Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-20-18, 04:25 PM   #101
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
PSN版對戰會lag 嗎?易搵其他玩家?

舊 09-20-18, 06:22 PM   #102
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 1515 查看文章
PSN版對戰會lag 嗎?易搵其他玩家?
p2p連線,lag睇對面係邊度人
而家都多人,而且可以好似街機咁自己一個打住先,中途再有其他人入

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 11:49 PM   #103
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
太耐冇玩,以前出到既旋風撻完全出唔到...又要練啦...
(旋風撻詳細指令:N698741236A 或 N632147896A,按A前搖桿不能回中)

↓理想

關於騎馬既操作:
弱攻擊--A
強攻擊--B
Mega Crush--A+B
後方攻擊--4A
轉向--4維持一定時間
轉向攻擊--4B
落馬攻擊--2B
馬上投--2A或8A,命中時236/214/896/874 (從攻擊開始直到成功前搖桿不能回中)
衝刺--6B
衝刺攻擊--衝刺期間A
衝刺旋風斬--6BB (要一直推住6然後連按B兩下)
流星劍--連按A
真空劍--46A
真空劍(金色)--46NB (要回中再按B,否則會變成衝刺)

此篇文章於 09-21-18 11:49 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 01:47 AM   #104
強殖裝甲加爾巴
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
我delay到震

舊 09-21-18, 03:18 AM   #105
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: wing 查看文章
final fight得雙打
唔好意思,小弟睇錯左呢隻Game資料

PS:重有我從未玩過,但Final Fight隻Game咁鬼出名,
之前一直都想搵機會玩番下,但無奈係之前出既家用機DL版一直都冇得Online合作過關,
加上人大左,身邊有玩家用機既fd一隻手數得晒!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-21-18 03:24 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 06:37 AM   #106
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: mrk 查看文章

PS:重有我從未玩過,但Final Fight隻Game咁鬼出名,
之前一直都想搵機會玩番下,但無奈係之前出既家用機DL版一直都冇得Online合作過關,
之前 XBOX 360 版 Final Fight 有 Online 合作過版。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 09:13 AM   #107
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: 強殖裝甲加爾巴 查看文章
我delay到震
多唔多人有lag問題?
我想買哩隻, 不過早兩日見PSN個TSG Sales有Metal Slug 3, $13蚊平平地買黎過下手癮, 點知頂佢多敵人果時佢夠膽lag機
PS4玩哩D game都lag真係不能原諒

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 09:23 AM   #108
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: mrk 查看文章

未玩過final fight, 我估你頂多都係三十幾歲的後生仔, 唔駛講咩 "人大左" 喇

舊 09-21-18, 09:24 AM   #109
wing
格鬥低手

引用:
作者: whassupbun 查看文章
多唔多人有lag問題?
我想買哩隻, 不過早兩日見PSN個TSG Sales有Metal Slug 3, $13蚊平平地買黎過下手癮, 點知頂佢多敵人果時佢夠膽lag機
PS4玩哩D game都lag真係不能原諒
琴晚玩左幾場 battle circuit, captain commando同powered gear的online 三打, 完全唔lag, 超順.

舊 09-21-18, 09:26 AM   #110
wing
格鬥低手

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
p2p連線,lag睇對面係邊度人
而家都多人,而且可以好似街機咁自己一個打住先,中途再有其他人入
好似30週年街霸最初咁樣冇connection quality filter, 呢次仲衰到連wide/full screen同scanline都冇埋, 呢D一定要加番喇.......

舊 09-21-18, 09:48 AM   #111
強殖裝甲加爾巴

Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
引用:
琴晚玩左幾場 battle circuit, captain commando同powered gear的online 三打, 完全唔lag, 超順.
我雙打已有delay少lag,三打變遂格慢鏡,四打應變定格,我仲用緊8M網速,但打漆彈或PS4game又好順冇野,有冇人都一樣?

舊 09-21-18, 10:02 AM   #112
wing
格鬥低手

引用:
我雙打已有delay少lag,三打變遂格慢鏡,四打應變定格,我仲用緊8M網速,但打漆彈或PS4game又好順冇野,有冇人都一樣?
你同咩人打? 街客定咩? 知唔知係亞洲人定歐美人士?

