Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-30-17, 12:41 AM   #5376
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: alien1020hk 查看文章
今日開始玩天空之劍..玩到去要買盾同藥個陣
發現Nunchuk制突然前後動唔到...我以為GAME問題重開都係咁
睇黎個制壞左..係咪我CHOP得太緊要壞左
引用:
有冇人可以答到我?
未試過用壞Nunchuk掣,wiimote 就壞過一個
Nunchuk掣郁死一個方向就試過,拔離wiimote再插返就無事
SilverShadow 目前離線  
舊 03-30-17, 12:45 AM   #5377
alien1020hk

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: SilverShadow 查看文章
未試過用壞Nunchuk掣,wiimote 就壞過一個
Nunchuk掣郁死一個方向就試過,拔離wiimote再插返就無事
突然玩玩下 LINK自動向前..我就拔走Nunchuk再插..就變左前後唔動得
但左右可以動..

換左PIKMIN3黎試手制..都係前後唔動得..應該係壞左

我驚係天空之劍玩法會易壞Nunchuk

(出劍時同時搖Nunchuk 所以會易壞?)

唯有再買多個手制..
alien1020hk 目前離線  
舊 03-30-17, 01:03 AM   #5378
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
想問下有無人係ESHOP 用信用卡比錢出現呢個情況;
只拎左個授權但未返單比銀行(即係未實際扣錢)
打左去銀行問過話已經比左個授權出去, 咁依家因為任記未收錢, 所以DL唔到隻GAME...

係真係呢筆交易有問題呀, 定係我要等...等到個邊收錢我先可以DL GAME ???
依家唔知買唔買多次好...

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線  
舊 03-30-17, 07:09 AM   #5379
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: bonedog 查看文章
想問下有無人係ESHOP 用信用卡比錢出現呢個情況;
只拎左個授權但未返單比銀行(即係未實際扣錢)
打左去銀行問過話已經比左個授權出去, 咁依家因為任記未收錢, 所以DL唔到隻GAME...

係真係呢筆交易有問題呀, 定係我要等...等到個邊收錢我先可以DL GAME ???
依家唔知買唔買多次好...
聽講要老任收到錢,佢先俾DL
我建議就唔好買多次,唔係到時真係扣左兩次數
或者將情況直接用EMAIL同老任講

此篇文章於 03-30-17 07:12 AM 被 fiendray 編輯。
fiendray 目前離線  
舊 03-30-17, 09:08 AM   #5380
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: fiendray 查看文章
聽講要老任收到錢,佢先俾DL
我建議就唔好買多次,唔係到時真係扣左兩次數
或者將情況直接用EMAIL同老任講
thats why 我都係買點數卡充值...
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-30-17, 09:23 AM   #5381
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
thats why 我都係買點數卡充值...
我一開頭唔知佢等咁耐都未收到錢~~~
好想玩炸彈人,都唔知要等幾耐...
點數卡係咪即用即dl到?

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
舊 03-30-17, 09:26 AM   #5382
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: bonedog 查看文章
我一開頭唔知佢等咁耐都未收到錢~~~
好想玩炸彈人,都唔知要等幾耐...
點數卡係咪即用即dl到?
我禮拜6 晚心血來潮想玩剷騎
上左淘仔睇點卡,價錢合理
於是就買左usd20 + usd10
即入即買即download
舊 03-30-17, 09:27 AM   #5383
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
今日開始玩天空之劍..玩到去要買盾同藥個陣
發現Nunchuk制突然前後動唔到...我以為GAME問題重開都係咁
睇黎個制壞左..係咪我CHOP得太緊要壞左
你有無第二個nunchuk可以試呀?
我之前玩mario galaxy2 都試過只向一個方向行,但重插就無事了
sonic 目前離線  
舊 03-30-17, 09:30 AM   #5384
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 咩咩~~ 查看文章
師兄換機定換手制?
左邊joycon 之前有事果果我將個制放係身後已經會失控
fortel 目前離線  
舊 03-30-17, 10:39 AM   #5385
alien1020hk

