Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
攻略及心得交流區>Sleeping Dogs【香港秘密警察】攻略及心得交流區
whassupbun 09:35 PM 08-14-12

香港秘密警察(日)
熱血無賴(中)
龍在江湖(台)

攻略及心得交流區

Health Shrines 地點攻略 (致電Amanda並完成第二次約會後, Health Shrines位置會於地圖上顯示)

Lock Boxes 地點攻略 (致電Ilyana並完成約會後, Lock Boxes位置會於地圖上顯示)

Spy Cameras 地點攻略 (與Not Ping第二次約會後, Spy Cameras位置會於地圖上顯示)

Jade Statues 地點攻略 (致電Tiffany並完成第二次約會後, Jade Statues位置會於地圖上顯示)

傢俬售賣地點攻略1, 2

常見問題FAQ

閉路電視hacking影片教學(鳴謝版友nakakula), 文字教學

中環Martial Arts Club影片教路指南(鳴謝版友nakakula)

Q: 點解有時叫我按但要按先岩? (PS3版本)
A: PS3版制調轉係已知問題, 菜單介面功能正常, 但遊戲進行時(例如格鬥/QTE/跳車)要按的情況其實應該按, 暫時未有改決方法, Sony已發致歉啟事並將於不久將來作出修正。

Q: 如何重玩故事任務?
A: 暫停遊戲或使用手機 > Social Hub > Missions。

Q: 爆機後如何繼續升Traid Level?
A: 1)重玩故事任務; 2)如果有功夫DLC可以到北角做Shaolin Showdown任務打和尚, 儲滿三個紅三角後, 離開作戰場地, 再重複; 3)不停重玩各區Martial Arts Club; 用以上方法時亦可考慮購入Mountain Master套裝, +15% Traid XP。

Q: 爆機後尚欠數個EVENT,應該怎樣完成?
A: 有11個隱藏EVENT,要去到位置附近範圍先會啟動:YouTube影片攻略

Q: 警察任務 Kidnapper Lead 2 喺賭船上打牌遇到鏡頭bug可以點解決?
A: 當你輸第一局既時候, 出現「你輸了YOU LOST」個畫面就揀Leave, 問你are you sure you want to cancel就揀cancel, 然後place bet, 鏡頭就會回復正常, 可以繼續任務。

Q: 停車場點收藏車? 點解得兩架車咁少?
A: 停車場係冇得收藏街邊搶番黎既車, 亦冇得泊車, 只可以攞你已經擁有(任務提供/DLC載具)或喺車型ICON Vehicle Store買左既車。

Q: Car Valet電召送車服務只可以送電單車嗎?
A: 可以轉其他車款, 首先要去停車場攞車, 揀好想要既車款按/Set Valet Vehicle就可以了。

Q: 我玩到XXX個任務, 進度係幾多呢? 仲有幾耐爆機?
A: 暫停遊戲 > Statistics > Completion, 有紀錄完成左幾多任務, 故事進度等等

