Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-15, 07:18 PM   #576
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
唔係由第一集開始
火星戈邊D機不嬲都係靠黑科技既機再搵個傻佬落去坐就得
成班人根本唔覺得有做過戰鬥訓練
咁掉番轉嚟講,我唔覺得係正常情況下可以打的輸贏雪櫃同今集部重力……最少我唔覺得有正常人可以係太空打中地面目標

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-15, 07:56 PM   #577
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
LOCK ON說:調轉的話我可以

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-15, 10:29 PM   #578
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: casio 查看文章
咁掉番轉嚟講,我唔覺得係正常情況下可以打的輸贏雪櫃同今集部重力……最少我唔覺得有正常人可以係太空打中地面目標
早幾集可以在各種引力+兩邊機體在隕石間高速移動下, 都可以精確狙擊
今集易過借火啦

另, lockoff用beam, 呢個系實彈, 完全唔同級數
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-15, 11:24 PM   #579
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
外太空射粒彈落黎講...呢粒子彈破壞力好似細左d?先唔講大氣層乜乜乜orz

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 12:07 AM   #580
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Kewellma 查看文章
外太空射粒彈落黎講...呢粒子彈破壞力好似細左d?先唔講大氣層乜乜乜orz
先唔好講威力

2槍都打中已經好勁

大氣層D空氣阻力應該點都會影響落點
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 12:21 AM   #581
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小嘉 查看文章
先唔好講威力

2槍都打中已經好勁

仲要兩鎗打中哂關節位,神精射
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 12:27 AM   #582
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
係咪第1次打火星機,D路人無死到?

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 12:43 AM   #583
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
火星咁多機做咩呀

都唔夠地球一架訓練機同隻義眼勁
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 01:00 AM   #584
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我已放棄吐嘈
單是落下位置,我已唔知騎豬想點

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 09:07 AM   #585
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 小嘉 查看文章
先唔好講威力

2槍都打中已經好勁

可能佢已計算左被影響後既落點

不過大氣層減威力真係唔現實,粒子彈應該變左粉

大尉點解可以控返機?中間無哂
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 09:25 AM   #586
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Lamsze 查看文章
可能佢已計算左被影響後既落點

不過大氣層減威力真係唔現實,粒子彈應該變左粉

大尉點解可以控返機?中間無哂
以醫生的說法無能那心靈創傷現在反成為他上戰場的動力
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 09:30 AM   #587
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
講起第一集部雪櫃

實際係大氣層內搞到1.5公里直徑到達絕對零度既話會產生F5-F6等級既暴風圈
應該有幾千粒原子彈一齊爆既威力

淡定哥根本無可能飄移埋去爆頭W

果部野會變成真正既移動天災,末日級果種

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 09:57 AM   #588
clie

註冊日期: Dec 2001
個騎士係咪投降?成個好人樣
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 10:18 AM   #589
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
粒子彈是特制?重勁過beam穿過太氣層
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 12:54 PM   #590
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
以醫生的說法無能那心靈創傷現在反成為他上戰場的動力
完全係雙刃劍來

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 03:33 PM   #591
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Kewellma 查看文章
穿得過大氣層再以唔知音速幾多倍直擊都重要補多槍

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 03:37 PM   #592
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
仲以為大尉部機會有ptsd mode
點知繼續失望

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 04:58 PM   #593
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
無記錯自由落體係有加速度上限,唔會好似外宇宙軌道咁加速得誇張的啦。粒子彈會唔會變碎就睇材質啦,其實計返部機大小咪等同其他sf的衛星軌道炮(其實實彈係比光學可靠,因為大氣層光學武器會因天侯同距離散射),唯一吐糟只係淡丁哥已經係電腦級數計算,佢去賭錢一定係賭神……
而火星人白痴已經係事實,無野好講,今集個騎士被人叫去打,就真係去行個圈咁

舊 02-02-15, 05:06 PM   #594
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
無記錯自由落體係有加速度上限,唔會好似外宇宙軌道咁加速得誇張的啦。粒子彈會唔會變碎就睇材質啦,其實計返部機大小咪等同其他sf的衛星軌道炮(其實實彈係比光學可靠,因為大氣層光學武器會因天侯同距離散射),唯一吐糟只係淡丁哥已經係電腦級數計算,佢去賭錢一定係賭神……
而火星人白痴已經係事實,無野好講,今集個騎士被人叫去打,就真係去行個圈咁
其實垃圾人有問這上空有沒有觀測衛星
主角應該有用這東東去幫助鎖定和提供資料
最後用戰艦射

2cat好多人以為是用左眼係太空上睇落黎再直接用橙色機射....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 08:28 PM   #595
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
岩岩睇返射落重心那段,淡丁應該只係做calibration,粒彈係由吐嘈艦長叫射

舊 02-02-15, 11:10 PM   #596
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
其實有樣野叫磁軌砲

此篇文章於 02-02-15 11:16 PM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 11:14 PM   #597
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
艦砲來

淡定幫手瞄準

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 11:16 PM   #598
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實拔刀機D刀法真係好勁,單手FING劍都差唔多夠擋晒正面既機槍。
劍心都做唔到…
擺明電腦幫佢擋架啦, 你唔係信佢自己擋啊

火星人根本成班都係民建聯黎,識刷鞋就夠
舊 02-02-15, 11:22 PM   #599
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Van仔 查看文章
其實有樣野叫磁軌砲
上帝之杖似d 不過殺傷力會大好好好好好好多(超過核彈威力 )

eg

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 02-02-15 11:36 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 11:29 PM   #600
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
上帝之杖似d 不過殺傷力會大好好好好好好多(超過核彈威力 )
上帝之杖明明就係火箭

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンラインII」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 2058 07-02-18 09:03 PM
[動畫] ロボットアニメ「アルドノア・ゼロ」第10話「嵐になるまで —Before the War—」丨A-1 Pictures×TOROYCA制作 money 日本動漫畫討論版 1004 09-21-14 04:42 PM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM

現在的時間是 03:41 AM

手機版 | APP版