呢類p2p連線,睇你連著個咩人, 雙方距離幾遠.

舊 09-21-18, 10:28 AM   #113
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
吞食天地昨晚在澳門用NS internet三打,變咗慢動作,但capture做片播又變翻正常速度,真吹脹。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-18, 10:39 AM   #114
強殖裝甲加爾巴

引用:
你同咩人打? 街客定咩? 知唔知係亞洲人定歐美人士?

呢類p2p連線,睇你連著個咩人, 雙方距離幾遠.
我自己fd三打都好lag同delay,全hk人得我8m線,其他光纖

每次外人加入變勁lag,未試過順暢玩一場

舊 09-21-18, 10:40 AM   #115
wing
格鬥低手

引用:
我自己fd三打都好lag同delay,全hk人得我8m線,其他光纖

每次外人加入變勁lag,未試過順暢玩一場
咁真係奇怪.....

舊 09-21-18, 10:47 AM   #116
強殖裝甲加爾巴

唔怪得lag到斷哂片我fd話唔覺lag,希望解決到,我等C記出掃街合輯online好耐。。。

舊 09-21-18, 10:50 AM   #117
wing
格鬥低手

引用:
唔怪得lag到斷哂片我fd話唔覺lag,希望解決到,我等C記出掃街合輯online好耐。。。
你試邊幾隻GAME LAG? 就咁create game定create lobby?

我地琴晚多數都係private lobby, option個frame delay就由得佢default兩格

我自己試左一局create game, 有街客join in雙打都冇lag

舊 09-21-18, 11:13 AM   #118
強殖裝甲加爾巴

引用:
你試邊幾隻GAME LAG? 就咁create game定create lobby?

我地琴晚多數都係private lobby, option個frame delay就由得佢default兩格

我自己試左一局create game, 有街客join in雙打都冇lag
所有都試過都lag,frame delay冇郁過,唔知有set private冇試過,雙打叫可接受勉強玩到,慢動作三打係跳格冇法玩,係連bgm都拖慢,只得offline係唔lag

舊 09-21-18, 11:16 AM   #119
強殖裝甲加爾巴

試過做host,又試過fd做host,一樣lag同delay

舊 09-21-18, 11:26 AM   #120
wing
格鬥低手

引用:
試過做host,又試過fd做host,一樣lag同delay
琴晚我地3打冇開咪. 你地有冇?

舊 09-21-18, 11:27 AM   #121
強殖裝甲加爾巴

引用:
琴晚我地3打冇開咪. 你地有冇?
冇啊,我地玩NS ver.

舊 09-21-18, 11:40 AM   #122
wing
格鬥低手

引用:
冇啊,我地玩NS ver.
車....講一大餐, 原來唔同平台.

我地玩ps4版完全冇lag.

舊 09-21-18, 11:49 AM   #123
強殖裝甲加爾巴

switch唔係咁廢呀。。。

舊 09-21-18, 11:54 AM   #124
wing
格鬥低手

引用:
switch唔係咁廢呀。。。
簡單D, 你地幾個frd一人買多一隻ps4版, 反正只係 $156.... 一試便知.

舊 09-21-18, 12:52 PM   #125
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
Switch 得個幾廿Mb ,都好正常。。。lag
switch 只能面聯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC] Capcom Home Arcade 安安 電視遊戲討論版 20 11-23-20 09:21 PM
Luigi Mansion Arcade | 2015年夏予定 | Capcom 開發 enishi 街機遊戲討論版 0 11-04-14 07:20 PM
[多機種] Capcom Arcade Cabinet | XBLA, PSN, eShop | 2013 neo2046 電視遊戲討論版 16 03-22-13 07:25 PM
Mortal Kombat: HD Arcade Collection (3D) Designer 電視遊戲討論版 4 02-15-11 09:03 PM
Hori 既Capcom Fighting Jam Arcade Pro Joystick elac 電視遊戲討論版 10 10-26-04 01:30 AM

現在的時間是 05:26 AM

手機版 | APP版