Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-15, 10:14 AM   #801
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: fortel 查看文章
我入場原因係上次上次神V神我覺得幾有水準,特別係悟空由 神 > 常態 > 超西係地底沖上天打果段好正

呢次真係太多3D模組扮2D既戰鬥畫面,我真係唔多buy....
日本有3D版,香港冇,所以畫面可能有D怪都唔奇怪。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 10:28 AM   #802
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
我入場原因係上次上次神V神我覺得幾有水準,特別係悟空由 神 > 常態 > 超西係地底沖上天打果段好正

呢次真係太多3D模組扮2D既戰鬥畫面,我真係唔多buy....
我0既出發點唔係睇佢打鬥, 因為對我來講龍珠d打鬥好耐之前開始已經冇乜意義...
今集我比較buy 0既原因完全係因為菲利, 低低能能咁好鬼可愛
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 11:25 AM   #803
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: kin~kin 查看文章
我0既出發點唔係睇佢打鬥, 因為對我來講龍珠d打鬥好耐之前開始已經冇乜意義...
今集我比較buy 0既原因完全係因為菲利, 低低能能咁好鬼可愛
我最想睇其他戰士打,悟空比達果D真係睇到怕晒。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 04:19 PM   #804
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
我最想睇其他戰士打,悟空比達果D真係睇到怕晒。
由手機版發出
其實今集都有大量其他角色開拖0既片段呀, 只係打雜碎而已

呀...唔係, 悟飯有俾奸角打左一下....
舊 05-28-15, 08:54 AM   #805
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
真係比死更難受睇佢爆地球之前D野真係好好笑

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-15, 04:39 PM   #806
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
真係比死更難受睇佢爆地球之前D野真係好好笑
一開場果陣以為係其他動畫d片頭

而且菲利最慘唔係再被KO, 而係狂俾人串, 又表錯情...真係歡樂無窮

另, 銀河巡警都有得出真係抵讚
舊 05-28-15, 06:31 PM   #807
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:

而且菲利最慘唔係再被KO, 而係狂俾人串, 又表錯情...真係歡樂無窮

不過當佢出場果陣我身邊既人既反應都係

前面果果人同問自己個fd 「呢個乜水黎
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-15, 09:15 PM   #808
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

一開始條魚果度我以為睇緊叮噹
比達先正 又話到我打ge

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 05-29-15, 10:57 AM   #809
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
不過當佢出場果陣我身邊既人既反應都係

前面果果人同問自己個fd 「呢個乜水黎
應該好多人都唔知宇宙巡警係邊個, 我睇果時都遇到咁既情況
我入場之前都唔知有積哥, 仲要唔少戲份, 幾驚喜, 睇落遲D 超可能都會出場

今集打鬥場面超多, 多到有D 悶
我都係鐘意神與神多D, 歡樂D

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 11:48 AM   #810
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
我入場之前都唔知有積哥, 仲要唔少戲份, 幾驚喜, 睇落遲D 超可能都會出場

菲利大人都有好多歡樂

舊 05-29-15, 02:44 PM   #811
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章

我就反而唔鍾意神與神,講多過打

如果比達個到打多五分鐘重好,比達個段太短

菲利編應該緊張又熱血的,可惜緊張又熱血的龍珠一去不返

此篇文章於 05-29-15 02:47 PM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-15, 03:15 PM   #812
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: ayane123 查看文章
我就反而唔鍾意神與神,講多過打

如果比達個到打多五分鐘重好,比達個段太短

菲利編應該緊張又熱血的,可惜緊張又熱血的龍珠一去不返
不過比達果段雖然短不過真係好正

神v神最好睇就係超3同比達呢2段

兩套劇場版比達都好可愛
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 04:58 AM   #813
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
唔出阿樂, 餃子, 18號, 悟天, 杜拉格斯, 布歐, 歐布已經奇怪 (講緊地球存亡喎, 你地一開始已經feel到菲利係勁左架啦).
反而出龜仙人就更奇怪.
唯一解釋可能真係慳budget

戰力水平問題前面都有人講左了.
紅牛計落咪勁過修練前既菲利mode4 100%? 咁既戰鬥力點會嚮菲利軍團做雜卒
其他雜卒有能力令魔童悟飯覺得攰, 咁龜仙人既既拳頭點會打得入

130萬會唔會係講緊魔導士巴菲廸個標準? 當年悟空嚮佢太空船變SS2都係得3000.
當然, 菲利點解突然轉標準都係奇怪

我記得之前已經有人問, 悟飯點解要靠番SS mode? 上集神與神有無講? (我唔記得了)
係咪佢已經弱化到無左界王神解放既潛能?
如果係咁佢俾菲利mode1秒殺都算講得通既. 話晒菲利又修練過........

又多一種新mode (神SS) 我真係唔多鐘意. 上集已經多個神mode. 次次劇場版都多個mode又多隻色, 仲要由金變番紅/藍, 感覺仲弱左......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-15, 08:17 AM   #814
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
有歐布先恐怖呀

唔出18號同當年點解唔係18號頂布歐而係無限大喊: "這裡由我頂住,你們先走!"一樣咁解姐

係阿樂慘D, 鬼叫你地下下將佢同天津飯放埋一齊講呀
明明由Dragon Ball未Z開始到 布歐果陣兩個一直都係係唔同層次既
而家鳥山明就畫公仔畫出腸咁講呢個事實出黎呀

舊 05-30-15, 02:24 PM   #815
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
阿樂個用途唔係只係比悟飯抄佢髮型嘅咩
呢個時間點,歐布可能仲係一粒精子

舊 05-30-15, 03:27 PM   #816
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
Sorry, 無留意故事時間.

但知道埋故事時間, 悟飯既弱化就更加唔合理
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-15, 07:52 PM   #817
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
睇左
d戰鬥力混亂/威力難以估計的激光戒指都唔講啦
基本上當睇賀歲片/懷舊心態,開心下就算
但真係幾拖/幾多口水

PS
其實我想睇無閑唔夠打,18號出來救佢
仲有菲利見到小杜拉格斯變超西O嘴之類
最好係小杜拉再次用劍將佢斬碎做ENDING XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 08:19 PM   #818
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-05-15, 11:18 AM   #819
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
呢個時間點,歐布可能仲係一粒精子
一定唔會,歐布呢個時間肯定已經出左世,
只不過未接受悟空指導,仍然只係一個普通鄉下仔......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 11:26 AM   #820
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
一開始條魚果度我以為睇緊叮噹
比達先正 又話到我打ge
最正係時間還完, 然後悟空一個龜波車埋去...比達淚目 (佢都唔知發生咩事)
舊 06-06-15, 05:24 PM   #821
money
◆.西野司命.◆

舊 06-12-15, 03:37 PM   #822
money
◆.西野司命.◆

舊 06-12-15, 03:42 PM   #823
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

希望銀河巡警會在超系列登場...

其實既然都將佢0既世界同龍珠個世界放埋一齊, 開條線講佢點樣穿梭於龍珠歷年0既故事都幾過癮...
舊 06-12-15, 05:37 PM   #824
money
◆.西野司命.◆

明後日6/14(日)放送の「ドラゴンボール改」にて「ドラゴンボール超」の予告が初オンエア!!「改」のクライマックスと共に要チェックです!そして来週月曜日には公式HPがパワーアップ。気になるメインビジュアルも公開予定です!(S)
※地域によって放送時間が異なります

舊 06-14-15, 08:54 AM   #825
money
◆.西野司命.◆

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 01:55 PM

手機版 | APP版