Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-12-16, 09:23 PM   #1076
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
開始有人估戈位唔係賢 係佢死鬼老哥 治

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 09:54 PM   #1077
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: zero22 查看文章
佢地打爆左帝皇龍之後仲一齊叫好野 我真係笑左出黎
有D人話 個新女角個真拍擋可能係成日跟主角果隻龍仔
好似係皇家騎士之一
佢既究極係皇家,係偵探果隻都見到,但我覺佢似比試練人,係send email果個

引用:
作者: GN00508771 查看文章
開始有人估戈位唔係賢 係佢死鬼老哥 治
所以一乘寺賢應該係假既?
唔明點解佢地唔聯絡02眾,甘咪知囉,可能下集就講
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-16, 10:45 PM   #1078
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

Jooooooo........

小光果然係特殊的

此篇文章於 03-12-16 10:55 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 03-13-16, 02:02 AM   #1079
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我覺得佢都係一乘寺賢 不過又係洗腦版
Miss同sir我覺得都有問題
引用:
今次兩隻係究極進化而唔係ワープ進化....分別是係乜呢
某獸真係慘.....
會唔會係時空進化先有玩合體權利
維京好正薔薇始終見過真係無乜驚喜

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 02:17 AM   #1080
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
我覺得佢都係一乘寺賢 不過又係洗腦版
Miss同sir我覺得都有問題

會唔會係時空進化先有玩合體權利
維京好正薔薇始終見過真係無乜驚喜
SIR睇落真係似中間管理職既
MISS就...上面既意思定自己計劃呢

舊 03-13-16, 02:23 AM   #1081
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
今次故實在太多謎團
下集仲要半年後先有

舊 03-13-16, 02:28 AM   #1082
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
SIR睇落真係似中間管理職既
MISS就...上面既意思定自己計劃呢
重點係佢地好似一早知咩事明知隻貓係重點喎
芽心部機又同7人唔同喎 雖然都明白佢地同件事一定有關係 但線索又太少

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 03-13-16, 02:49 AM   #1083
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
重點係佢地好似一早知咩事明知隻貓係重點喎
芽心部機又同7人唔同喎 雖然都明白佢地同件事一定有關係 但線索又太少
所以就話SIR真係中間管理職 只被告知隻貓係重點人物 但沒有(或冇需要)向佢解釋其理由

舊 03-13-16, 01:30 PM   #1084
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
其實頭半段實在太悶了...
最後幾分鐘訊息量超多...

劇透...
用大半集去塑造Miss呢個角色...(又話想成熟,又話想班細路開心....)
點知最後一個奸笑就乜都唔同哂...定係miss你都中左毒??

某角色唔洗插都成身死亡旗...因為有佢就一定有便當...仲要比人分件...

感覺今套digimon把前作01+02的設定都打碎哂了

貓貓最尾個look係多路仔嘅親戚?
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 01:51 PM   #1085
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
所以就話SIR真係中間管理職 只被告知隻貓係重點人物 但沒有(或冇需要)向佢解釋其理由
所以我想知今次究竟係咩事阿sir都無同太一講
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實頭半段實在太悶了...
最後幾分鐘訊息量超多...

劇透...
用大半集去塑造Miss呢個角色...(又話想成熟,又話想班細路開心....)
點知最後一個奸笑就乜都唔同哂...定係miss你都中左毒??

某角色唔洗插都成身死亡旗...因為有佢就一定有便當...仲要比人分件...

感覺今套digimon把前作01+02的設定都打碎哂了

貓貓最尾個look係多路仔嘅親戚?
MISS我覺得又未到咁好似都係唔想攪到班細路咁

舊 03-13-16, 03:59 PM   #1086
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
今次會唔會又玩X抗體?
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 08:28 PM   #1087
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Lamsze 查看文章
佢既究極係皇家,係偵探果隻都見到,但我覺佢似比試練人,係send email果個

