Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-15, 03:30 PM   #301
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: david 查看文章
睇翻O的回顧片我又記得睇過電腦警察Cyber cop,但印象唔深,因為當年對佢興趣唔大。

有無人記得呢套?港譯咩名?結局係點?
仙魔大戰?

電腦警察係咪其中一個,個心口有半個車輪突出來果個?

舊 02-25-15, 03:34 PM   #302
lawrence_chit
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2013
引用:
作者: 魔璃 查看文章
呢套好睇
成套野同G Gundam系同一個tone
前面世界大賽, 後面打外星人

系時候破壞童年 ~

諗起套野超級搞笑, 主角4個差佬出動要用變身車到現場
明明0個幾喼武器唔系大箱點解唔直接帶埋過去

回顧下帥氣路西法變身 (笑)

這套係咪好似叫電腦警察,
我記得好似要去電話亭入密碼攞武器,
得紅色主角果個係天上面飛落來

希望朋友List仲有空位的大大們收留小弟,GJ point會每日源源奉上
lawrence_chit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 03:34 PM   #303
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
魔天戰神部機幾型既, 不過套野悶
大約系爛機> 強化 > 爛機> 強化 > 爛機> 強化 > 完

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 03:38 PM   #304
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
就係部野型 以前睇理得佢劇情咩b

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 03:43 PM   #305
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
但係D人設超級樣衰,完全無興趣睇

舊 02-25-15, 03:45 PM   #306
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
早期無記唔會買特攝番,憑記憶,無記主要買兒供向番.
可能係見亞記播特成功先買返掛.

感覺亞視當年個買手係好宅(其實會唔會都係GAF會員,因為GAF太多臥虎藏龍)
除東映特攝外..
七星鬥神同電腦警際都係特攝中比較另類,等同你唔會覺得無記會買牙狼?
仲有青年向既橙路真係買得好正(保全叔 ).
當年係資訊唔流通之下都買到咁多正野,個買手要真係好留意日本市場先得.
而且要再三強調,當年亞記既動畫配音真係好掂..
當年麗的/亞視先係睇特撮/動畫的no.1 選擇, 咸超幪超電腦奇俠三一萬能俠鐵甲萬能俠小路寶等等, 全部最hit系列都係佢買哂.

舊 02-25-15, 03:49 PM   #307
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
記得好耐好耐以前係明珠台播過一套外國動畫
三個男角,身上件甲都有插位
叫句唔知咩POWER EXTREME咁上下的野之後
身上件甲插位可以結合不同PARTS
一個可以飛天,一個玩陸上,一個可以潛水

唔知有幾多人有睇過,果時我幾迷呢套野(因為可以插件換來換去)

https://www.youtube.com/watch?v=48M8U1wijbE

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 03:58 PM   #308
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
btw講咁耐外國舊野竟然無提過骷髏頭堡

利申乜都唔記得

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 03:58 PM   #309
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: wing 查看文章
當年麗的/亞視先係睇特撮/動畫的no.1 選擇, 咸超幪超電腦奇俠三一萬能俠鐵甲萬能俠小路寶等等, 全部最hit系列都係佢買哂.
三一之前,鐵甲萬能俠/新鐵甲萬能俠/巨靈神我記得有播過,都好似係麗的。(無理由係佳視卦…?)
仲有宇宙飛龍(大空魔龍)又好似係麗的?(印象中有睇過…如果唔係我細個時唔會對佢有印象…)

之後到太空堡壘(超力)開始先係無線睇…
再之後又返去另一邊睇V型同太直保衛團(金毛)又去返麗的

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:00 PM   #310
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: fami~yan 查看文章
以前睇RAVE以為亞視太窮買唔起RAVE個結局所以播到中間就冇...
光明勇士

去到春天被6魔打爆 骨人出現竟然完左OTL

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:00 PM   #311
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

突然又諗到一套…但唔記正式名

「我愛小忌廉」還是「我係小忌廉」?

還有,同一人設,但拆左兩套的…

「千年女皇」同「銀河鐵道999」…

當年我記得,想睇銀河鐵道999,但睇左幾集都見唔到半部火車……

舊 02-25-15, 04:02 PM   #312
pet3
The One

引用:
作者: sugihara 查看文章

利申乜都唔記得
萬能物斯
https://www.google.com/search?q=%E8%...ed=0CAYQ_AUoAQ

引用:
作者: Irwin 查看文章
三一之前,鐵甲萬能俠/新鐵甲萬能俠/巨靈神我記得有播過,都好似係麗的。(無理由係佳視卦…?)
仲有宇宙飛龍(大空魔龍)又好似係麗的?(印象中有睇過…如果唔係我細個時唔會對佢有印象…)

之後到太空堡壘(超力)開始先係無線睇…
再之後又返去另一邊睇V型同太直保衛團(金毛)又去返麗的
大空魔龍 重製就tvb有

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 02-25-15 04:11 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:03 PM   #313
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:

利申乜都唔記得
即是HeMan?

