Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-04-10, 09:36 PM   #376
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
阿虛踩自己個頭個幕gj

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-10, 10:06 PM   #377
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: jamsquare 查看文章
阿虛踩自己個頭個幕gj
我反而最鍾意團長x吐槽王@病院張床0個幕
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-10, 11:54 PM   #378
MOSQ103
Junior Member

註冊日期: Jun 2006
抽到呢張算唔算係好彩:confused:

大家估全套戲係幾多格?

此篇文章於 12-04-10 11:56 PM 被 MOSQ103 編輯。 原因: 貼錯網址
MOSQ103 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 12:03 AM   #379
路過者
Senior Gamer

話時話,上到幾時,想去睇多次
但呢排都唔多得閒
路過者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 12:25 AM   #380
neogeo6438

PSN  IDNEO_WAI
阿虛踩自己個頭個幕gj +1 ...睇到我好感動
台日觀眾也是這幕最深刻
(轉wiki)
# 講述主人公阿虛抉擇的一幕,導演武本康弘以濃烈的映像處理下強化了小說的描寫,例如以雪來代表長門有希,太陽光來形容涼宮春日,最後踏著自已的頭等舞台式演出最為觀眾震撼。[4][5]
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 12:49 AM   #381
ty1106
Game Master
おれいも

緊急報告:
涼宮春日的消失 12月8日2130最後一場 (不加場!)

跟住就要等台/港版DVD/BD發售
舊 12-05-10, 06:10 PM   #382
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
今日睇完..全場都好合作
中丫虛仲要係好頹既校服
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 06:11 PM   #383
HM

註冊日期: May 2007
我睇星期五晚果場,前面果排有兩條友嘈到死...

無睇原作,睇左TV第一季,第二季loop途中放棄左
套野可能口味問題,唔覺特別好睇,不過長門人格改變好萌所以收貨
最不滿係みくる太少戲份

膠片中左隻手
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-10, 07:10 PM   #384
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
今早睇完,此場不錯!
真係好好睇,有d位又好笑,最喜歡長門落雪一幕!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 12:13 AM   #385
河馬仔河馬仔

註冊日期: Oct 2010
早知12月先睇《涼宮春日的消失》啦

原來在德福MCL播的《涼宮春日的消失》有以下活動的,唉,個日早知唔咁早入場,仲要睇頭一行,條頸頂足兩粒幾鐘...

抱枕我就冇乜興趣呢,相反而言我較喜歡三獎的墊板啦.但睇左的我又想抽下獎,但諗起要俾多次錢睇番同一齣戲又有點兒肉痛,現時頭痕了.

另外在售票處附近仲見到一件有趣的東西呢.

睇清楚一點原來係........超級優惠噃...

兩張票尾加二佰幾換到呢兩樣精品,相信對《涼宮春日的憂鬱》第二季"非常喜歡"的動漫迷應該會有留意到此POSTER,如果第二季的DVD在暑假8月時觀賞的說話相信會更加有氣氛呢,畢竟暑假較漫長可以"睇完又睇",對劇情有更深入的了解嘛.
河馬仔河馬仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 12:52 AM   #386
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 河馬仔河馬仔 查看文章
原來在德福MCL播的《涼宮春日的消失》有以下活動的,唉,個日早知唔咁早入場,仲要睇頭一行,條頸頂足兩粒幾鐘...

抱枕我就冇乜興趣呢,相反而言我較喜歡三獎的墊板啦.但睇左的我又想抽下獎,但諗起要俾多次錢睇番同一齣戲又有點兒肉痛,現時頭痕了.

另外在售票處附近仲見到一件有趣的東西呢.

睇清楚一點原來係........超級優惠噃...

兩張票尾加二佰幾換到呢兩樣精品,相信對《涼宮春日的憂鬱》第二季"非常喜歡"的動漫迷應該會有留意到此POSTER,如果第二季的DVD在暑假8月時觀賞的說話相信會更加有氣氛呢,畢竟暑假較漫長可以"睇完又睇",對劇情有更深入的了解嘛.
前半已經唔知第幾次講

後半應該無咩人留意到 因為0係票房最右邊 仲要有少少斜向門口放
不過對比0係E字頭(專門店)買係平0左(都係有大隻萬字夾送)
7月尾動漫節時收第二季預訂 10月正式出
*唔知用0既時候會蓋印還是要收番 收番就唔玩得猜格數
*計埋戲飛最低消費215+45+45=305 最高消費215+70+70=355
*講起上0黎自己0個隻唔知係咪仲0係同人袋入面...

