Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-25-15, 12:04 PM   #251
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
>>電腦警察Cyber cop
搞到果期見到電燈柱都想打開個蓋

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:05 PM   #252
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: sugihara 查看文章
咁你有無FING隻手轉圈

舊 02-25-15, 12:07 PM   #253
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
戰隊系列一向比無記壟斷,點解當年ATV會買到五星戰隊、忍者戰隊同超力戰隊?唔通當年無記同bandai講唔掂數?
當年亞視播戰隊同日劇都係6點鐘新聞後接住播
你咁講我又記得,當年阿媽要睇無記新聞,五星戰隊我要錄起到週末先睇翻...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:08 PM   #254
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
戰隊系列一向比無記壟斷,點解當年ATV會買到五星戰隊、忍者戰隊同超力戰隊?唔通當年無記同bandai講唔掂數?
呢樣真系唔知

我淨系記得無記系回歸之後要硬食2套舊戰隊 (烏人, 地球) 之後先有得播新戰隊.

引用:
不解之謎 - 點解火星系綠色, 木星系紅色

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:09 PM   #255
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: teealpha 查看文章

BLUE SEED佢TV版唔錯,雖然結尾理解唔到,但都好過套OVA,玩太大接受唔黎
BLUE SEED 當時睇只係因為高田裕三, TV 版個人覺得好差下.

TVB CUT 得好勁, 紅葉差唔多集集都俾怪物爆衫爆到得條 UNDER

OVA 係純粹為出而出, 不過幾養眼 LOR, 我仲有 KEEP 到 LD

同埋川井憲次音樂好正.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:11 PM   #256
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Rance 查看文章
咁你有無FING隻手轉圈
點會無

仲有當年比較喜歡水星,所以去完廁所會大叫一聲「沖廁茅」

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:14 PM   #257
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
早幾年亞視每日晨早重播電腦警察同RX,但起唔到身睇
想亞視再重播的機會係零,但youtube同大陸某幾個視頻都搵唔齊成套電腦警察,雖然當年的科技好多穿崩位,但好想再睇多次

舊 02-25-15, 12:14 PM   #258
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有部好似係美日合作既, TVB 播.

三人組宇宙警察, 一男一女加一隻改造貓, 仲有部有 AI 既飛機.

有無人知真名係乜 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:15 PM   #259
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
早期無記唔會買特攝番,憑記憶,無記主要買兒供向番.
可能係見亞記播特成功先買返掛.

感覺亞視當年個買手係好宅(其實會唔會都係GAF會員,因為GAF太多臥虎藏龍)
除東映特攝外..
七星鬥神同電腦警際都係特攝中比較另類,等同你唔會覺得無記會買牙狼?
仲有青年向既橙路真係買得好正(保全叔 ).
當年係資訊唔流通之下都買到咁多正野,個買手要真係好留意日本市場先得.
而且要再三強調,當年亞記既動畫配音真係好掂..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:21 PM   #260
JAckJAck
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
其實細個(10歲以下)睇好多卡通,不過絕大多數都唔知/唔記得結局
好明顯細個係冇睇大結局呢個concept
JAckJAck 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:21 PM   #261
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 魔璃 查看文章
以前我仲系返上晝班小學
返屋企做哂功課就開始睇動

當時會追既系變形金剛隱者戰士同z gundam, 跟住夜晚睇南光太郎
隱仔戰士星期日播
風雲再起一至五播喎a

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:23 PM   #262
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
早期無記唔會買特攝番,憑記憶,無記主要買兒供向番.
可能係見亞記播特成功先買返掛.

感覺亞視當年個買手係好宅(其實會唔會都係GAF會員,因為GAF太多臥虎藏龍)
除東映特攝外..
七星鬥神同電腦警際都係特攝中比較另類,等同你唔會覺得無記會買牙狼?
仲有青年向既橙路真係買得好正(保全叔 ).
當年係資訊唔流通之下都買到咁多正野,個買手要真係好留意日本市場先得.
而且要再三強調,當年亞記既動畫配音真係好掂..
但細細個點識分東映東寶Yen谷, 有野就睇架啦
起碼多得亞視我仲會識埋咸超同哥師奶

中學時期下晝動畫時段又系唔會睇無記, 播gundam都唔鬼睇
扭過亞視睇囡囡啦, 有St. tail, 有魔法騎士, 有紅頭巾cha cha

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-25-15, 12:25 PM   #263
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: T.K. 查看文章
隱仔戰士星期日播
風雲再起一至五播喎a
隱者戰士我星期一至五會手動錄架喎

星期日播勝利之鬥爭下話

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-25-15, 12:27 PM   #264
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
有無人知小蜜蜂結局係點丫~~~

舊 02-25-15, 12:28 PM   #265
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
講開又講,「新世紀福音戰士」其實即是點??

所謂「人類保完計劃」即是殺所有人類??

