Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-05-09, 08:54 PM   #501
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
開波原祖高達同g巾編先
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 08:57 PM   #502
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
X系大翻身
微波炮最高

舊 08-05-09, 08:58 PM   #503
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: POKA 查看文章
開波原祖高達同g巾編先
想易玩就w/g/seed/seed-d/oo

我一開始係oo先

舊 08-05-09, 08:59 PM   #504
ゆり

引用:
作者: Sar8 查看文章
X系大翻身
微波炮最高
x第3話

dx雙微波炮(not map)打阿修羅先得5xxx

舊 08-05-09, 09:00 PM   #505
Sar8
The One

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
x第3話

dx雙微波炮(not map)打阿修羅先得5xxx
我既意思係佢由廢棄機變成可練機...
F-P 微波炮都係廢物
而家都算做可以玩下

舊 08-05-09, 09:02 PM   #506
Sar8
The One

引用:

我一開始係oo先
seed-d既易玩係WB易姐.....
果度d機一出就二十...
00果堆頹野就算用4子都可以清場...除左最尾果版

seed就係玩限制回合

舊 08-05-09, 09:02 PM   #507
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 古利斯 查看文章
有支援防禦真係恩物…
諗起以前g-gen最慘痛就係萬事起頭難
一開始堆機紙咁薄又唔太避得
以家有支援防禦真係初期幾隻都打不死…
(剛到手ps2版的新手a)
OO-rasizer 係咪仲未知點設計?
我成日心想rasizer飛機應該同seed隻空中霸王有關係-_-
00ライザー
戦闘後にランダムで手に入るOPパーツ「RAISERシステム」を入手
(フラゲ人によるとEX4クリア後に出た模様)
これを00に装備し交換すると00ライザーになる
これをLV8で開発するか、エクシアリペア2と設計すると
GNソード3装備の00ライザーができる
ちなみに刹那の容姿変更は無い模様

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:02 PM   #508
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
F-P 微波炮都係廢物
而家都算做可以玩下
之前一直是地圖炮

但唔計玩野

地圖炮是垃圾

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:02 PM   #509
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:

我一開始係oo先
d人又話seed 難打
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:07 PM   #510
Sar8
The One

seed唔難
不過WB好難真係完全完成...以新手來講

就連最尾都好易...兩部流星真係好堅秋...

generation3我自己排難易度
WB完成度:Seed>Seed-D=00
關卡難易度:Seed-D>Seed>00
最後一關:00>Seed-D>Seed

此篇文章於 08-05-09 09:10 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:07 PM   #511
dmk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
F-P 微波炮都係廢物
而家都算做可以玩下

唔係喎..
我g p先整左2隊dx
放好位,冇差別射擊好爽下喎
dmk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:08 PM   #512
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: pet3 查看文章
之前一直是地圖炮

但唔計玩野

地圖炮是垃圾
以前加上hp必剩一的op
map係練廢機既好物
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:09 PM   #513
dmk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
ps2版攻略開始
dmk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:39 PM   #514
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
X果部原創機(有兩隻大爪果部)型左好多
Spirit我冇用過....
記得以前F佢招大絕只係限定制除衝埋去拿隻爪鉗...
今次係玩龍虎亂舞
引用:
作者: dmk 查看文章
以前玩seed時,佢用劍打人會用中文打"殺敵最優先"字出黎,好gag
呢隻我都有用過,幾好用

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:41 PM   #515
Sar8
The One

睇來笨代d人好唔小心...
我地出艦可以直隊,唔駛等1 turn
但係電腦依然會出來等1 turn先開片

舊 08-05-09, 09:50 PM   #516
ゆり

引用:
睇來笨代d人好唔小心...
我地出艦可以直隊,唔駛等1 turn
但係電腦依然會出來等1 turn先開片
冇所謂啦呢d野

反正都捱唔到一個回合 架艦就爆

舊 08-05-09, 10:51 PM   #517
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
點解架迪士尼好似冇F脈衝咁高攻咁的.

雞拉幾時先學到第4個ABILITY?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 10:51 PM   #518
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
請問點樣睇角色魅力? 同埋咁多原創team既人無覺醒既@@ 上集好多個都有覺醒
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 10:54 PM   #519
ゆり

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
請問點樣睇角色魅力? 同埋咁多原創team既人無覺醒既@@ 上集好多個都有覺醒
人物能力最底個行咪係

引用:
作者: funnyfun 查看文章

迪士尼要超強氣先勁...

未既話超廢...

舊 08-05-09, 10:57 PM   #520
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
人物能力最底個行咪係
XD 唔好意思, 眼殘左
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 11:05 PM   #521
ゆり

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
XD 唔好意思, 眼殘左
今次人物能力上限99

我個剎那已經格99

不過白兵技能+20一樣有效

所以係出面睇係119

舊 08-05-09, 11:05 PM   #522
Sar8
The One

引用:
作者: funnyfun 查看文章

可能性之一
你升迪迪尼果陣你部impluse已經升高左,結果換部新既冇以前果部咁高攻

迪迪尼你都係等超強氣先近斬吧......

舊 08-05-09, 11:06 PM   #523
Sar8
The One

今集d意味不明既op唔知有乜用....
我成日覺得係裝落某d機到...

舊 08-05-09, 11:19 PM   #524
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
今集d意味不明既op唔知有乜用....
我成日覺得係裝落某d機到...
2ch睇到的

何度か付け替えてみてわかった分
テムレイパーツ
機動-20 攻撃+5
ゲモンパーツ
攻撃、機動-10 防御+2
ガソリンエンジン
防御、機動-20 攻撃+1
コンピュータウイルス
攻撃、防御、機動-5
バチルスウイルス
攻撃、防御、機動-10
OSダウングレード
機動-20
ジムニウム、ゾグニウム、ザクニウム
防御+3
ビグサニウム
防御+5

効果は重複する
ロウパーツも他の消費軽減系と重複
-30のロウパーツ、-15のプロペラントタンク、-10のエネルギーCAP全部装備で
EN消費最大55%減可能に

仲有可以改變交換對像
一部OPは装備すると交換対象が変化する
テム・レイ手製パーツ 特殊系
ゲモン特製パーツ 特殊系
ザクリウム合金 ザク系
ジムニウム合金 ジム系
ゾグニウム合金 水陸系
ジオン十字勲章 ジオン系
モビルトレースシステム 格闘系
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 11:19 PM   #525
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
d 過場句詞冇語音咁囧ge.....上次spirits 都係得bright 艦長冇全語音...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] SD Gundam G Generation Wars [Wii, PS2] VOL.2 (PS2行版終於發售) GN00508771 電視遊戲討論版 937 09-16-09 09:19 AM
人偶討論區vol.2 : 妹妹囡囡 Designer 收藏品討論版 1016 08-28-09 08:38 AM
[DATA] Worldwide Million Selling Software (史上最高遊戲銷量換新主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 14 02-05-09 12:10 PM
[NDS] Star Wars: The Clone Wars -- Jedi Alliance 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 07-17-08 10:23 PM

現在的時間是 06:28 AM

手機版 | APP版