Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-29-08, 02:53 PM   #251
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: luciferdark 查看文章
其實我有D心郁想跟啊BEGD去的
我都想同佢一齊去C74排隊-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 07-29-08, 03:14 PM   #252
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
我8月5去冇尼D活動

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線  
舊 07-29-08, 04:55 PM   #253
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
劇透
(轉自KOMICA,之前POST過的)
除左戒指度唔中外
點睇嗎編都係戲透

O, SORRY MONEY大
麻煩晒你

此篇文章於 07-29-08 06:05 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線  
舊 07-29-08, 05:34 PM   #254
ZAKU0079
Banned

註冊日期: Apr 2008
引用:
劇透
(轉自KOMICA,之前POST過的)
除左戒指度唔中外
點睇嗎編都係戲透
我諗佢淨係睇到原始既草稿
所以連戒指同膠布都搞錯
最起碼粒炸彈朱雀唔可能唔知佢個威力
已經講到明係虐殺的戰略兵器

依這個情況
細節野個出入會比較大
而且唔排除會改劇本
ZAKU0079 目前離線  
舊 07-29-08, 05:41 PM   #255
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ZAKU0079 查看文章
我諗佢淨係睇到原始既草稿
所以連戒指同膠布都搞錯
最起碼粒炸彈朱雀唔可能唔知佢個威力
已經講到明係虐殺的戰略兵器

依這個情況
細節野個出入會比較大
而且唔排除會改劇本
腳本係唔會改
都冇時間俾你改

仲有篇neta係混入假野落去
錯有咩出奇

舊 07-29-08, 05:47 PM   #256
ZAKU0079
Banned

引用:
作者: money 查看文章
腳本係唔會改
都冇時間俾你改

仲有篇neta係混入假野落去
錯有咩出奇
宜家做到第十六集
最尾果四五集應該未做好
大河內又仲係度
大改唔得小改應該都仲可以

可能同上次00一樣
初期既都準確無比
然後慢慢唔準
最後一鑊玩殘哂觀眾
舊 07-29-08, 06:03 PM   #257
money
◆.西野司命.◆

引用:
宜家做到第十六集
最尾果四五集應該未做好
大河內又仲係度
大改唔得小改應該都仲可以

可能同上次00一樣
初期既都準確無比
然後慢慢唔準
最後一鑊玩殘哂觀眾
你唔知就唔好亂講啦
腳本就一早寫好
大河內已經講過
唔好以為改野一 兩日就攪點

OO D neta 同今次geass 一d關係都冇
出neta個人已講左篇文有假混入去
你同我講乜野 oo初期準 之後唔準有咩用
篇文已講明有假混入去
有錯已經係必然既事

舊 07-29-08, 06:07 PM   #258
luciferdark

引用:
你唔知就唔好亂講啦
腳本就一早寫好
大河內已經講過
唔好以為改野一 兩日就攪點

OO D neta 同今次geass 一d關係都冇
出neta個人已講左篇文有假混入去
你同我講乜野 oo初期準 之後唔準有咩用
篇文已講明有假混入去
有錯已經係必然既事
OOO
大家一人少句吧
MONEY大你個頭像, 次次都係CC啊

舊 07-29-08, 06:14 PM   #259
ZAKU0079
Banned

引用:
OOO
大家一人少句吧
都有試過貼若本既
舊 07-29-08, 06:16 PM   #260
luciferdark

引用:
都有試過貼若本既
維持時間太少, 唔算啦

舊 07-29-08, 06:19 PM   #261
money
◆.西野司命.◆

引用:
OOO
大家一人少句吧
因為其他D GIF都好大容量(我唔cut)
超過上限

另雜誌記事
lulu對CC既感覺
而家既CC叫自己做ご主人様覺得都悪くない
但對以前 要lulu俾pizza錢 D衣服周圍掉要lulu執番好既CC都唔討厭

另官網投票結果
1位 ルルーシュ
2位 C.C.
3位 シャーリー
4位 カレン
5位 スザク
6位 ジェレミア
7位 アーニャ
8位 ロロ
9位 星刻
10位 コーネリア
11位 ジノ
12位 天子
13位 ナナリー
14位 神楽耶
15位 シュナイゼル
16位 咲世子
17位 藤堂
18位 ロイド
19位 ミレイ
20位 ミーヤ

舊 07-29-08, 06:34 PM   #262
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
OOO
大家一人少句吧
唔睇劇透最好, 咩事都冇