此篇文章於 12-06-10 12:56 AM 被 ty1106 編輯。
舊 12-06-10, 01:03 AM   #387
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
今日睇咗3點場,真係好正,值得買blu-ray收藏

不過字幕真係有啲問題,搞到有啲位變咗笑位,真係幾無奈
例如長門最後講嘅"伝える",釋咗做"傳話中"...
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 01:13 AM   #388
河馬仔河馬仔

引用:
作者: ty1106 查看文章
前半已經唔知第幾次講

後半應該無咩人留意到 因為0係票房最右邊 仲要有少少斜向門口放
不過對比0係E字頭(專門店)買係平0左(都係有大隻萬字夾送)
7月尾動漫節時收第二季預訂 10月正式出
*唔知用0既時候會蓋印還是要收番 收番就唔玩得猜格數
*計埋戲飛最低消費215+45+45=305 最高消費215+70+70=355
*講起上0黎自己0個隻唔知係咪仲0係同人袋入面...

後半真係我起初都唔覺,但係我臨起程撘車考日文時臨走先發現,但唔知有冇人會買呢?

想請問個夾有幾大隻呢?
舊 12-06-10, 01:40 AM   #389
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: weinky 查看文章
今日睇咗3點場,真係好正,值得買blu-ray收藏

不過字幕真係有啲問題,搞到有啲位變咗笑位,真係幾無奈
例如長門最後講嘅"伝える",釋咗做"傳話中"...
呢句翻譯都ok。
反而我最記得有句:“第九班變左漂流教室”

此篇文章於 12-06-10 02:26 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 01:49 PM   #390
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
普記依家只出涼宮DVD,BD無期

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 03:28 PM   #391
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
呢句翻譯都ok。
呢個都ok, 加入返簡艦長口味

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-10, 09:50 PM   #392
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
後半真係我起初都唔覺,但係我臨起程撘車考日文時臨走先發現,但唔知有冇人會買呢?

想請問個夾有幾大隻呢?
大概小電筒咁長 宣傳品為實物原大

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
普記依家只出涼宮DVD,BD無期
唔同佢諗啦 有DVD訂DVD 出BD再收埋BD
(送菲林同海報...)
舊 12-07-10, 12:53 AM   #393
Kinny Riddle
Game Master

引用:
呢句翻譯都ok。
“漂流教室”小說台灣版好似都係咁譯播。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-10, 12:55 AM   #394
河馬仔河馬仔

引用:
作者: ty1106 查看文章
大概小電筒咁長 宣傳品為實物原大

唔同佢諗啦 有DVD訂DVD 出BD再收埋BD
(送菲林同海報...)

咁都幾大噃,而且都幾實用
舊 12-07-10, 01:07 AM   #395
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
咁都幾大噃,而且都幾實用
你會用先算啦
因為整壞0左就買唔番
舊 12-07-10, 01:16 AM   #396
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
“漂流教室”小說台灣版好似都係咁譯播。
其實我都有印像...不過唔係百份百肯定

舊 12-08-10, 04:51 AM   #397
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
如無意外,星期四睇早場(唔知有無機會$45包全場)

dvd season1隻碟d聲好差,好大回音
唔知season2又係咪咁樣
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-10, 07:46 AM   #398
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Akira 明 查看文章

我都想$45包全場。
但我覺得冇乜可能。
如無意外我今日/聽日會睇多場之後再等BlueRay。
唔話自己迷春日都唔得…

舊 12-08-10, 10:07 AM   #399
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: Akira 明 查看文章

引用:
我都想$45包全場。
但我覺得冇乜可能。
如無意外我今日/聽日會睇多場之後再等BlueRay。
唔話自己迷春日都唔得…
有你地呢兩個回覆就已經包唔到啦

舊 12-08-10, 05:13 PM   #400
MOSQ103

距離bd出碟仲有10日, 仲趕唔趕得切訂到限定版bdray?
MOSQ103 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 653 04-04-24 09:51 AM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 02:19 PM

手機版 | APP版