去挑戰多次?!!?!?
其實除左d卡片之外玩flopside 100關有咩著數???
齋卡片已經夠殺~~
因為拎住哩d卡片去打boss簡直秒殺~~

唔知大家知唔知d卡片可以提升能力~~
其中一張仲可以令mario有無限3D技能~~
舊 05-07-07, 09:28 AM   #98
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
唔知大家知唔知d卡片可以提升能力~~
...
what?!?!?!?
我以為d卡片係用黎儲架咋!!!!
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-07, 08:47 PM   #99
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

引用:
作者: shwl 查看文章
what?!?!?!?
我以為d卡片係用黎儲架咋!!!!
敵人張卡可以對返o個個敵人增加攻擊力~~
越多越勁~~
另外主角自己張卡都會加~~
某網好似試過最多一下1600~~
不過個累積係點乘法我唔記得左~~
舊 05-08-07, 12:09 PM   #100
siuj

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
5-3 仲有個人搵唔到...

我搵到一個要搭泥頭車要轉 5 個 360 度圈之後出現既人...
仲有個係邊...?

thanks~!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[討論] 齊來數續集 海軍陸戰隊 電視遊戲討論版 25 01-05-07 10:43 AM
麻帆良市大入侵! (多圖注意) Super Bus 收藏品討論版 3 09-30-06 03:52 PM
魔法老師美女們大舉入侵! 黑暗福音★依文降臨!! (多圖注意) Super Bus 收藏品討論版 58 05-16-06 01:15 PM
動物之森(美版) 心得交流區 小苦妹 攻略及心得交流區 275 01-11-05 01:17 PM

現在的時間是 03:02 AM

手機版 | APP版