Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-03-16, 12:34 PM   #22751
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
【超高難易度】
第六演技 最古の英雄

已經開始有d事前討論出來了

明日は恐らく英雄王だろうが、あんな宝具ブッパのもやしっ子なぞ師匠と水玉と兄貴で完封してやる

401: すまないさん@お腹いっぱい。 2016/10/03(月) 03:34:01
メイヴみたいに天の鎖で開幕神性永続スタンとかしてくる可能性

>>401
マジでありそう

>>401
神性バフがあるってことは神性の属性が設定してあるってことだから技術的にも普通に出来そうだな

406: すまないさん@お腹いっぱい。 2016/10/03(月) 03:40:02
クソ強いけどたまに慢心するターンあってそのターンを狙って攻撃するとか

>>406
慢心再現には期待したい
むしろ慢心してるターン以外は何のダメージも通らないまである

スカサハいる限りギルに勝ち目はない
神性特効攻撃無効とかいうメタを貼らない限り

スカサハ対策に単体宝具無効ぐらい持ってこいAUO
神性永続スタン機率幾高下, 五星槍馬上躺了迦爾納, 槍狐和布倫希爾德
但照等著被師匠或鐵拳聖裁打爆...

如果神性特攻也無效, 大不了師匠唔開第三技. 一樣照打爆他

P.S:查一查才知道獅子王及水邊聖女都無神性, 明明一個神靈化左, 另外一個騎職時有神性
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 12:54 PM   #22752
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大破人間 查看文章
神性永続スタン機率幾高下, 五星槍馬上躺了迦爾納, 槍狐和布倫希爾德

P.S:查一查才知道獅子王及水邊聖女都無神性, 明明一個神靈化左, 另外一個騎職時有神性
瑪爾大: 私はただの村娘です。

舊 10-03-16, 01:58 PM   #22753
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
大家而家刷花係會全team裝農具定係都會入1張嫁王裝?

舊 10-03-16, 02:04 PM   #22754
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: ko121314 查看文章
基本上全TEAM農具
始終都40體 我覺得效益比較緊要
而且要快
其實入寶石翁個效果可能仲好過入嫁王添

今次快刷唔到
但應該都仲有辦法5~8回合穩刷

我諗我真係再賭下+等下
我銅銀牌換晒了
但本選金牌真係唔太好打
諗緊等決勝既時候先再農..
嘉文+劍蘭+崔斯坦..
我應該可以用金閃閃寶具清場掛?

應該轉打番花瓣先
今晚研究下陣形

舊 10-03-16, 03:57 PM   #22755
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
新盾子禮好似一般

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 04:04 PM   #22756
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ko121314 查看文章
到現在都未打多一張花瓣禮裝的我來說也只有繼續掛1張嫁王了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 04:09 PM   #22757
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
基本上全TEAM農具
始終都40體 我覺得效益比較緊要
而且要快
其實入寶石翁個效果可能仲好過入嫁王添

今次快刷唔到
但應該都仲有辦法5~8回合穩刷

我諗我真係再賭下+等下
我銅銀牌換晒了
但本選金牌真係唔太好打
諗緊等決勝既時候先再農..
嘉文+劍蘭+崔斯坦..
我應該可以用金閃閃寶具清場掛?

應該轉打番花瓣先
今晚研究下陣形
今次係麻煩一點. 銅大概只換狗糧和技石, 金銀都想全換但一定技石先

圓桌三人組要2支光砲才掃吧, 問題是前面的肅清騎士有幾多血

花先農完第6個箱吧, 三王應該好難打 (雖然都係用雙騎砲清)

引用:
作者: T.K. 查看文章
新盾子禮好似一般

要突滿才有效...
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 04:20 PM   #22758
T.K.
很黃很暴力

一張算數/

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 10-03-16, 04:38 PM   #22759
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 大破人間 查看文章

你召出黎果隻只係接近神靈化 但未成為神

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 04:40 PM   #22760
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你召出黎果隻只係接近神靈化 但未成為神
直到呢一點都明

咁故事入面個個呢師兄?
個隻好似神靈化左?