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: sonic 查看文章
你有無第二個nunchuk可以試呀?
我之前玩mario galaxy2 都試過只向一個方向行,但重插就無事了
今晚買番個新試下
昨晚玩得興起..就壞左
alien1020hk 目前離線  
舊 03-30-17, 11:43 AM   #5386
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
剷騎 好唔好玩架?睇畫面無咩興趣
sonic 目前離線  
舊 03-30-17, 11:43 AM   #5387
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

引用:

無淘野.. 之後ONLINE買住小小點數, 遲下去日本先買點數卡算

舊 03-30-17, 03:11 PM   #5388
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
信用卡畀實價喎
點數卡成日剩少少錢唔知做乜
WAL1 目前離線  
舊 03-30-17, 03:12 PM   #5389
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
係咪講緊Shovel Knight?
係既話值得推介
天野 目前離線  
舊 03-30-17, 03:33 PM   #5390
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 天野 查看文章
係咪講緊Shovel Knight?

係既話值得推介

隻game畫面同音樂都係一絕
我用3DS玩

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-30-17, 05:38 PM   #5391
Hello MiMi
Game Master

引用:
無計,ns 鬧game 荒
但我覺得好玩。
舊 03-30-17, 05:45 PM   #5392
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
shovel knight 好玩, 兩三年前已買PC 版,
NS 可手提我都買多次

信長 目前離線  
舊 03-30-17, 08:52 PM   #5393
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
剷騎遲下美版係咪有實體?有的話想入實體。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-30-17, 09:04 PM   #5394
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
暫時未見有消息出NS的實體. 可能DLC 未出晒...
依家數位版係可到時免費更新的最後DLC-King Knight’s Campaign ,Battle Mode

我估可能出晒所有野, 會出NS實體...比玩家全包體驗
因為PS4,WIIU,XBone 之前已出的實體,都係免費更新未來DLC....

間廠親任,9成會出實體

此篇文章於 03-30-17 09:08 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 03-30-17, 09:41 PM   #5395
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 信長 查看文章
依家數位版係可到時免費更新的最後DLC-King Knight’s Campaign ,Battle Mode

因為PS4,WIIU,XBone 之前已出的實體,都係免費更新未來DLC....

間廠親任,9成會出實體
請問e隻野 co-op 好玩嗎?
有D懷念以前超任D橫向動作GAME
半人馬-RigiL- 目前離線  
舊 03-30-17, 09:54 PM   #5396
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章

未試過coop
不過隻game 難道好高, coop可能會好炆成日死
好似wiiu donkey kong 咁寧願一個人玩XD

呢隻應該係仿紅白機! 向ducktale致敬

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-30-17, 09:55 PM   #5397
信長
The Flash

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
我就未試過... 睇片幾歡樂,boss 易打左先啦, 本身都有難度

https://youtu.be/NAQLYs85XQs?list=PL...hapiXMfxVQzJyv

信長 目前離線  
舊 03-31-17, 09:24 AM   #5398
DARK ANGEL
Game Master
雋賢B!

註冊日期: Sep 2004
XBox Live GamertagDARKANGELMASTER
想問12 switch 同炸彈人係online 買係幾錢?

20:26PM
7.23LB
DARK ANGEL 目前離線  
舊 03-31-17, 09:30 AM   #5399
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: 信長 查看文章

間廠親任,9成會出實體
THANKS!我唔急住玩,可以等下先。
引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
想問12 switch 同炸彈人係online 買係幾錢?

1 2 switch 同 Super Bomber Man R 都係 5378YEN
睇老任官網可以查得到價格。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-31-17, 11:06 AM   #5400
ipchow

註冊日期: Aug 2003
蘇寧有2340貨,時間成本有限的朋友可留意
ipchow 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5819 05-12-24 08:25 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 01:29 AM

手機版 | APP版