Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-09, 04:28 PM   #51
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: irismong 查看文章
無限感慨...
係呀... 感慨.... 感慨點解果時會手多買左呢本死人野
佢d長篇一向都油麻地
但估唔到會咁...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-09, 04:29 PM   #52
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: izumo 查看文章
佢d長篇一向都油麻地
但估唔到會咁...
亂馬係我最愛之一
但係呢本真係

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-09, 04:35 PM   #53
月 夜
Senior Gamer
萌王軍主帥

註冊日期: Jun 2009
引用:
亂馬係我最愛之一
但係呢本真係

same~ 辮子妹妹萬歲~

佢算吾算係第一代性轉換的代言人呢~

Now,I am nt alone

月 夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-09, 04:51 PM   #54
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Sar8 查看文章
其實我以為動畫中
奈落只係boss中其中一隻.....囧
(我第一次睇果陣)
點知去到第百幾集都仲係打緊奈落囧
loop 黎 loop 去都係奈落
只不過有d係佢既分身

舊 07-24-09, 11:14 AM   #55
Day Day
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
希望遲D香港都有得播.... 如果係同步就正!
Day Day 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-09, 11:20 AM   #56
rolymo

引用:
作者: Day Day 查看文章
希望遲D香港都有得播.... 如果係同步就正!
不過我覺得又係有排等

希望香港d 電視台做d 野啦....!
rolymo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 02:55 PM   #57
Day Day

聽講Animax 秋天同日本同播!!!
Day Day 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 03:11 PM   #58
moto903

引用:
作者: Day Day 查看文章
聽講Animax 秋天同日本同播!!!
唔洗聽講啦
今次係堅的
我琴日係881903.com 個網度見到話Animax 會同日本同週播呀!!!

《犬夜叉》結局篇港日同步播放
26.07.2009 13:31

【商台互動娛樂組】由日本著名漫畫家高橋留美子創作,風靡動畫迷的人氣日本動畫《犬夜叉》將於今年秋年於港日同步播放完結篇。
漫畫《犬夜叉》是高穚留美子繼《亂馬1/2》及《福星小子》之後的傑作,故事講述中三年級女生日暮籬重回500年前的戰國時代,遇上了半人半妖的犬夜叉,為了找尋四散至各處的四魂之玉,於是一同展開一段穿越現代與古時的冒險旅程。這套長篇連載漫畫於九十年代開始在《少年Sunday周刊》(週刊少年サンデー)連載,歷時長達12年,直至2008年6月完結,曾創下三千萬本驚人銷量,期間漫畫被改編成同名動畫搬上電視,亦深受觀眾喜愛成為叫好又叫座的節目,即使於動漫節中,犬夜叉的造型更幾乎成為例牌出現的扮演角色。今年秋季《犬夜叉》將於日本播出結局篇,而Animax頻道亦將會同步播放,製作班底繼續是為電視劇的原班人馬,結局篇以單行本37半到最終卷56卷的內容作為藍本,為《犬夜叉》劃上句號,想知道日暮籬與犬夜叉怎樣打敗終極敵人奈落,並將四魂之玉完璧,就要留意將於秋季播放的《犬夜叉》結局篇。

http://www.881903.com/page/zh-tw/new...&itemid=143102

我屋企有得睇~~XD
moto903 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 06:48 PM   #59
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
又有同步播
之前睇到3,40期倒冇睇, 而家終於睇到奈落點死

此篇文章於 07-31-09 10:44 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-09, 09:25 PM   #60
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
又有同步播
之前睇到3,4期倒冇睇, 而家終於睇到奈落點死
你先睇左3,4期...
我當年細個買DVD...買到尾都無結局囧
而家終於可追埋落去><漫畫我到而家都無去睇~就係為左等動畫返呢一刻...
本來以為已死,估唔到有得返生仲要係TV ANIME而唔係OVA~
雖然打奈落打到悶~但當年黎講都係一套好動畫~又好笑又冒險又愛情...
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-09, 11:52 AM   #61
GAF King

上on.cc 見到wo~

《犬夜叉》秋季大結局亞洲觀眾同步見證

全城動畫迷熱切期待的《犬夜叉——完結篇》,將於秋天在日本正式播映,Animax亞洲頻道亦宣布,將與日本電視台YTV同周播放,好讓一眾《犬夜叉》fans同步見證及迎接完結篇的來臨。
日本著名漫畫家高橋留美子,於九十年代尾開始創作長篇連載漫畫《犬夜叉》,花了近十二年的時間,去年六月為故事畫上句號。而這套漫畫亦創下三千萬本驚人銷量,及後便由Sunrise(日昇株式會社)負責製作,電視動畫系列於二○○○年十月至○四年九月間播放了共一百六十七集,深受動畫迷歡迎。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0731/00288_023.html

原來係Sunrise 做ga wo,
高達丫、Keroro軍曹丫、反叛的魯路修都好似係Sunrise 的出品,有保証丫!
GAF King 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-09, 12:02 PM   #62
irismong
Goo ◕ ω ◕

做咩呢度運續有幾個人比人ban左既 @@"

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 07-31-09, 08:37 PM   #63
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
做咩呢度運續有幾個人比人ban左既 @@"
BAN戈幾個係同一個人係度 自問自答