舊 10-03-16, 04:45 PM   #22761
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: digiharuka 查看文章
今次係麻煩一點. 銅大概只換狗糧和技石, 金銀都想全換但一定技石先

圓桌三人組要2支光砲才掃吧, 問題是前面的肅清騎士有幾多血

花先農完第6個箱吧, 三王應該好難打 (雖然都係用雙騎砲清)
如果無計錯600花瓣係1箱既話
我予選應該打到19箱了

不過我一張花瓣禮裝都無跌過
另一邊廂我見蒼穹師兄最少都有7張
我估佢可能已經上到50箱?

不過我無諗起圓桌騎士d卒都可能係肅正騎士....
如果係咁我都係農埋金章先去打花瓣了..
肅正騎士多血又無肉食

舊 10-03-16, 05:06 PM   #22762
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
直到呢一點都明

咁故事入面個個呢師兄?
個隻好似神靈化左?
照故事描述就應該係完全神靈化 不過我唔知系統上果隻有無神性

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 10-03-16, 05:07 PM   #22763
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

>神性永続スタン

李神槍同鐵拳要殺神了

ペルソナ5

隨時更新
舊 10-03-16, 08:28 PM   #22764
T.K.
很黃很暴力

引用:
直到呢一點都明

咁故事入面個個呢師兄?
個隻好似神靈化左?
兩隻唔同存在

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 10-03-16, 08:53 PM   #22765
gingq7

註冊日期: May 2008
根據鐵拳(騎)絆10禮裝的形容,
鐵拳(騎)的神性應該係來自支杖
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:02 PM   #22766
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
如果無計錯600花瓣係1箱既話
我予選應該打到19箱了

不過我一張花瓣禮裝都無跌過
另一邊廂我見蒼穹師兄最少都有7張
我估佢可能已經上到50箱?

不過我無諗起圓桌騎士d卒都可能係肅正騎士....
如果係咁我都係農埋金章先去打花瓣了..
肅正騎士多血又無肉食
現時先刷到41箱

進度一般章未刷, 沒禮裝真係好難儲
高難又只係打左第一日個關...

舊 10-03-16, 09:03 PM   #22767
蛋撻王子
功德完滿

我個人既case黎講
我打本選金章借用得最多係劍職
所以自己都轉左件五星活動禮上呆毛到了

有各種大腿抱真係太好了

舊 10-03-16, 09:04 PM   #22768
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
金章個跌落真係莫名其妙
就算勇者級都勁唔穩定

打一場唔好彩既話跌5格都夠膽死,用朋友張突爆+2禮裝都係得一格4個金章,一場得20個
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:05 PM   #22769
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: 蒼穹的天空 查看文章
現時先刷到41箱

進度一般章未刷, 沒禮裝真係好難儲
高難又只係打左第一日個關...
我真係料事如神

好近榜

梅芙

かわいいwwww

此篇文章於 10-03-16 09:13 PM 被 蛋撻王子 編輯。
蛋撻王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:29 PM   #22770
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
你地真係神速刷箱

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:40 PM   #22771
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
你地真係神速刷箱
其實只要砌到穩既無腦隊
就會進度神速

印度兄弟前面加隻十一萬既大舊衰
真係要研究所下

諗下諗下
唔對路

如果呢個真係尼祿祭
運營又點會出弓職既金閃閃?
其實今晚會唔會只係打法老金?
定有冇邊隻係再遠古時期d既?

舊 10-03-16, 09:53 PM   #22772
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
引用:
其實只要砌到穩既無腦隊
就會進度神速

真係要研究所下

諗下諗下
唔對路

如果呢個真係尼祿祭
亂估
慢心: 反轉屬性/被劍屬倍傷
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 09:59 PM   #22773
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
其實只要砌到穩既無腦隊
就會進度神速

真係要研究所下

諗下諗下
唔對路

如果呢個真係尼祿祭
我組唔出無腦隊, 住定龜速磨
大舊衰秒得快, 慳返黎D時間, 實o係兩兄弟果版嘔突

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-16, 10:30 PM   #22774
蛋撻王子
功德完滿

http://www.nicovideo.jp/watch/sm29757697

超鳥肌
超感動
紅A單挑海格力斯

別に倒してしまっても構わんのだろう?

舊 10-03-16, 10:50 PM   #22775
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm29757697

超鳥肌
超感動
紅A單挑海格力斯

別に倒してしまっても構わんのだろう?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 08:29 AM

手機版 | APP版