Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-22-18, 01:57 PM   #2626
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 信長 查看文章
唔殺人唔緊要,唔死而不斷油對方地都係有效
油晒自陣= 無地可儲技

今日幾場頭30秒3個隊友油自陣非常完美
問題黎, 人地已油晒中間攻過黎
又有白痴隊友唔明比人壓要做咩反擊,係要一齊夾份殺清搶中再油靚
見敵人又唔理唔幫手,人地又不斷跳同壓,咁完場可以油多過對方咩
老任其實都怕左呢班人
之前幾個限定場改版都係減少顧住油自陣導致後段無從反擊嘅設計

今次要整三道門阻,預左影響大番
但勢估唔到有班人可以油完自陣後,仲慢慢兜去左邊高台3號掣附近繼續油咁反智......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-18, 04:05 PM   #2627
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
D人係咪智力有問題, 對面甩位
我9粒同個同行隊友, 我追住隊友叫comeon ,叫佢交蜆
佢完全get 唔到,走左去油白地....
有啲真係唔睇隊友有幾多蜆,
我都試過。

不過都有遇到識玩嘅,
合作得好正,
識得交蜆,識得大跳,識得放雷達。
但總係遇到唔識玩嘅多。

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
今次節慶個特別場好有意思,埋牙既地方會隨著打爆魷魚鬚逐步變大。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
係正,不過好多都唔會開人哋嗰個,
畀人打到自己屋企 ......

引用:
作者: 野良猫 查看文章
依家係咪唔應該參加祭?
隊友可以0殺人嘅,點做到架
哈哈,唔奇,
總會遇到一兩個。
睇吓佢咩 Lv. 先。

今次都遇到 0 殺 7 死。

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
其實我唔明你哋咁憎銀噴,其實銀噴好正,簡直係節慶佳品,幾乎係節慶日我首選既武器,我試過最後三十秒先出special,再油晒人地成個中場,再出多一次sprcial完場,當然,我係指細場。老實講,銀噴係埋牙時弱左D,但識得配合隊友同佢哋填油鋪橋搭路,真係好掂。

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
我以前都係用銀噴搶地,
現在用 Sploosh-o-matic 嗽叭槍,
儲超必又快,又有 Splashdown,
試過大跳去隊友處幫拖,
死三件,感覺好正,
隊友未返生見到都話 Nice。

引用:
唔殺人唔緊要,唔死而不斷油對方地都係有效
油晒自陣= 無地可儲技

今日幾場頭30秒3個隊友油自陣非常完美
問題黎, 人地已油晒中間攻過黎
又有白痴隊友唔明比人壓要做咩反擊,係要一齊夾份殺清搶中再油靚
見敵人又唔理唔幫手,人地又不斷跳同壓,咁完場可以油多過對方咩
真係,有時殺得少人嗰邊贏都唔奇。
有啲真係唔知打乜,
三條友响原地高位向下射敵人,
三個死完又去返嗰度,
永遠唔識行第二條路,
我兜路殺得兩個,
其他敵人見到我就殺返我,
隊友仍然响原地高處陰啲陰啲,
唔知油乜射乜。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 07-22-18 05:08 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-18, 06:13 PM   #2628
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://www.openrec.tv/live/DEjG1gh0CXY

就快開始,SJL playoff

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 07:12 PM   #2629
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
想問問大家
黎緊果期corocoro會有間諜裝
想問吓響HK會有邊D地方有機會買得到架??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 09:25 PM   #2630
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問問大家
黎緊果期corocoro會有間諜裝
想問吓響HK會有邊D地方有機會買得到架??
我見銅鑼灣 sogo頂果間書店有賣
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 07:07 AM   #2631
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 衰仔包 查看文章
我見銅鑼灣 sogo頂果間書店有賣
旭屋??
咁去問吓有冇得訂先
年頭果時出王之力果套
真係行左好多地方都無,上網買又炒到離晒譜…

已經搵到有地方可以留書
THX

此篇文章於 07-25-18 04:17 PM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 02:18 PM   #2632
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

尋日一場CB ,入場斷6個
1 VS 1

舊 07-25-18, 03:23 PM   #2633
信長
The Flash

古惑的斷線
最後一裂領先又斷X2, 出去油地無事, 再打rank 領先再斷
又比任天堂softban 5 分鐘

舊 07-26-18, 05:33 AM   #2634
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: rinxlun 查看文章
旭屋??
咁去問吓有冇得訂先
年頭果時出王之力果套
真係行左好多地方都無,上網買又炒到離晒譜…

已經搵到有地方可以留書
THX
可否告知邊到有得留~~PM ~~ thx

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-18, 12:43 PM   #2635
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:

尋日一場CB ,入場斷6個
1 VS 1
我都試過一次,
不過試得最多係得返我一個 ......

