Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-03-15, 08:34 AM   #451
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
第一眼都覺得似古拉

上面條片…我見到宇宙刑警跑過…佢黎逮捕菲利佢地?
仲有菲利新變身個名…
宇宙刑警唔識老既
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 08:53 AM   #452
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
剛剛睇見呢到,覺得如果菲利真係完全翻炒,咁睇黎都可以出「復活之X」系列。
打多次斯路,打多次布歐,打多次一星龍,甚至打多幾次破壞神...
無限loop...
比個全盛時期龜仙人我得唔得

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 09:25 AM   #453
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
悟飯比人打到反白眼,真係得未來杜拉格斯篇之後第一次。

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 09:56 AM   #454
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
超級菲利…
雖然我覺得之前個最終變身幾好睇又經典,但而家咁樣變2P色又好似太HEA
鬼叫佢光頭既咩

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 09:59 AM   #455
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
土豪金菲利

悟飯又變返超西既
比達出來救世?

舊 03-03-15, 10:07 AM   #456
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
黃金菲利好似大隻左,實左~
引用:
作者: fortel 查看文章
宇宙刑警唔識老既
我見到時第一印都係依個問題.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 10:12 AM   #457
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
菲利簡直係十八銅人

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 10:35 AM   #458
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
金色菲利.... 就好打左?!?!?!?!

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 10:56 AM   #459
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: HON HON 查看文章
金色菲利.... 就好打左?!?!?!?!
菲利:人地金髮咪一樣好打左

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 12:24 PM   #460
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
悟飯比人打到反白眼,真係得未來杜拉格斯篇之後第一次。
悟飯只係一個悲劇角色
想煲佢上一線煲唔到,明明唔變超級撒亞人都勁過超三
點知之後一場都未win過
(正史殺唔到布歐,黑歷史gt又係嘍囉,呢家去返正史一樣比人打到反白眼
可能龍珠世界真係有裡設定,唔練功一年會扣一半功力
所以悟飯冇練四五年,戰力應該同天津飯差唔多(人地阿天有keep住練功)
咁就算變超西都只不過係正常狀態嘅50倍戰力
比菲利等人打到反白眼係好合情合理

舊 03-03-15, 12:28 PM   #461
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
睇悟飯似俾魔童打到翻白眼

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 12:34 PM   #462
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
...
所以悟飯冇練四五年,戰力應該同天津飯差唔多(人地阿天有keep住練功)
咁就算變超西都只不過係正常狀態嘅50倍戰力
比菲利等人打到反白眼係好合情合理
當年比達話佢唔練功,變超2比巴比迪吸果陣已經話佢連打斯路果陣既實力一半都冇

舊 03-03-15, 12:46 PM   #463
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
稀少種 菲利

雖然係馬後炮

但上集破壞神 知道 菲利 死左好驚訝 就明顯佢都覺得菲利 係有實力既人 (雖然正史完全冇提及 & 想做呢一集既準備)

其實菲利一族係咪冇訓練 天生都有咁既實力呢 (一出世就53萬戰力OR以上)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 01:11 PM   #464
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
菲利真係打不死0既經典

龜仙人要昇幾多倍先有得玩下?

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 03-03-15 01:18 PM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 01:21 PM   #465
fortel
Game Master

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
稀少種 菲利

雖然係馬後炮

但上集破壞神 知道 菲利 死左好驚訝 就明顯佢都覺得菲利 係有實力既人 (雖然正史完全冇提及 & 想做呢一集既準備)

其實菲利一族係咪冇訓練 天生都有咁既實力呢 (一出世就53萬戰力OR以上)
後設得太過份啦...點勁都唔會一下子跳左幾個次元啦...

呢個後設比前排話第一個超西就係悟空老豆更夾硬黎...
舊 03-03-15, 01:30 PM   #466
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
真係讓賽唔變超西?

