Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 10-27-07, 12:02 AM   #26
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 山王 查看文章
而我剛剛報左下年既半馬,但今年半馬無左跑青衣橋,哀~
年年都無架. 半馬只會去到美孚左右就掉頭.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 11:24 PM   #27
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 山王 查看文章
網上報名網址,11月30日前報名有DISCOUNT
另一點要提醒大家既,全馬同半馬既名額通常會好快爆,
http://hkmarathon.esdlife.com/marath...me/default.jsp
我會報名
小試10km
\\\要開始train返下~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 11:25 PM   #28
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
我會報名
小試10km
\\\要開始train返下~
行十公里也可
行10km可能已經等於d ol既一年運動量
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 11:38 PM   #29
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: 天使之國 查看文章
行十公里也可
行10km可能已經等於d ol既一年運動量
唔係要2hr內完咩

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 01:17 AM   #30
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
唔係要2hr內完咩
一個人行1KM都大約8分鐘到
80分鐘都行完了~~
舊 11-05-07, 01:28 AM   #31
sqling
God of Gamer

註冊日期: Sep 2005
引用:
80分鐘都行完了~~
1k點同10k

你試下行25個圈要幾耐
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 01:43 AM   #32
[KIT]

註冊日期: Sep 2002
今年試下去跑十公里

岩岩去運動場試跑10km, 56mins

[KIT] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 01:46 AM   #33
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: sqling 查看文章
1k點同10k

你試下行25個圈要幾耐
1小時40分
舊 11-05-07, 01:48 AM   #34
ahleung
The One
Bannnned

引用:
80分鐘都行完了~~
1km 8分鐘, 即係7.5km/h, 其實係頗快既速度黎架喇, 屬於急步行. 無練過相信無可能keep到80分鐘.......

我嚮跑步機上試過, 正正常常散步咁行, 大約係5km/h. 所以其實2hr都僅僅行得完10km既
舊 11-05-07, 01:54 AM   #35
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: ahleung 查看文章
1km 8分鐘, 即係7.5km/h, 其實係頗快既速度黎架喇, 屬於急步行. 無練過相信無可能keep到80分鐘.......

我嚮跑步機上試過, 正正常常散步咁行, 大約係5km/h. 所以其實2hr都僅僅行得完10km既
但係呢個速度好多香港人係平時已經有..
有操開個d 5分鐘公里啦
舊 11-05-07, 01:57 AM   #36
天使之國
Banned
^0^

跑步機我見d叔叔行住咁計 2min行200m 計落都係咁上下姐
你方佢會真係2粒鐘就收咩
舊 11-05-07, 03:03 AM   #37
ahleung
The One
Bannnned

引用:
但係呢個速度好多香港人係平時已經有..
但講緊要維持80分鐘o丫嘛......

即係咁, 20秒跑100米好多人都做到. 咁係咪就可以2000秒=33分鐘跑完10公里? 呢個成績嚮本地好多大賽可以入頭5名了......

引用:
有操開個d 5分鐘公里啦
你指跑步吧. (不是行路行到12km/h吧?)

無錯, 有練跑要做到12km/h跑10km, 唔難; 但咁唔代表無練過都好容易做到7.5km/h跑10km.

此篇文章於 11-05-07 03:30 AM 被 ahleung 編輯。
舊 11-05-07, 03:17 AM   #38
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
今日先行完1km 15mins已經快過好多一家大細o個d

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 01:09 PM   #39
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
今年玩番10k跑東走廊

舊 11-05-07, 01:19 PM   #40
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
夜晚跑仲好

東廊夜景好正,好大都市feel

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 07:52 PM   #41
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

十公里大約一個鐘已經跑得晒,而今年跑東走廊,因為唔駛過西燧同成堆天橋又上又落,
落差少左,應該會較易跑。

如果想跑十公里,我建議大家選最早5點15分果一組,
因為黑媽媽成堆人一齊跑感覺另舍不同,
而且可以由天黑跑到天光,會好好feel,
加上呢組會少好多拖友及合家歡等遊"行"人士阻住條路。
當然,咁早跑,唔慣既人要三四點咁早起身,狀態會打個折扣,所以要早睡同好好熱身。

P.S. 當日會有特別既交通安排,火車、地鐵同巴士都會三點幾開,所以唔會有交通問題。

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。

此篇文章於 11-05-07 10:11 PM 被 山王 編輯。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 03:58 PM   #42
IamO
無聊人一號

報了名了

不過10km 3隊full 了

大家有報名嗎
11月報名只須270-

舊 11-28-07, 05:43 PM   #43
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
現在還可以報10km嗎??
我想試試看...
之前跑20圈400m 用左我40 min 左右

舊 11-28-07, 05:45 PM   #44
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 豆腐 查看文章
現在還可以報10km嗎??
我想試試看...
之前跑20圈400m 用左我40 min 左右
跑公路又唔同啦..
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-07, 05:48 PM   #45
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: RR7 查看文章
跑公路又唔同啦..
我以前大學係山腰
由上到下總共4.5km(跑上在跑下)
我用左24分鐘....

重點係我想跑跑公路

舊 11-28-07, 06:18 PM   #46
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: IamO 查看文章
報了名了

不過10km 3隊full 了

大家有報名嗎
11月報名只須270-
我早幾日先寄左申請表未有回音,但佢又整左個公式短信話full左唔知點樣.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-07, 09:12 AM   #47
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
今年第1次報名
前日寄左信去
參加十公里第2組

各位多多指教!!

(不過最怕俾人頂住...實向佢問候..每年睇電視都見到)
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-07, 07:14 PM   #48
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

報名從速~

$270 last day

http://www.hkmarathon.com/marathon/c.../procedure.jsp

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-07, 11:58 AM   #49
IamO
無聊人一號

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
我早幾日先寄左申請表未有回音,但佢又整左個公式短信話full左唔知點樣.
可以上網CHECK
http://www.hkmarathon.com/marathon/c...tatuscheck.jsp

星六計過時
8KM用了50MIN左右
要加倍再練一下

原來十公里挑戰組要1HR10MIN內跑完
一路以為要一個小時內

此篇文章於 12-11-07 12:01 PM 被 IamO 編輯。
IamO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-07, 12:33 PM   #50
IamO
無聊人一號

隔了一星期(上星期一三五做占)
昨天才練
時間慢了
>__<
58MIN 跑8KM

論壇跳轉

現在的時間是 06:09 PM

手機版 | APP版