Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-17, 11:26 PM   #33476
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
大焦熱出哂3個農作物
結果都係農碗換蜘蛛,順便農埋心臟同解任
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:29 PM   #33477
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
有無人計吓弓關出多d蜘蛛定殺關出多d蜘蛛? 感覺好似差唔多
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 11:52 PM   #33478
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: gingq7 查看文章
有無人計吓弓關出多d蜘蛛定殺關出多d蜘蛛? 感覺好似差唔多
弓關可以順便刷茄子和腕,當然兩樣也夠打回騎關好了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 12:40 AM   #33479
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
弓關可以順便刷茄子和腕,當然兩樣也夠打回騎關好了
但唔計難度的話好似都係大焦熱多騎關少少?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 02:22 AM   #33480
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
本能寺續篇明治維新
幕末狂戰士出場!(土方?)

Fate extra ccc x fgo ,蘑菇監修故事,某人當然會出場了

6章真人舞台化決定!

Fgo 2 周年event, 7月29,30日

Fate hf 10月14日上映,fate extra來冬,fate ap,7月放送!

齊格是花江,也好
。明治維新大家都淨估土方同龍馬,我反而想知會唔會出返明智光秀or豐臣秀吉果d同信長有關o既人(再唔係之前大家都好想要o既沖田オルタ)
。extra ccc...老實講,我o岩o岩先過左3章但仍然對隻game無乜好感...
同埋唔明點解唔出extella event(雖然隻game我都仲未玩其實同ccc有無關我未爆ccc唔想開佢住)
。舞台化...始終對動漫真人舞台化無興趣,唔明點解架仔咁鍾意玩真人舞台化(可能睇得多空耳網球王子覺得出親呢d都會成為笑柄)
。apocrypha動畫應該會追,反正小說買左咁耐都唔得閒睇extra都應該會睇,但HF就應該等佢出齊先睇lu~

舊 03-27-17, 01:18 PM   #33481
鐵之侍

終於儲齊需要竹素材,之後改回打種火儲種火,本能寺point打餘下的黄金天國應夠了吧?不夠才在星期五最後衝刺

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-27-17, 01:34 PM   #33482
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
刷術關刷到傳承結晶都拎埋,33石22心臟,平均5場跌一粒,仲差過新宿御苑
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 01:37 PM   #33483
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
到而家我都唔知個活動lite左係邊
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 02:18 PM   #33484
gingq7

只欠最後1000蜘蛛換綠方, hea打心臟打埋呢兩日等最後一關
舊 03-27-17, 02:22 PM   #33485
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
差2000蜘蛛先搞掂(仲有4日)...真係一D都唔LITE~~

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 02:24 PM   #33486
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
唔lite但冇乜動力打

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 02:42 PM   #33487
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
和之前分別是:

1) 多了換綠方
2) 多了換毒針
3) 書頁換數 50→40

====
心臟以前一直掉率不高 (基底lv都不同)
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 02:49 PM   #33488
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: the fool 查看文章
。明治維新大家都淨估土方同龍馬,我反而想知會唔會出返明智光秀or豐臣秀吉果d同信長有關o既人(再唔係之前大家都好想要o既沖田オルタ)
。extra ccc...老實講,我o岩o岩先過左3章但仍然對隻game無乜好感...
同埋唔明點解唔出extella event(雖然隻game我都仲未玩其實同ccc有無關我未爆ccc唔想開佢住)
。舞台化...始終對動漫真人舞台化無興趣,唔明點解架仔咁鍾意玩真人舞台化(可能睇得多空耳網球王子覺得出親呢d都會成為笑柄)
。apocrypha動畫應該會追,反正小說買左咁耐都唔得閒睇extra都應該會睇,但HF就應該等佢出齊先睇lu~
光秀有機
馬騮有左人設好耐(?

CCC爆點係班男角開始耍帥開始的
三章,即係應該只係剛剛好胸器出場,差唔多到戲肉了

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-27-17 02:52 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 04:25 PM   #33489
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
如果用埋d碗換平蜘蛛,係唔係術關多d平蜘蛛
得兩張5星禮
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 04:31 PM   #33490
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: Hextor 查看文章
如果用埋d碗換平蜘蛛,係唔係術關多d平蜘蛛
得兩張5星禮
大焦熱(弓) 基本是掉29蜘蛛 (5個 + a) + 碗茄
焦熱(術) 基本是 21蜘蛛 (5個 + a) + 4x碗→4.x個蜘蛛
叫喚(騎) 最大是30蜘蛛

速度上是術快一點但效率一定是弓, 騎就賭運數
=====
修正一下: 有農具還是打騎職會好得多

此篇文章於 03-27-17 06:13 PM 被 digiharuka 編輯。
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 04:35 PM   #33491
鐵之侍