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 07-27-18, 12:50 PM   #2636
八仙果
youtube 頻道

今次又有更新。

Ver.3.2.1 [2018.7.27 配信]

対戦に関する変更

バブルランチャーのシャボンに対して、一部の種類のボムピッチャーを使って投げたボムを直接あてた場合に、シャボンにダメージを与えられない問題を修正しました。
バブルランチャーのシャボンに対して、ガチホコショットを直接あてた場合、ダメージが一部しか与えられない問題を修正しました。
仲間や対戦相手が、ガチホコバリアをロックオンしてマルチミサイルを発射したとき、ガチホコバリアの位置にミサイルが着弾しないことがある問題を修正しました。

サーモンランに関する変更

タマヒロイが多く出現しているとき、ステージ内の金イクラの最大数が少なくなり、新たに金イクラが出現しないことがある問題を修正しました。
最新の更新データをダウンロードすると、以前の更新データをお使いの方とはイカッチャでの通信ができなくなります。

https://support.nintendo.co.jp/app/a...ail/a_id/34680

此篇文章於 07-27-18 04:56 PM 被 八仙果 編輯。
舊 07-29-18, 01:38 PM   #2637
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008

冇理由唔買
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 04:42 PM   #2638
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 野良猫 查看文章

冇理由唔買

個pose好似光同焰⋯而且露出度有得揮

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-18, 04:44 PM   #2639
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– Race War !!!!我要射十個

原來初賽無得揀私伙裝備,連私伙controller都無得用。

此篇文章於 07-29-18 04:52 PM 被 AKIRA桑 編輯。
舊 07-30-18, 08:07 PM   #2640
kenryu31
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
http://www.bandai.co.jp/candy/splato...iCollection05/

想請問你地知唔知道香港邊度有得買?
kenryu31 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 12:57 PM   #2641
leungky1

8月新武
クアッドホッパーホワイト Light Tetra Dualies 灑水器 無限機械彈
ハイドラントカスタム Custom Hydra Splatling 地雷 墨甲
オーバーフロッシャー Bloblobber (水桶,可發射四粒彈地泡) 水簾 雨雲
ノーチラス47 Nautilus 47 (格靈,潛水時可保叉,同發射期間可續叉) 追蹤點 波波

由手機版發出

此篇文章於 08-01-18 08:19 AM 被 leungky1 編輯。
舊 07-31-18, 02:16 PM   #2642
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
把靈格好屈啫
可以叉住行又可以射緊時再叉
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-18, 02:27 PM   #2643
信長
The Flash

Hydra 配甲其實好有潛力
油地+開甲守

舊 08-01-18, 08:23 AM   #2644
leungky1

新格靈個叉住潛原來係水喉咁,唔駛最滿

同一組泡彈可以因為射出嚟左右差少少
就攪到有啲俾障礙反彈,有啲繼續直行
幾啱窄位困獸鬥
由手機版發出

此篇文章於 08-01-18 08:27 AM 被 leungky1 編輯。
舊 08-01-18, 11:06 AM   #2645
AKIRA桑
Splatoon中

我覺得泡泡除左fire rate弱左少少,同比你狂出special 既分別唔大

舊 08-01-18, 11:11 AM   #2646
信長
The Flash

個浴缸射程好遠,硬直OK. 油地好好
每粒固定30傷害,
食得應有90-120,個致命距離有D 似blaster
我都係跳射, 個RNG 真係如果有輕微轉向就會偏,係可控制

舊 08-01-18, 04:52 PM   #2647
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: leungky1 查看文章
新格靈個叉住潛原來係水喉咁,唔駛最滿

同一組泡彈可以因為射出嚟左右差少少
就攪到有啲俾障礙反彈,有啲繼續直行
幾啱窄位困獸鬥
由手機版發出
同埋反彈,
有時唔知邊個方向射埋嚟。
想揾佢都未必第一時間揾到對方。

另外,今次個「新版圖」:アンチョビットゲームズ,
係第一集都有嘅。

但第一集的「ヒラメが丘団地」、
「デカライン高架下」,「マサバ海峡大橋」仲未有。
尤其是高架下。

此篇文章於 08-01-18 04:59 PM 被 八仙果 編輯。
舊 08-01-18, 05:01 PM   #2648
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
個浴缸射程好遠,硬直OK. 油地好好
每粒固定30傷害,
食得應有90-120,個致命距離有D 似blaster
我都係跳射, 個RNG 真係如果有輕微轉向就會偏,係可控制
細粒都有 30
新武器應該強啲,
等多人用,習慣咗就修正佢。

舊 08-01-18, 05:23 PM   #2649
信長
The Flash

我用浴缸,
營地RM, 泡泡會穿鐵絲網,唔彈地
所以我狂入中路, 又真係得,開副武擋,好多時殺到佢地得門口企, 隊友任推

舊 08-02-18, 12:46 AM   #2650
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
浴缸感覺待nerf (其實都係定期調整)
玩上手有少少似一開始的綠筒, 亂射都8成死一兩件

新KEEP格的關注度比浴缸蓋左...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 11:59 PM

手機版 | APP版