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 01:31 PM   #467
fortel
Game Master

引用:
作者: anyone 查看文章
真係讓賽唔變超西?
好似話自上次變過超神之後悟空而家普通已經勁過超西
舊 03-03-15, 01:37 PM   #468
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
稀少種 菲利

雖然係馬後炮

1:鳥山明已官方答過菲利同佢老豆係一族入面嘅特例,得佢地兩父子先咁勁(官方冇提過平行時空嘅古拉,所以係"兩父子"),官方訪問原文都可以係呢個TOPIC入面搵到
2:菲利本人的確係冇練過,一出世咁就勁,所以呢家復活後要用4個月時間修練
詳情可睇最新官方漫畫

舊 03-03-15, 01:38 PM   #469
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
龜仙人應該連卒都打唔贏
除非菲利家陣好缺人手
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 01:39 PM   #470
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
好期待,好希望香港都可以同時睇到,奸角菲利好正好懷念。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 01:53 PM   #471
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
WTF?變金紫色?
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 02:36 PM   #472
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
立眼好似見到比達個細佬

舊 03-03-15, 02:49 PM   #473
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
菲利個時諗住自已輸少少,機械化後已經勁左嘛
不過咁樣作都幾好少,變左一個好有鬥心的奸角 ...
但真係唔知佢可以點練,佢同悟空差左 10 萬個 level ...

至於無閒,佢最後一次 upgrade 應該係大長老??? 之後返地球 train 都應該分別不大吧??
一定唔夠菲利打啦!
引用:
作者: exiazero 查看文章
無限最後係大長老upgrade,就算訓練完應該都係2萬幾戰鬥力
但估唔到菲利肯訓練,但4個月練等練到由戰鬥力單位變超級撒亞神級數
真係有夠快
第二話漫畫都出左預告,
悟空比達真係去左跟維斯學野
唔計GT , 無限最後upgrade 係未來杜拉格斯話有人造人,之後再大家短時時修練....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 03:56 PM   #474
超必
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
超級菲利…
雖然我覺得之前個最終變身幾好睇又經典,但而家咁樣變2P色又好似太HEA
引用:
第一眼都覺得似古拉

上面條片…我見到宇宙刑警跑過…佢黎逮捕菲利佢地?
仲有菲利新變身個名…
菲利個做型太過經典啦,如果再好似古拉咁變身就說不通了...

所以今次來個變金色,既實用又可以表示強度增加了,是一個很聰明的做法!!!
超必 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-15, 09:17 PM   #475
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
悟空初變超一時,官方書話佢戰鬥力1億5000萬

龜仙人:唔識舞空術,戰鬥力170左右

無限:娜美星大長老開啟潛力後,戰鬥力20000左右

魔童:斯路時期同神合左體之後,勁過超一

悟飯:可變超2,布歐篇開啟潛能後,唔變身既常態已經強過悟空超3,可以打倒高布歐

但呢個劇場版,以上人物都係同菲利班馬仔打,如果菲利班馬仔真係可以打倒魔童同悟飯,即係班馬仔最少有超1-超3以上實力,菲利大王正傳個陣最高得億2戰鬥力,如果班馬仔有咁勁,仲會放菲利大王在眼內幫佢復活嗎?

龜仙人得百幾戰鬥力,都可以幫手打菲利班馬仔,但菲利最廢班馬仔個個係漫畫最少都有1000戰力以上...打條毛嗎,但劇場版居然可以同主角班人一齊打菲利班馬仔,合理嗎?

另一樣

撒亞人神悟空=破壞神比魯斯7成實力

菲利練4個月已經等同或超越悟空撒亞人神,推論落去,俾菲利練多幾個月,破壞神都唔夠菲利打了

菲利當初機械化同佢老豆左去搵悟空報仇,既然宜家作到菲利係天才,但點解當時菲利唔用幾個月去練功呢?到時悟空同杜拉格斯就算可以變超2超3都唔夠你菲利大王打了

如果菲利大王練一練就咁勁,點解劇場版個漫畫,佢老豆仲要警告菲利講唔好搞布歐同破壞神呢?
明明佢一族係天才.練一練就有勁過布歐,可以對抗破壞神既實力,點解要怕呢?

此劇場版看看就好,推翻左漫畫設定,大多不合理的地方了

此篇文章於 03-03-15 09:20 PM 被 leo1988 編輯。
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 01:09 PM

手機版 | APP版