Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-26-09, 12:32 PM   #101
sai00872003
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDsai00872003
引用:
作者: zzzdx 查看文章
←得950機
<--971

zzz大唔夠我多(羞
sai00872003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 01:35 PM   #102
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
其實艾比安初段係咩
成日聽人講但真係唔知咩來
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:06 PM   #103
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: izumo 查看文章
其實艾比安初段係咩
成日聽人講但真係唔知咩來
N格、橫格、BD格既第一段都叫初段

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:08 PM   #104
izumo

引用:
作者: mario0606 查看文章
N格、橫格、BD格既第一段都叫初段
但N同橫 打第2下就即DOWN
咁點樣初段X5?
舊 12-26-09, 02:10 PM   #105
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
咁點樣初段X5?
初段x5即係.....
橫第一段>ND>橫第一段>ND>橫第一段>ND>橫第一段>ND>橫第一段.......
**無油可用AC取代ND

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:10 PM   #106
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
引用:
咁點樣初段X5?
用ND囉...
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:26 PM   #107
izumo

引用:
作者: mario0606 查看文章
初段x5即係.....
橫第一段>ND>橫第一段>ND>橫第一段>ND>橫第一段>ND>橫第一段.......
**無油可用AC取代ND
nd左都係打到第2下 橫就down左
前格限定?
舊 12-26-09, 02:28 PM   #108
sai00872003
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDsai00872003
講錯野.....
sai00872003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:32 PM   #109
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
咁點樣初段X5?
你都識講第2下.
n&橫(第1hit)/前/後..全部都係扣30, -4%補正, 0.5down值..一律稱為初段
初段*6 狂禁個格制...左右左右咁猝就得~

此篇文章於 12-26-09 02:34 PM 被 91 編輯。
91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:37 PM   #110
izumo

引用:
作者: 91 查看文章
你都識講第2下.
n&橫(第1hit)/前/後..全部都係扣30, -4%補正, 0.5down值..一律稱為初段
初段*6 狂禁個格制...左右左右咁猝就得~
我指 第一下> nd > 第一下
之後部機就已經黃左訓係度
唔通真係要閃電手先連到?

定係...都係乖乖地用番前格
舊 12-26-09, 02:40 PM   #111
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
我指 第一下> nd > 第一下
之後部機就已經黃左訓係度
唔通真係要閃電手先連到?

定係...都係乖乖地用番前格
點解要ND?
初段全部派生黎.出法上面寫左~

n格要nd駁....就一定要 nn>nn咁駁

此篇文章於 12-26-09 02:43 PM 被 91 編輯。
舊 12-26-09, 02:51 PM   #112

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
初段x5意思係唔用ND出5下初段格鬥...
例如 左橫右橫左橫右橫左橫 慢慢出都大概駁到三劍 快出可以打到黃圈的...
江 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 02:52 PM   #113
izumo

引用:
點解要ND?
初段全部派生黎.出法上面寫左~

n格要nd駁....就一定要 nn>nn咁駁
終於摔到 原來只係左右怒禁 ...
不過 都係好似前格好用d n / 橫甩左真係好灰
舊 12-26-09, 02:56 PM   #114
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
我遇ge問題反而係初段個陣如果按左後掣去連會打down左對面,
一定係左右左右先得,但睇返版友們所講應該係前後左右都得先啱

btw,我手殘,仲係用唔到 初段×5→NN>NN→後サブ1段
nn>nn 個下都係甩
其實有無高度限定

舊 12-26-09, 02:57 PM   #115
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
簡單combo: 橫/n(1hit或以上)派前>前nn派後ab

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
我遇ge問題反而係初段個陣如果按左後掣去連會打down左對面,
一定係左右左右先得,但睇返版友們所講應該係前後左右都得先啱

btw,我手殘,仲係用唔到 初段×5→NN>NN→後サブ1段
nn>nn 個下都係甩
其實有無高度限定
係前後左右都得...但拉左後多數都駁唔翻, 尤其係psp

依set未連過...不過,nn>nn 第2hit一中就nd..唔係地型高低差應該唔會甩.

此篇文章於 12-26-09 03:03 PM 被 91 編輯。
舊 12-26-09, 02:58 PM   #116
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
自己尋日第一次用艾比安,用左大半日,反而覺得橫格好勁
當然前格應該係好好撞

舊 12-26-09, 03:00 PM   #117
izumo

引用:
自己尋日第一次用艾比安,用左大半日,反而覺得橫格好勁
當然前格應該係好好撞
前格易連呀嘛
舊 12-26-09, 03:02 PM   #118
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
簡單combo: 橫/n(1hit+)派前>前nn派後ab

依set未連過...不過,nn>nn 第2hit一中就nd..唔係地型高低差應該唔會甩.
尋晚有版友都係咁講,所以應該我手殘

舊 12-26-09, 03:02 PM   #119
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: ICil 查看文章
兩個人連線對打巳經好lag......
果日返學同人地連一場
唔知對方咩機
一場順一場小lag

舊 12-26-09, 03:04 PM   #120
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Sar8 查看文章
果日返學同人地連一場
唔知對方咩機
一場順一場小lag
map會影響

舊 12-26-09, 03:05 PM   #121
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
map會影響

咩map會好d

舊 12-26-09, 03:07 PM   #122
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:

咩map會好d
我係打開91場

試過用一個好鬼多樓既場 lag到喊

舊 12-26-09, 03:11 PM   #123
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
尋晚有版友都係咁講,所以應該我手殘
你唔好睇佢斬晒/斬緊先nd就得..
見佢第2hit揮劍已經禁nd~

可以先試下駁nn>nn>nn>nn>n 先~

此篇文章於 12-26-09 03:20 PM 被 91 編輯。
舊 12-26-09, 03:28 PM   #124
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
初段x N 用ND基本上係勝在2v2人地難補位, 救機
好似我咁, 用慣8b做初段, 不停打上去

但唔好處就係打晒成Set格已經冇晒Boost...
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 03:41 PM   #125
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
初段x N 用ND基本上係勝在2v2人地難補位, 救機
好似我咁, 用慣8b做初段, 不停打上去

但唔好處就係打晒成Set格已經冇晒Boost...
如果最尾個下用特格派生就唔洗擔心boost ge問題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBOX360,PS3]STAR OCEAN 4 星海攻略討論Vol.2 (International 版発売決定) fantasy俊仔 攻略及心得交流區 128 06-12-10 12:42 AM

現在的時間是 12:34 PM

手機版 | APP版