同埋,如果計成套故仔,「福音」係設計上一流!!但對我係編劇來講,講故事手法十流…邊有故仔,講在十幾年,都未講到?而家仲要補充緊?

在香港播最奇怪係,原本在有線播即係用原亞視班底配,我可以講,係香港配音界頂峰之作,但亞視再播,竟然相同班底,但「刻意(我覺得)」轉左來配,即原本定司令果個就配左另一個…好靈異…

此篇文章於 02-25-15 12:32 PM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:33 PM   #266
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
亞視最強的event 係peterpen 1分鐘任攞。

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:33 PM   #267
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Eva係當年令我精神去了另一層面嘅神作...tv我個人覺得好完滿的,之後出嘅已經唔係嗰回事....呢兩年電影變成賣女就更加垃圾...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:35 PM   #268
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

TV版EVA最簡單既解釋其實應該系 .....

碇元堂痴戀亡妻既愛情故事

劇場版唔知

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 02-25-15, 12:38 PM   #269
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
但細細個點識分東映東寶Yen谷, 有野就睇架啦
起碼多得亞視我仲會識埋咸超同哥師奶

中學時期下晝動畫時段又系唔會睇無記, 播gundam都唔鬼睇
扭過亞視睇囡囡啦, 有St. tail, 有魔法騎士, 有紅頭巾cha cha
兩台都睇晒b
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:44 PM   #270
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Ginji 查看文章
班fd成日得閒就唱兩咀
仲有五星戰隊
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:46 PM   #271
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
旱天雷

不過遺憾冇睇完成套既

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:48 PM   #272
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
結局咪帶埋條女同個基友返未來

舊 02-25-15, 12:49 PM   #273
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
引用:
CUT就預左,但套野真係唔得嘛
扮晒正經煮食片,實際係怪力亂神劇
動畫淡化左主角果邊d人都係任殺廚師

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:50 PM   #274
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
講開又講,「新世紀福音戰士」其實即是點??

所謂「人類保完計劃」即是殺所有人類??

同埋,如果計成套故仔,「福音」係設計上一流!!但對我係編劇來講,講故事手法十流…邊有故仔,講在十幾年,都未講到?而家仲要補充緊?

在香港播最奇怪係,原本在有線播即係用原亞視班底配,我可以講,係香港配音界頂峰之作,但亞視再播,竟然相同班底,但「刻意(我覺得)」轉左來配,即原本定司令果個就配左另一個…好靈異…
那個世界的所有生物其實只是心之場先保持到個體

人類補元計劃就是把全世界的心場打破
這樣全世界的人都會互相意識同化不會再人爭吵的美好世界(老人覺得這樣好)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-15, 12:50 PM   #275
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
大家真幸福,睇左3版,
夢戰士,cat eye, city hunter,橙路,touch,陰毛響子,阿伯文 沒人堤....

有人跳樓攪到沒超人沒卡邦.... 認該沒乜人知
好多細過鍾意既動漫,出黎做野之後都會睇番/買番
到今時今日我都覺得夢戰士係桂正和既no 1作品

引用:
作者: Rance 查看文章
講起運動動畫
我記得有套亞視播O既,規則係跟棒球O既,但係D隊員係用其他運動黎擊球O既,有個用腳踢,有個女用網球拍....叫咩鬼呢?...
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章

呢套真係超正

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
搵片搵唔到最後一戰,不過睇番中間...當年有冇cut出浴???冇咩印象....

印象中好似無cut

引用:
作者: Sam=R 查看文章
BLUE SEED有無人記得??
我果陣完全唔明呢套野係講乜春
引用:
BLUE SEED佢TV版唔錯,雖然結尾理解唔到,但都好過套OVA,玩太大接受唔黎
睇過漫畫同TV,到最後都唔知主角鍾意既係家姐家細妹

引用:
其實仲有一個更早既時間就系朝早6點, 即系播香港早晨同亞洲早晨之前

有冇重播動就唔系好有印象, 因為最有印象系播特攝
無記播日版恐龍戰隊同美版電光超能人, 亞記就播RX
呢個時段播過足球小將,記得當年有日屋企停電
熱到瞓唔到,有番電已經係第二朝
開電視做緊足球小將

引用:
有冇人記得tvb播過足球小旋風同埋鐵甲小寶(唔係小露寶)?
2000年暑假深夜播扭計小霸王(學級王山崎),笑到收唔到聲;同埋行運超人,好想tvb再重播呢兩套
主角叫 大地翔 果套足球動?

引用:
同埋亞視好有心買特攝播, 播過既香港人都會有印象

除左Black同RX, 仲有電腦警察Cyber cop, 七星鬥神
仲有洗腦洗到阿媽都識唱既GO GO POWER RANGER b
我想問有無人記得RX條靚係小山力也
我知道呢個事実既時候唔係好接受到

另外POWER RANGER都要講講外國版
變身前重拍變晒西人,再改左男女人數
變身後有人會變左性...

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:40 AM

手機版 | APP版