Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-09, 02:25 PM   #601
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
始終都係唔想龍虎走埋一齊

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 02:38 PM   #602
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
如果我係公公同婆婆一定嚇到無反應……

舊 03-19-09, 02:44 PM   #603
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 尼路 查看文章
如果我係公公同婆婆一定嚇到無反應……
重要係一個凶神惡剎ge人來話係自己個孫

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 03:16 PM   #604
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
整本第九冊變成半集……

果然兩人的告白都好激烈……

不過點解會冇咗那"第一次"架
好緊要的!

另外咁高既橋跳落咁淺水都冇事……
兩人果然是龍與虎咁硬淨……

按小說的話下一集就是解決老虎果邊既問題吧
"爸爸和媽媽"
引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
今集同第10期小說好似差好遠(竟然跳過左戀人最重要o既事情)
o係事件編排度次序唔一樣
而且私奔好似早左^^"
俾你兩個搞到我想將小說睇埋落去~依家屋企有#1,2

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 03:41 PM   #605
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Asurada 查看文章
嚇死公公婆婆~~

果然到最後受傷最深的人是實乃梨
引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
始終都係唔想龍虎走埋一齊
沒錯, 我最想都係見到原本的兩對.... 北村x大河、竜児x櫛枝...

Rice

舊 03-19-09, 04:58 PM   #606
Lenneth
Senior Gamer
Valkyrie

註冊日期: Mar 2006
我想 龍兒 x 大河; 亞美 x 櫛枝; 北村 x 會長

Lenneth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 05:23 PM   #607
[CpSs]crabcrab

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
俾你兩個搞到我想將小說睇埋落去~依家屋企有#1,2
快D買啦
我下個月都會一次過買哂8期
引用:
作者: Lenneth 查看文章
我想 龍兒 x 大河; 亞美 x 櫛枝; 北村 x 會長
依個組合同人GAME一定做到

此篇文章於 03-19-09 06:14 PM 被 [CpSs]crabcrab 編輯。
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 06:18 PM   #608
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
快D買啦
我下個月都會一次過買哂8期

依個組合同人GAME一定做到
咁就要期待C76囉

其實你地覺得亞美美係扮演一個咁樣的角色?
是因為看得太多大人所以想將自己當成大人去看細路(開始階段)
但後來又因為察覺到自己都有細路的時候(會長事件同櫛枝的一段對話)
所以在今話才說自己都不是大人
是這樣?

這個角色真係比其他人複雜

此篇文章於 03-19-09 06:23 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 07:59 PM   #609
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
點解會變左係私奔
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:06 PM   #610
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
玩到咁大...
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:24 PM   #611
zurg
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
私奔=> 結婚 => 仲回到學校??
zurg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 08:47 PM   #612
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: zurg 查看文章
私奔=> 結婚 => 仲回到學校??
玩得好大

私奔=> 結婚 => 仲回到學校

之後仲有咩玩?

懷孕=>生仔 ?!!!
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:27 PM   #613
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: riceking 查看文章
沒錯, 我最想都係見到原本的兩對.... 北村x大河、竜児x櫛枝...

Rice
小說我唔知係點, 但動畫版龍兒由鐘意櫛枝改成大河, 太快....

所以我都覺得應該竜児x櫛枝.....當然最好既係4P end/

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
重要係一個凶神惡剎ge人來話係自己個孫
乜唔係咁凶神惡剎就一見到就認到係自己個孫咩????

之前好似講過龍兒對眼似佢老豆???

舊 03-19-09, 09:32 PM   #614
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
睇完今集..
兩位終於走在一起..在下覺得好像不夠激烈..!
下回應該是解決全部問題..最後回來吧?
當初買左頭3期..完全未看..現在有d想買埋之後的期數..!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:45 PM   #615
ms_小畫家
Game Master

但個預告好似老虎想選擇離開咁喎

其中一位歷史見證人
舊 03-19-09, 09:47 PM   #616

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
小說我唔知係點, 但動畫版龍兒由鐘意櫛枝改成大河, 太快....

所以我都覺得應該竜児x櫛枝.....當然最好既係4P end/

乜唔係咁凶神惡剎就一見到就認到係自己個孫咩????

之前好似講過龍兒對眼似佢老豆???
o個個係外公o黎ga....
高順係泰子個姓唔係龍兒老豆個姓呀
引用:
希望動畫唔係刪改結局就好
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 09:49 PM   #617
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
E???呃....我反而冇睇個門牌, 直覺上覺得用隻錶去做記認應該係去搵老豆果邊既屋企人

舊 03-19-09, 09:50 PM   #618
RPG之鬼

引用:
因為看了第10期最後幾頁所以知道一點
老虎係下集會做重大決定
不單足以可以令到私奔取消
連龍兒都冇辦法可以阻止到她
而這個決定的原因在今集有提到

引用:

希望動畫唔係刪改結局就好
按情況應該唔會改結局吧
希望

此篇文章於 03-19-09 09:53 PM 被 RPG之鬼 編輯。
舊 03-19-09, 09:57 PM   #619
ms_小畫家
Game Master

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
因為看了第10期最後幾頁所以知道一點
老虎係下集會做重大決定
不單足以可以令到私奔取消
連龍兒都冇辦法可以阻止到她
而這個決定的原因在今集有提到

按情況應該唔會改結局吧
希望
好後悔買左中文版,買日版就一早睇鬼晒
唔會就係電車上邊講個段吓嘩

其中一位歷史見證人
舊 03-19-09, 10:07 PM   #620

引用:
其實都唔知點解要私奔
老實講3口子生活有咩問題
龍仔讀埋高3先算又有咩問題
而家先話升高3, 讀書同做野
咪等到過埋18歲先算囉
而家私奔左, 結埋婚先返o黎都冇咩著數
不過下集老虎發爛一定好正
舊 03-19-09, 10:21 PM   #621
ms_小畫家
Game Master

引用:
其實都唔知點解要私奔
咪等到過埋18歲先算囉
這就是青春嘛

其中一位歷史見證人
舊 03-19-09, 10:36 PM   #622
RPG之鬼

引用:
其實都唔知點解要私奔
咪等到過埋18歲先算囉
小說冇睇到但應該會有提泰子唔想龍兒好似佢咁吧
因為小說(動畫唔記得)有提到龍兒小時候生活十分艱難
那時泰子帶龍兒回到老家附近一直看住老家
但對後都冇回到老家

可能是呢點吧

老虎發爛發爛發爛……嗯……我都未睇所以都唔知
有冇可能係下星期前睇晒呢……

此篇文章於 03-19-09 10:43 PM 被 RPG之鬼 編輯。
舊 03-19-09, 10:46 PM   #623
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
邊度有日版賣??

舊 03-19-09, 10:46 PM   #624
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
有點超展開既感覺..
岩岩表完白就可以咁快決定私奔仲回埋老家結婚

とらドラ入面友情比愛情偉大

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 10:48 PM   #625
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 忍者 查看文章
邊度有日版賣??
http://bookweb.kinokuniya.co.jp

http://www.amazon.co.jp

Rice

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[動畫] 高畑 勲「かぐや姫の物語」2013年秋公開決定丨ジブリ「もののけ姫」と「猫の恩返し」が12月4日にBD化 money 日本動漫畫討論版 65 06-24-15 08:47 AM
BD 播放 capture 圖 jaycom 手機資訊/電腦軟硬討論 16 09-11-11 06:43 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 07:03 AM

手機版 | APP版