所以一乘寺賢應該係假既?
唔明點解佢地唔聯絡02眾,甘咪知囉,可能下集就講
02眾被打敗、全員在數碼世界失蹤,咁點問?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 02:34 AM   #1088
zero22
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
02眾被打敗、全員在數碼世界失蹤,咁點問?
但係02眾 唔見左都無人搵/提起佢地
上一集有事都唔搵佢地 連出街玩都唔搵佢地
今集見到帝皇龍仲打爆埋佢 完全無諗過要救佢
V仔獸同蟲蟲獸
雖然都知佢地實無事
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 03:55 AM   #1089
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
c子獸你死得好慘

舊 03-14-16, 01:59 PM   #1090
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
獅子獸:好好玩咩?次次都係咁你唔悶我都厭
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 02:17 PM   #1091
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
獅子獸:好好玩咩?次次都係咁你唔悶我都厭
由手機版發出
貓貓:誰叫你喜歡我!
曾經有一刻以為獅子會救貓貓而進化,死了又無變返數碼蛋
今輯係設定粉碎機?
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 03:45 PM   #1092
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
今輯係設定粉碎機?
由手機版發出
慢著先
有邊集係現實世界死左會直接變蛋先

0102同世界觀既好似冇呢回事吧

大門大獸就好似有

舊 03-15-16, 02:10 AM   #1093
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
今輯係設定粉碎機?
由手機版發出
一開始就交代左數碼蛋系統又試失左效啦
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-16, 09:41 PM   #1094
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
獅子
依家咁睇,其實佢地係同02眾係乜關係,好似唔係全接02?(又無搵佢地/講過佢地/見帝皇龍爆左又無野咁)

舊 03-15-16, 09:45 PM   #1095
s3b21
Insane Gamer

老實講, 點解可以悶成咁,係最後十分鐘叫做有d打鬥.....
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-16, 08:07 AM   #1096
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

老實講デジモンジーリス一向都唔係打鬥為主吧.......

呀 應該只限01 02同テイマーズ吧

舊 03-17-16, 12:16 AM   #1097
knight-philip
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
老實講デジモンジーリス一向都唔係打鬥為主吧.......

呀 應該只限01 02同テイマーズ吧
其實之前重看了02.....感覺TRI在描寫上比02好多了....
02其實好多茶番....除了打賢那裡比較好之外(但是戰鬥的節奏很差)

打鬥老實講TRI都好好多了
雖然算是濃縮了,作畫點都應該要有返咁上下

舊 03-17-16, 01:12 PM   #1098
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實之前重看了02.....感覺TRI在描寫上比02好多了....
02其實好多茶番....除了打賢那裡比較好之外(但是戰鬥的節奏很差)

打鬥老實講TRI都好好多了
雖然算是濃縮了,作畫點都應該要有返咁上下
Tri最令我唔慣嘅係無左年番嗰種每集一戰模式
雖然話時代變左,時間唔多,
確實情願佢集中精力畫好一場
但因為咁而犧牲進化系統嘅鋪排,似乎唔見得好
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-16, 02:03 PM   #1099
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: leungky1 查看文章
Tri最令我唔慣嘅係無左年番嗰種每集一戰模式
雖然話時代變左,時間唔多,
確實情願佢集中精力畫好一場
但因為咁而犧牲進化系統嘅鋪排,似乎唔見得好
因為這不是年番
又不會進化畫面放出8隻之後打1分鐘完

當年02接近最終戰的夢幻空間進化根本
各隻各模式都進化一次

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-16, 06:34 PM   #1100
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://digimon-adventure.net/news/
タイアップイベント開催中の大江戸温泉物語にて、
描き下ろしSDオメガモンの壁紙をプレゼント!
引用:
『デジモンアドベンチャー tri.』第3章「告白」Blu-ray・DVD
2016年11月2日(水)より発売!
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] ラビリンスの彼方 (Tri-Ace x Konami) 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 186 04-15-13 11:01 AM
[多機種] Ong Bak Tri – The Game (องค์บาก Tri) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 02-20-13 07:12 PM
[PSP] 『デジモンアドベンチャー』2013年1月17日発売予定 GN00508771 手提遊戲機討論版 61 01-27-13 10:43 PM
林佑樹「カイチュー!」再びアニメ化 money 日本動漫畫討論版 0 10-12-11 05:35 PM
Torica TRI MP3 結他佬 影音館 0 05-16-05 04:58 PM

現在的時間是 05:05 AM

手機版 | APP版