其實,主角會講「骷髏頭堡錫我力量」,但佢打既係骷髏頭魔……

舊 02-25-15, 04:04 PM   #314
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:

利申乜都唔記得
利咩申,呢個一出已經完全暴露佐你O既年齡界別...

(謎之聲:你咪又係一樣m9)

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:05 PM   #315
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
自從玩過機戰之後想搵套新版大空魔龍睇

想了解下點樣系套子供片度加一個扶他角色

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:05 PM   #316
Garnet_Crow
Insane Gamer

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
仙魔大戰?

心口有半個車輪個位係機械警察係黃色,劇名叫特警Winspector,當時TVB叫未來特警,主角係紅色(火燄),龍馬,仲有一個識飛的綠色機械警察
最大bug係每次任務要用的道具唔知幾時就即刻有
早前我都買左呢套廉價DVD,冇字幕,照剎

舊 02-25-15, 04:06 PM   #317
david
The One

引用:
即是HeMan?

其實,主角會講「骷髏頭堡錫我力量」,但佢打既係骷髏頭魔……
借力打力嘛...

---
舊 02-25-15, 04:08 PM   #318
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: david 查看文章
利咩申,呢個一出已經完全暴露佐你O既年齡界別...

(謎之聲:你咪又係一樣m9)
可能係重播呢

另外無記係咪播過學警出更動畫版?好似睇過但唔記得邊度睇...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:09 PM   #319
david
The One

引用:
仙魔大戰?

仙魔大戰係Q版O既,樓下收藏品有回顧同新品介紹,呢個我記得有睇過,變成有機械甲由頭盔伸出O黎去全身,個名都好似有呢幾隻字,好似有睇過大結局但已經無曬印象...

---
舊 02-25-15, 04:11 PM   #320
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
HeMan2002有出新版架

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅

此篇文章於 02-25-15 04:13 PM 被 windart 編輯。
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:14 PM   #321
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
心口有半個車輪個位係機械警察係黃色,劇名叫特警Winspector,當時TVB叫未來特警,主角係紅色(火燄),龍馬,仲有一個識飛的綠色機械警察
最大bug係每次任務要用的道具唔知幾時就即刻有
早前我都買左呢套廉價DVD,冇字幕,照剎
點解記得呢,因為心口有半個車輪果個,係極度老土…

因為每次行,佢都係爬在地下用果半個輪滑行…………

第二記得係,打完之後,佢地會除頭,見到真既頭,而係爆晒汗的…

舊 02-25-15, 04:21 PM   #322
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: Irwin 查看文章
記得好耐好耐以前係明珠台播過一套外國動畫
三個男角,身上件甲都有插位
叫句唔知咩POWER EXTREME咁上下的野之後
身上件甲插位可以結合不同PARTS
一個可以飛天,一個玩陸上,一個可以潛水

唔知有幾多人有睇過,果時我幾迷呢套野(因為可以插件換來換去)

https://www.youtube.com/watch?v=48M8U1wijbE
我有印象...
佢D 玩具好似當年 反狗城有得賣
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:30 PM   #323
Garnet_Crow
Insane Gamer

引用:
點解記得呢,因為心口有半個車輪果個,係極度老土…

因為每次行,佢都係爬在地下用果半個輪滑行…………

第二記得係,打完之後,佢地會除頭,見到真既頭,而係爆晒汗的…
只係得主角龍馬標哂汗除頭盔,另外兩個係機械人唔係人類;心口半個車輪個位後期有屬於佢既電單車,用佢背部的一對警棍做電單車柄

舊 02-25-15, 04:36 PM   #324
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
突然又諗到一套…但唔記正式名

「我愛小忌廉」還是「我係小忌廉」?

我記得好似有套叫

莎莉變變變, 然後好似仲有第二代,

媽媽是小學四年級呢?
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 04:49 PM   #325
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: green 查看文章
夢戰士真係好好睇, 而家我仲有KEEP當年天下出的漫畫版, 雖然套書已經又黃又殘

動畫版對我來講真係一大遺憾, 當年亞視有播, 但女主角件戰衣太性感(對當年的我來講都好刺激), 有父母在場時好難睇到, 而且亞視又CUT左好多, 成套片睇到無頭無尾咁, 可惜年代久遠, 而家都好難搵得返來睇.......
一來第一套長篇,個腦仲未生蟲,二來老桂一畫超人就上力

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前線上   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:06 AM

手機版 | APP版