Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-18-08, 02:58 PM   #1
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
[急問]有關於太陽油問題

想問題如果我想去曬太陽的話, 應該買邊一隻既太陽油會好d 呀﹖
事關我今日出去d鋪頭睇好似大部份都係防曬黑用
我記得以前有好多都係可以用黎曬太陽用架, 請問版友有邊隻好用同埋點樣分﹖
印象中好似係跟度數, 但詳情既方法已經遺忘左
邊一間選擇會多d ﹖
感謝~~

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 02:59 PM   #2
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
no 細易曬黑d

舊 08-18-08, 03:03 PM   #3
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

引用:
作者: IamO 查看文章
no 細易曬黑d
最細既no. 係幾多﹖

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
舊 08-18-08, 04:55 PM   #4
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
假設晒20分鐘就出紅班點

用左SPF15的防曬用品: 20 * 15 = 300分鐘先會晒出紅班點

舊 08-18-08, 05:04 PM   #5
MO

引用:
作者: bonedog 查看文章
想問題如果我想去曬太陽的話, 應該買邊一隻既太陽油會好d 呀﹖
事關我今日出去d鋪頭睇好似大部份都係防曬黑用
我記得以前有好多都係可以用黎曬太陽用架, 請問版友有邊隻好用同埋點樣分﹖
印象中好似係跟度數, 但詳情既方法已經遺忘左
邊一間選擇會多d ﹖
感謝~~
你用萬寧已經好多選擇啦
防水又有, 噴霧裝又有

睇你黑底定白底,
你想哂黑定係唔黑
本身係白既話一開始唔好用太細號數,
盞哂到紅卜卜又有雀斑
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 06:29 PM   #6
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
買黑鬼油啦,好似有隻叫copperone....黑啡色bottle架

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 12:49 PM   #7
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

引用:
作者: MPS 查看文章
你用萬寧已經好多選擇啦
防水又有, 噴霧裝又有

睇你黑底定白底,
你想哂黑定係唔黑
本身係白既話一開始唔好用太細號數,
盞哂到紅卜卜又有雀斑
我就係想曬黑自己~
引用:
作者: Wtak 查看文章
買黑鬼油啦,好似有隻叫copperone....黑啡色bottle架
知唔知大約幾$到﹖記得以前買呢d 好平
我係卓悅見d 唔知乜鬼牌子都百幾才

舊 08-19-08, 11:46 PM   #8
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
另一款黑鬼油 - Hawaiian, 啡色樽身, 萬O及屈人氏有得賣, 賣$98(上年價錢, 今年唔知有冇加價)
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:22 AM

手機版 | APP版