定期メンテナンスのお知らせ(3/29 AM2:00実施)

日時
2017年3月29日(水) AM2:00~AM7:00(予定)
※3月29日(水) 15:00より予定しておりました定期メンテナンスの開始時刻を変更して実施いたします。
※メンテナンスの終了予定時間は前後することがございます。
※上記メンテナンス実施によりプレイできない時間を考慮し、開催中の期間限定イベント「復刻:ぐだぐだ本能寺 ライト版」の3月29日(水) 0:00より開放されるクエスト「ぐだぐだ黄金天国 拾肆」の開催期間を3月30日(木) 23:59までに延長いたします。

【対応内容】
・聖晶石5個

久違的早上維修,不會這麼早出現伏兵吧

舊 03-27-17, 05:07 PM   #33492
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
定期メンテナンスのお知らせ(3/29 AM2:00実施)

日時
2017年3月29日(水) AM2:00~AM7:00(予定)
※3月29日(水) 15:00より予定しておりました定期メンテナンスの開始時刻を変更して実施いたします。
※メンテナンスの終了予定時間は前後することがございます。
※上記メンテナンス実施によりプレイできない時間を考慮し、開催中の期間限定イベント「復刻:ぐだぐだ本能寺 ライト版」の3月29日(水) 0:00より開放されるクエスト「ぐだぐだ黄金天国 拾肆」の開催期間を3月30日(木) 23:59までに延長いたします。

【対応内容】
・聖晶石5個

久違的早上維修,不會這麼早出現伏兵吧
希望下星期會有種火之類的半減吧....

雖然對呢度大多數人無咩意義, 不過至少應該有主線AP減半,因為幕末參加條件是完成終局特異點 , 只是唔知會唔會包新宿1.5章.

此篇文章於 03-27-17 05:21 PM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 05:24 PM   #33493
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
依家hea打到70萬左右,打夠100萬拎埋最後張釘宮信長就停手.....
無新活動+休養太耐,素材都懶得去農

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 05:35 PM   #33494
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: tsddr 查看文章
依家hea打到70萬左右,打夠100萬拎埋最後張釘宮信長就停手.....
無新活動+休養太耐,素材都懶得去農
唔農唔緊要
但記得唔好換唔晒

每一件素材都好珍貴......!!!

舊 03-27-17, 06:39 PM   #33495
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依家先130萬點,差20萬

希望黎緊去到ccc連動前都係出佬pick up等我乜都唔洗抽

真係應該暫時收手練起隻拉二同堆四星先,紅A寶四應該好用過信長寶五?

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-27-17 06:46 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 07:23 PM   #33496
gingq7

引用:
作者: 細路翔 查看文章
真係應該暫時收手練起隻拉二同堆四星先,紅A寶四應該好用過信長寶五?
你係指升級定練技?
升級就當然兩隻都升滿兼4/4/4

4/4/4 可能紅A會好d, 但10/10/10我反而覺得信長神性特攻+爆傷特化會好過紅A,
畢竟汎用既野都係留比5星吧, 4星反而要特化才有出場機會
舊 03-27-17, 08:20 PM   #33497
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
你係指升級定練技?
升級就當然兩隻都升滿兼4/4/4

4/4/4 可能紅A會好d, 但10/10/10我反而覺得信長神性特攻+爆傷特化會好過紅A,
畢竟汎用既野都係留比5星吧, 4星反而要特化才有出場機會
要計特化的話反而更加要紅A,
首先紅A有寶解個火力高D,
加上佢有魔放, 比特攻更加通用,
爆擊也有技加成,
重點是佢寶具無視防禦,
對D EVENT硬野就會好有用
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 08:42 PM   #33498
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: axe1292 查看文章
爆擊也有技加成,
重點是佢寶具無視防禦,
THX

升完拉二練紅A

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 09:01 PM   #33499
gingq7

引用:
作者: axe1292 查看文章
爆擊也有技加成,
重點是佢寶具無視防禦,
你誤解了我"特化"的意思,
紅A係汎用, 只要打劍職就上得, 但佢上得場時, 5星弓任何一隻都比佢好;
反而信長, 要夾埋神性特攻騎乘特攻, 上場機會一定少, 但如果對倒佢特攻, 佢就會比5星好

真係無5星弓的話, 要練4星弓都係練小黑
舊 03-27-17, 11:29 PM   #33500
鐵之侍

最後一關有黑狗和梅林+友人沖田無難度過關

只有蜘蛛,本能寺point和金棋子大家看著打吧

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:18 AM

手機版 | APP版