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-09, 10:44 PM   #64
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: grxgr 查看文章
你先睇左3,4期...
我當年細個買DVD...買到尾都無結局囧
而家終於可追埋落去><漫畫我到而家都無去睇~就係為左等動畫返呢一刻...
本來以為已死,估唔到有得返生仲要係TV ANIME而唔係OVA~
雖然打奈落打到悶~但當年黎講都係一套好動畫~又好笑又冒險又愛情...
之前打錯左, 係3, 40期先o岩
(已改番)
初時好好睇, 之後係咁loop

舊 07-31-09, 10:55 PM   #65
~~優質傻豬仔~~

註冊日期: Nov 2002
終於完啦.......
~~優質傻豬仔~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-09, 11:29 AM   #66
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: GN00508771 查看文章
BAN戈幾個係同一個人係度 自問自答
貢搞笑 =_=?

引用:
之前打錯左, 係3, 40期先o岩
(已改番)
初時好好睇, 之後係咁loop
慘得過我買哂全套... Orz
家陣放都無人要 =____=

舊 08-08-09, 04:34 PM   #67
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: GAF King 查看文章
上on.cc 見到wo~

《犬夜叉》秋季大結局亞洲觀眾同步見證

全城動畫迷熱切期待的《犬夜叉——完結篇》,將於秋天在日本正式播映,Animax亞洲頻道亦宣布,將與日本電視台YTV同周播放,好讓一眾《犬夜叉》fans同步見證及迎接完結篇的來臨。
日本著名漫畫家高橋留美子,於九十年代尾開始創作長篇連載漫畫《犬夜叉》,花了近十二年的時間,去年六月為故事畫上句號。而這套漫畫亦創下三千萬本驚人銷量,及後便由Sunrise(日昇株式會社)負責製作,電視動畫系列於二○○○年十月至○四年九月間播放了共一百六十七集,深受動畫迷歡迎。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0731/00288_023.html

原來係Sunrise 做ga wo,
高達丫、Keroro軍曹丫、反叛的魯路修都好似係Sunrise 的出品,有保証丫!
呢套0野不嬲都係Sunrise
只係大家一提起Sunrise就會諗機械人動畫之嘛...

不過佢都講明「同週放送」 即係唔會好似花冠之淚咁跟日本首播
亦即係話我地睇0既首播會係「字幕版」 未嘗唔係好消息
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 04:46 PM   #68
真!DC
Banned User
奉行我道

係唔係同日播冇乜所謂,
反正字幕組都係要等幾日
即使好似tvb 鋼鍊咁遲幾星期都ok,
唔洗好似平時咁等一年半載就好了

舊 08-08-09, 10:20 PM   #69
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
係唔係同日播冇乜所謂,
反正字幕組都係要等幾日
即使好似tvb 鋼鍊咁遲幾星期都ok,
唔洗好似平時咁等一年半載就好了
你估台灣曼迪咩
日本未播完已經放風預定
(狼與辛香料II 同 咲-Saki- 台版都落0左0係佢手上
即係話香港就唯有寄望角川洲立/DVI 木棉花無望...)

鋼鍊遲係因為又要做字幕又要粵語配音
如果只係做字幕0既 花冠已經係同日播兼有字幕(雖然正式計係重播)
舊 08-08-09, 11:03 PM   #70
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: ty1106 查看文章
...
如果只係做字幕0既 花冠已經係同日播兼有字幕(雖然正式計係重播)
同日同時喎,咁都叫"重播"?
唔通要先行社內流出先叫"首播"?

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-09, 11:36 PM   #71
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: HTW 查看文章
同日同時喎,咁都叫"重播"?
唔通要先行社內流出先叫"首播"?
據知星期一凌晨係無字幕版
要到星期一晚播第二次先有字幕
舊 08-09-09, 12:37 AM   #72
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
住得背喇你.
(Animax HK)由首播時段開始已經有字幕;
應該話起碼早一星期前已經收到條片,
早到當晚做埋自家預告.

要唔要睇睇我個blog寫過d乜?

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
舊 08-09-09, 02:07 AM   #73
ty1106
Game Master
おれいも

咁即係話犬夜叉唔同日本同步
一係日本唔答應 一係Animax自己要就期

PS 星期一做花冠0個陣唔去訓 第二朝唔駛番工 點睇首播
知道首播內情0既有無0係度po過 自己心裡有數
(有寫blog唔代表個個知)
舊 08-09-09, 02:49 AM   #74
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
Animax hk 到寫「與日本同步放送」
即係好有可能會係好似花冠咁,同一時間播

引用:
很明顯你無睇過首播啦﹗
只係睇人地d 留言,仲要睇d 唔睇d

舊 08-09-09, 04:06 AM   #75
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
咁即係話犬夜叉唔同日本同步
一係日本唔答應 一係Animax自己要就期

PS 星期一做花冠0個陣唔去訓 第二朝唔駛番工 點睇首播
知道首播內情0既有無0係度po過 自己心裡有數
(有寫blog唔代表個個知)
我.
仲有呢度TTT thread o既板友.

犬夜叉沒說過要同時播,報導都係話同週o者.
請爬文.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:32 AM

手機版 | APP版