但係西野司仲係王道
Arcanist 目前離線  
舊 07-29-08, 06:36 PM   #263
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
但對以前 要lulu俾pizza錢 D衣服周圍掉要lulu執番好既CC都唔討厭
呢d就係愛 !?
Qe1 目前離線  
舊 07-29-08, 07:04 PM   #264
luciferdark

引用:
作者: Arcanist 查看文章
唔睇劇透最好, 咩事都冇

但係西野司仲係王道
西野司係王道呢個係事實 (東派唔好打我 )

引用:
作者: Qe1 查看文章
呢d就係愛 !?
似係了
繼估最後都係魔王配魔女

莎莉上左第三位

舊 07-29-08, 07:17 PM   #265
Durandal
Senior Gamer
冰結之杖

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Qe1 查看文章
呢d就係愛 !?
同情應該仲多
因為已經知道CC以前有幾咁慘

舊 07-29-08, 08:10 PM   #266
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
紅雀排第五?!
連橙兄都排第六
Whirlwind 目前離線  
舊 07-29-08, 08:14 PM   #267
ZAKU0079
Banned

紅雀既人氣係反面人氣
橙哥個人氣係另類遊戲
舊 07-29-08, 10:47 PM   #268
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
FF12第二天,若本規夫好帥,ゆかな好豔,Tony好萌:奈々我對不起你!:DragonAkaiの心の神殿:Xuite日誌:

無盡 之間 - FF12 :: PIXNET BLOG :::

台灣 若本同 ゆかな talk show
詳細情況裡面會有
最搞笑都係"All Hail Britannia!~"
同有人送pizza比ゆかな

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線  
舊 07-29-08, 11:39 PM   #269
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: phil077 查看文章
FF12第二天,若本規夫好帥,ゆかな好豔,Tony好萌:奈々我對不起你!:DragonAkaiの心の神殿:Xuite日誌:

無盡 之間 - FF12 :: PIXNET BLOG :::

詳細情況裡面會有
好正
hk...

「All Hail Britannia!」

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game

此篇文章於 07-29-08 11:41 PM 被 chunwai0091 編輯。
chunwai0091 目前離線  
舊 07-29-08, 11:42 PM   #270
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:

詳細情況裡面會有
如果我身在台灣就好啦
香港真係
好想對ゆかな叫聲C.C.大人

此篇文章於 07-29-08 11:44 PM 被 如月釋臣 編輯。
如月釋臣 目前離線  
舊 07-29-08, 11:56 PM   #271
mudhole
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
引用:
我反而唔明你係度質疑緊我咩野?
有人問點解CC對住冇帶con既lulu點解冇中geass
我就話yufi意外中geass係劇情需要唔使在意
當年yufi中招果下就係聽到一個動作性句子「殺哂所有日本人」
之前仲有對住佢講「炒左朱雀」之類既說話淨係殺哂日本人中招
仲有第二期第四話lulu都有試過唔戴con對住roro講一番話
當中都包含唔少動作性字眼不過roro就係冇中招
所以唔一定講親野都會中geass
或者話第一期二十三話geass暴走yufi中招係劇情需要

我係度答緊人你問翻我轉頭?
你好奇怪

08:09 ルルーシュ冇帶con; C.C. 望住PIZZA
いいんだよ 食べて。

不過假設真係唔戴con講親野必中geass既話
大概講完這句話之後
就會出現中geass特效
然後CC紅眼乖乖地食pizza
唔係聞下先敢食
引用:
CC 係聞個時
lulu先講いいんだよ 食べて
仲有講呢句既時候
係合上雙眼
到て音 先開眼由PIZZA望番上去
請你搞清楚
引用:
作者: 星野豪豬 查看文章
唔好意思....引一半唔引一半...

針對依一段,
冇錯粉紅中geass 係劇情需要,
但係最初露露羞係打側身、頭向鈄上講「炒左隻雀」那堆話,
眼根本冇望到粉紅,直至到「不管任何命令」開始,
先望住粉紅。

再者,當時露露羞未知自己會geass暴走,
咁當然唔會做任何安全措施....

另外,露露羞對抺布講野時,根本冇用過命令句,
咁抺布又點會中geass....

所以pizza魔女唔中geass....
都唔係唔合理...
閣下除左答HAKAIDA CC應該冇左CODE之外, 閣下講話CC冇意外中GEASS係因為冇劇情/BUG, 咁樣真係答緊問題?!