劇透討論請用Spoiler tag, 反白係唔夠既, 回覆既時候請按工具列 icon

攻略/簡介後補, 見清場趕過黎哩邊, 但又冇人開, 開住哩個頂住先, 最緊要有咩唔識玩有個地方比大家發問
whassupbun 09:37 PM 08-14-12
[霸位以備將來不時之須]
pureman 09:48 PM 08-14-12
thx
第一週目想做好差佬,係咪可以唔理d黑幫任?
wolfwolfwolf 09:51 PM 08-14-12
作者: pureman:
thx
全部都要做架
同埋應該唔會有二週目
pakchi70 09:57 PM 08-14-12
啲health shrine 有攻略未?
(=v=)b 09:58 PM 08-14-12
粵語歌~電台剩係播24味~
whassupbun 09:58 PM 08-14-12
作者: pureman:
thx
作者: wolfwolfwolf:
全部都要做架
同埋應該唔會有二週目
係呀始終主角係臥底嘛 兩邊既任務都一定要做, 如果做晒警察任務, 唔做黑社會任務, 主線進度會停滯不前, 要完成黑幫任務先會unlock新既警察任務, 雖然有黑白兩道啫, 但唔好誤會隻game有得比你揀支線, 係冇的
wolfwolfwolf 10:01 PM 08-14-12
作者: pakchi70:
啲health shrine 有攻略未?
其實唔係咁需要攻略
因為前期約女朋友出街之後地圖會顯示所有香爐既位置
Noble6 10:28 PM 08-14-12
原全吾識得點hacking
有無人可以教學吓?
wang2009hk 10:37 PM 08-14-12
設定那兒字幕選中文是那些位會出中文啊..?
whassupbun 10:44 PM 08-14-12
作者: Noble6:
原全吾識得點hacking
有無人可以教學吓?
OK, 明點HACK就易到你唔信
每次開始, 入0123, 如果個數字位置正確, 就會著綠色; 正確但位置唔岩, 就會亮黃色; 如果完全唔岩, 就紅色
當你入左0123, 佢變左0123
2著左紅色, 即係可以唔洗再試2字; 1著左綠色, 即係個PASSWORD入面有1字之餘你仲撞岩左個位置, 恭喜晒, 可以唔洗理佢; 而0同3就黃色, 即係密碼入面有哩兩個數字, 但你放佢地既位置唔岩, 要再估
下一步, 試其他組合, 第一個字唔會再係0啦, 你已經知道0字唔係排第一個位, 亦都唔會係1或2, 但有機會係3, 試下3140
噢, 又錯, 3140, 即係4亦都唔洗再試, 3岩左, 但0依家話你放錯位, 咁0既位置只剩下一個: 3105
3105, 再錯, 但你已經岩左三個字, 5唔岩, 就試下一個number, 試6字
3106, 恭喜你, 成功解碼

作者: wang2009hk:
設定那兒字幕選中文是那些位會出中文啊..?
字幕揀CANTONESE既意思係當角色講CANTONESE既時候先會出英文字幕, 哩個功能係比聽唔明中文既外國人, 唔係為我地而設, 隻game係冇得出中文字幕
Suda 10:47 PM 08-14-12
撞路人d對白笑到肚痛
野良猫 10:48 PM 08-14-12
未買game,純入嚟讚下頭post幅圖
whassupbun 10:56 PM 08-14-12
作者: 如月刃:
未買game,純入嚟讚下頭post幅圖
謝謝
向炒價說不, 支持你唔好買住
Z13 11:17 PM 08-14-12
唔鍾意做任務
只鍾意捉人質同差佬駁火同捉路人上天橋掉佢落街
CCHander 12:01 AM 08-15-12
本身想買車 , 但係最平個架都要成15萬

橙色林寶堅尼要成69萬幾 , 幾時先可以儲夠錢
ZOMA 12:04 AM 08-15-12
玩左陣,真係幾唔錯
地圖就唔似ga la~
但係都叫做用緊香港果種style來設計個地圖
條條路都好窄

其他野都唔差, 一路玩一路笑..
wolfwolfwolf 12:34 AM 08-15-12
作者: Suda:
撞路人d對白笑到肚痛
我聽到有個司機話

趕時間先黎塞車,唔通連個天都唔中意我
whassupbun 12:59 AM 08-15-12
作者: CCHander:
本身想買車 , 但係最平個架都要成15萬

橙色林寶堅尼要成69萬幾 , 幾時先可以儲夠錢
做任務其實收入好高, 開locker都賺得好快
另外可以用手機 > Contact > Tran, 幫佢偷車, 幾萬銀一部
irismong 01:01 AM 08-15-12
有小巴爭線玩~
HAHAHA
D SIDE TRACK任務都幾得意丫~

樓上唔識玩HACKING果個, 細個緊係無玩過MASTERMIND @@
佢仲要易過MASTERMIND勁勁勁多= =
Suda 02:18 AM 08-15-12
觀音兵眼鏡店

地圖比預期仲大,依家唔敢行太遠,成日要reload返屋企
PTX-003C 02:46 AM 08-15-12
好多地道粗口, 笑到停唔到
不過片入面D角色英文中夾一兩個字中文....好怪
沙翁 02:47 AM 08-15-12
咁多人死唔見你死
撞撞撞,因住撞到爆x眼啊你
靚女買衫唔係平d架咩
男人就好似買衫咁,件件都咁cheap