Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-30-06, 09:38 AM   #1
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
入息証明

通常要寫d咩
系咪寫由x月至x月有幾多錢薪金
再加老闆簽名就得??

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 09:41 AM   #2
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DC 97
通常要寫d咩
再加老闆簽名就得??
唔洗寫野
最簡單係去打簿, 稅單, 糧單

舊 05-30-06, 09:44 AM   #3
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: ELT
唔洗寫野
書簿津貼同free學費,打簿都ok?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 10:39 AM   #4
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
書簿津貼同free學費,打簿都ok?
依層我又唔知, 以為你申請credit card tim

舊 05-30-06, 02:55 PM   #5
優柔貓
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
引用:
通常要寫d咩
再加老闆簽名就得??

無錯. 寫你過去一年既收入, 再俾老闆簽名,記得蓋公司印, 咁就得啦!
優柔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-06, 04:28 PM   #6
Coolam
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
通常要寫d咩
再加老闆簽名就得??

咁兒戲????

我係銀行就唔會批!!

入息証明唔係你寫,係你公司既會計部幫你寫!!或者用公司既糧單做証!
但而家銀行好多時連呢D文件都唔再信,怕你偽造!
最信係存褶內既數字!最少近呢三個月至半年!!
每個月定期有一筆錢存入就可以,再加上一兩張糧單証明你在該公司任職!

雖然我唔知你個入息証明係為乜......(如果報稅就唔駛連証明一齊寄架~~)

舊 05-30-06, 04:31 PM   #7
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: Coolam
咁兒戲????

我係銀行就唔會批!!

入息証明唔係你寫,係你公司既會計部幫你寫!!或者用公司既糧單做証!
每個月定期有一筆錢存入就可以,再加上一兩張糧單証明你在該公司任職!

雖然我唔知你個入息証明係為乜......(如果報稅就唔駛連証明一齊寄架~~)
有幾兒戲.

個個都做大公司,有會計部?
做普通細舖sales,街市賣乾/濕貨咪乜都申請唔到?

內文邊個寫根本唔重要,最重要係老細簽名同公司印.

舊 05-30-06, 05:18 PM   #8
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: ELT
唔洗寫野
比巴打答左,加多一樣"打簿(+工作合約)"

舊 05-30-06, 11:06 PM   #9
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
咁兒戲????

我係銀行就唔會批!!

細公司好多野都係好兒戲.
1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 06:28 AM   #10
可人怡
不適用

註冊日期: May 2003
我睇頭post,直覺覺得樓主填緊報稅表,
但再睇多幾個posts,應該唔係...

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 03:32 PM   #11
Coolam
Crazy Gamer

引用:
作者: 遊戲人間
有幾兒戲.

個個都做大公司,有會計部?
做普通細舖sales,街市賣乾/濕貨咪乜都申請唔到?

內文邊個寫根本唔重要,最重要係老細簽名同公司印.

自已做一張入息証明之後俾老細蓋印+簽名係得~
但如果你果份証明係去銀行私人借貸,我估你多數衰緊!

因為銀行係放款部好有經驗!佢地可以從你証明文件既格式就睇得出你公司既規模,並估計可信成份,
正因為細公司,銀行怕你地打一張入息証明,偷公司印蓋上再+扮老細簽名,單靠呢D文件銀行係唔會借錢俾你!!!!你估係仲係10年前咩!

你可以咁講-----D細-um-公司,單靠入息証明莫講話---置業/私人loan,甚至有D信用咭都要求你再提供其他証明至得!!佢地最信都係你既bank-statment

係咁大恰細架啦~~如果你果張入息証明係長實會計部/怡和會計部...咁佢地就信,因為佢地可以打電話去核實你既身份,保証你騙唔到!!

舊 05-31-06, 03:39 PM   #12
遊戲人間
"oui"

引用:
自已做一張入息証明之後俾老細蓋印+簽名係得~
但如果你果份証明係去銀行私人借貸,我估你多數衰緊!

因為銀行係放款部好有經驗!佢地可以從你証明文件既格式就睇得出你公司既規模,並估計可信成份,
正因為細公司,銀行怕你地打一張入息証明,偷公司印蓋上再+扮老細簽名,單靠呢D文件銀行係唔會借錢俾你!!!!你估係仲係10年前咩!

你可以咁講-----D細-um-公司,單靠入息証明莫講話---置業/私人loan,甚至有D信用咭都要求你再提供其他証明至得!!佢地最信都係你既bank-statment

係咁大恰細架啦~~如果你果張入息証明係長實會計部/怡和會計部...咁佢地就信,因為佢地可以打電話去核實你既身份,保証你騙唔到!!
你駛唔駛好似某大帝咁激動,咁多感嘆號....

銀行點做野我就唔知,我只知身邊唔少朋友都申請到信用咭,銀行借貸,用既就係你口中兒戲既入息證明.

舊 05-31-06, 03:49 PM   #13
Coolam
Crazy Gamer

引用:
作者: 遊戲人間
你駛唔駛好似某大帝咁激動,咁多感嘆號....

銀行點做野我就唔知,我只知身邊唔少朋友都申請到信用咭,銀行借貸,用既就係你口中兒戲既入息證明.
正路一定唔批!!!我都有fd想省功夫用呢D方法,佢入息都唔低,一樣唔借俾佢!!!一定要佢俾半年bank statment至借!

唔通你講既case係問銀行借5000蚊????

舊 05-31-06, 03:57 PM   #14
遊戲人間
"oui"

引用:
正路一定唔批!!!我都有fd想省功夫用呢D方法,佢入息都唔低,一樣唔借俾佢!!!一定要佢俾半年bank statment至借!

唔通你講既case係問銀行借5000蚊????
[有樣學樣]
借幾多我點知????

不過搵幾千蚊個月,斷估都唔會借五百個掛!!!!
總知就批左啦!!!!(either信用咭 & 貸款)

P.S 我個fd最長份工都係翻左3個月!!
[/有樣學樣]

借幾多都好,批左就係批左架啦...我只不過回應樓主問題.
樓主問「通常」入息証明要求,唔通你講既case係申請白金咭?

此篇文章於 05-31-06 03:59 PM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-06, 04:00 PM   #15
Coolam
Crazy Gamer

係loan,唔係咭!,咭既話,大家出來做工過10年仲未申請咩!

但我所知,真係無可能你用3個月既無bank-statment入息証明就獲批loan!! 都唔知邊間銀行會咁鬆手!!

論壇跳轉

現在的時間是 04:07 AM

手機版 | APP版