講返"唔覺意"中GEASS既問題
YUFI部份上面星野豪豬都答左, 所以, 點解之前講"炒左隻雀"時YUFI會唔中GEASS(假設講依句話時RURU已經GEASS失控緊) 嘛, 再講, 如果真係有咁大個BUG既話, 一早係上年就已經通晒天啦.
R2第3話RURU對口口講野時, 無錯, 有好多動詞出現, 不過冇對住口口講過任何命令句. 有動詞出現唔等於有命令, 請分清楚.
岩岩今集CC食PIZZA, RURU講既「食べて」, 一如上MONEY大所講, 個時CC冇望住RURU對眼所以唔會中. 再者, 即使CC係望住RURU對眼, CC結果一樣唔會中GEASS, 因為"食"既命令形係「食べろ」, 而唔係「食べて」.「食べて」你可以當佢係「食べてください」既省略. 咁RURU冇對CC落命令, CC就當然唔會中GEASS.

而閣下所講既劇情問題, 事實上除左OP, EYE CATCH, ED, CM之外, 每分每秒都係劇情. 即使係好似SEED D咁慢, 一樣不斷有劇情前進緊, 只係平均每秒中所釋出既情報量相對地少而已. 而該劇情(情報)既內容(情報量)未必如閣下想像/予想中一樣, 就並不代表沒有劇情進行. 請分清楚. 亦唔好將不符合自己幻想既事情推晒落BUG度...

舊 07-30-08, 12:05 AM   #272
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:

詳細情況裡面會有
咩野係林蘿莉控長......

>ゆかな則是某件醜聞纏身
有咩醜聞??
Arcanist 目前離線  
舊 07-30-08, 12:08 AM   #273
ZAKU0079
Banned

引用:
作者: mudhole 查看文章
請分清楚. 亦唔好將不符合自己幻想既事情推晒落BUG度...
我覺得你由一開始已經揾錯對象回覆
你要駁就揾一開始話奇怪CC點解冇中GEASS果個去駁
做乜揾著我去駁?
老實講依種問題成人有人問
我都冇feel到係有人講先甘答

我都冇考慮劇中係唔係真的有lulu開geass時對住人講野中帶有一D「動詞」
不過就yufi中招真係劇情上既需要
就係講講下甘啱雙目交接時講左「殺哂所有日本人」依個動作
結果就發生了悲劇
之後有時lulu講野都冇乜避忌
有時唔戴con都對住人講野
不過因為冇劇情需要所以永遠唔會係佢對住人果下講左一些「動詞」出來
一切只是這樣的
或者話本來個geass就係暴走狀態即係有時正常有時唔正常
冇話bug唔bug

我都係唔鍾意人地睇左少少唔明就問三問四既人
不過冇左code同lulu仲有geass係得官方證實的事實
我都只好同其他人講中geass永遠係劇情需要
有時唔好見lulu唔戴con同人講野就問點解對方冇中geass
已經唔係第一次甘問

此篇文章於 07-30-08 12:16 AM 被 ZAKU0079 編輯。
舊 07-30-08, 12:13 AM   #274
ZAKU0079
Banned

引用:
作者: Arcanist 查看文章
咩野係林蘿莉控長......

>ゆかな則是某件醜聞纏身
有咩醜聞??
當年Z劇場版four個角色冇揾原本個聲優做結果搵左佢黎做
當時班FANS嘈到拆天
富野話唔關佢事係音響果邊個阿頭自己決定
之後先突然傳出以前佢同個阿頭有路
不過有傳聞都有人去解畫
信不信由你不過你又唔係同佢談婚論嫁
佢個人既感情關係都無謂過度干涉
佢自己做好自己份工就得
舊 07-30-08, 12:52 AM   #275
星野豪豬
Insane Gamer
怪物蠟燭匠

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDPorcupineHoshino
XBox Live GamertagPorcupinefox
引用:

另官網投票結果

14位 神楽耶
我投神樂耶的喇...(淚目

引用:
官網已經話CC既不死身左收同埋冇左得到GEASS後既記憶
應該冇左CODE

講真好野都會係BUG
唔覺意中GEASS係劇情需要
如果冇劇情講一萬句都唔會意外中GEASS
引用:
一切只是這樣的
或者話本來個geass就係暴走狀態即係有時正常有時唔正常
冇話bug唔bug
講句公道說話,

一開始個bug論....
好似係由閣下提出的。

ねここしゃん~~~~
星野豪豬 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM
[Xbox360] skillful WE 交流 jojo3 攻略及心得交流區 81 04-17-08 04:37 PM

現在的時間是 03:49 AM

手機版 | APP版