Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-02-18, 12:17 AM   #26
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Marvel真係好有自信,等IW出完成個禮拜先嚟出新trailer乘勝追擊。

Scott每次變大隻都好鍾意奸笑。XD

Ghost隨意穿越物體嘅能力好有睇頭。漫畫原作原本係鐵甲佬嘅反派,而家變成Ant Man反派。

故仔明顯發生喺IW之前,CW之後過著亡命生活。

可能片尾會有片段接去IW臨尾劇情

Infinity War結局關連

例如Scott家人突然變灰

另一個喺IW冇出場嘅角色

IW對話提過Scott同Hawkeye兩人一齊潛水,但呢個trailer都仲係見唔到佢

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 12:35 AM   #27
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
好歡樂
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 08:19 AM   #28
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Wasp 係車度打,好有 DP 感

問:

Fishbrune 做超英會唔會老咗啲?

此篇文章於 05-02-18 08:29 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 09:01 AM   #29
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
上集好正
睇完預告,好期待今集

舊 05-02-18, 11:08 AM   #30
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Wasp 係車度打,好有 DP 感

問:

Fishbrune 做超英會唔會老咗啲?

Fishburne飾演嘅Bill Foster/Goliath定位咪同Michael Douglas嘅Hank Pym(第一代Ant-Man)一樣,都係老餅英雄。

Foster應該係有同Pym兩公婆(第一代Wasp)喺冷戰時為神盾局執行無數任務。

舊 05-02-18, 12:47 PM   #31
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
Fishburne飾演嘅Bill Foster/Goliath定位咪同Michael Douglas嘅Hank Pym(第一代Ant-Man)一樣,都係老餅英雄。

Foster應該係有同Pym兩公婆(第一代Wasp)喺冷戰時為神盾局執行無數任務。
啫係唔預佢有份打?

有傳話個量子空間去到平行宇宙咁巴閉,咁同 A4 會唔會有關?

舊 05-02-18, 02:37 PM   #32
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:

另一個喺IW冇出場嘅角色

IW對話提過Scott同Hawkeye兩人一齊潛水,但呢個trailer都仲係見唔到佢

唔肯定
但我記得佢係話Scott係被軟禁

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 02:53 PM   #33
Game Master

引用:
作者: fami~yan 查看文章
唔肯定
但我記得佢係話Scott係被軟禁
唔係喎

我好記得好似阿Sam抑或隊長話因為CW之後美國政府不斷滋擾Hawkeye同Scott家人去引佢哋出嚟,所以兩人不得不一齊避風頭。你講嘅「軟禁」係咪其實指佢哋家人被政府軟禁呀?

Team Cap其他人除咗Scarlet Witch同Vision去咗蘇格蘭私奔外,其餘人士(隊長,Sam同Black Widow)由於都係單身狗,行動比較自由啲,所以政府先吹佢哋唔脹。

而Bucky當然大家都知道係一直匿藏喺Wakanda休養。就算全世界知道,以Wakanda嘅黑科技,強如美國隨時都唔係佢哋對手。

遲下今個或下個禮拜我會再睇多次IW確定下先。

舊 05-02-18, 03:32 PM   #34
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
唔係喎

我好記得好似阿Sam抑或隊長話因為CW之後美國政府不斷滋擾Hawkeye同Scott家人去引佢哋出嚟,所以兩人不得不一齊避風頭。你講嘅「軟禁」係咪其實指佢哋家人被政府軟禁呀?

Team Cap其他人除咗Scarlet Witch同Vision去咗蘇格蘭私奔外,其餘人士(隊長,Sam同Black Widow)由於都係單身狗,行動比較自由啲,所以政府先吹佢哋唔脹。

而Bucky當然大家都知道係一直匿藏喺Wakanda休養。就算全世界知道,以Wakanda嘅黑科技,強如美國隨時都唔係佢哋對手。

遲下今個或下個禮拜我會再睇多次IW確定下先。
唔知有冇記錯
hawkeye同antman好似係自願接受軟禁,
Antman第一個trailer有類似片段…

舊 05-02-18, 08:02 PM   #35
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Civil War
機場個一幕其實唔係打完就算,而真係有後遺(所以MCU每個劇情唔係打完又隨便friend翻)。隊長個一邊對政府而言全部變晒通輯犯,隊長、Falcon、Witch、Hawkeye、Ant-man同最後變節的Widow。犯左法一係好似隊長同Black Widow咁,染髮、留鬚四圍匿,一係有家人唔想著草的,就自動被軟禁house arrest,即係沒收passport定期去警局簽到之類。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-18, 09:37 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Civil War
機場個一幕其實唔係打完就算,而真係有後遺(所以MCU每個劇情唔係打完又隨便friend翻)。隊長個一邊對政府而言全部變晒通輯犯,隊長、Falcon、Witch、Hawkeye、Ant-man同最後變節的Widow。犯左法一係好似隊長同Black Widow咁,染髮、留鬚四圍匿,一係有家人唔想著草的,就自動被軟禁house arrest,即係沒收passport定期去警局簽到之類。
上一個 trailer 截圖,自己睇

舊 05-03-18, 11:28 AM   #37
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
唔係喎

我好記得好似阿Sam抑或隊長話因為CW之後美國政府不斷滋擾Hawkeye同Scott家人去引佢哋出嚟,所以兩人不得不一齊避風頭。
完全冇講過呢D野既印象...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-18, 04:39 PM   #38
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
啫係唔預佢有份打?

有傳話個量子空間去到平行宇宙咁巴閉,咁同 A4 會唔會有關?
睇過網上話蟲洞係細過原子
ant-man結尾可以無限細到次原子狀態..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-18, 10:12 PM   #39
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
溫馨提示:IMAX已開售
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 06:21 AM   #40
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
溫馨提示:IMAX已開售
唔該晒!
已訂左靚位!

溫馨提示:蟻俠2先係MCU第3計劃最後1集,
所以A3最後個情況應該點都會係 蟻俠2 解釋番既!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-18, 08:53 PM   #41
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Phase 3:
Ant Man and the Wasp
Captain Marvel
Avengers 4
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-18, 04:26 AM   #42
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 王小虎 查看文章
Phase 3:
Ant Man and the Wasp
Captain Marvel
Avengers 4
哦!原來我搞錯左,A4先係第3計劃最後1集!

PS:最近迪迪尼又話願意加價到71X億同Comcast搶Fox!加油呀!
好多人等睇AVX架!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-18, 02:36 PM   #43
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實會唔會救到老婆但係老婆又會因為抽獎而死?
硬係覺得彩蛋又係抽獎環節
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-18, 08:36 PM   #44
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最後又縮到次原子咁細粒,然後去左90年代亂入經期隊長個主場

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-18, 09:58 PM   #45
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
兄弟,呢個你自己估,定劇透?

舊 07-01-18, 11:55 PM   #46
Eking

佢估, 依家MARVEL 保密做到咁足, 好多人睇到片場少少野就做先知~

舊 07-04-18, 11:41 AM   #47
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
睇完
最尾兩段彩蛋
第二段唔睇都無所謂,趕時間可以睇完第一段就走得
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 12:00 PM   #48
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完IMAX,全屏靚立體畫面主要在尾段,大部分平常場面更只用紙版式3D,加上內容只算中上,有點失望
只可說呢套比A3更加多family 元素罷

此篇文章於 07-04-18 12:06 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 01:48 PM   #49
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
都係睇完冇特別,叫ok嗰隻,主要都係講親情多
之前都知同同A3冇直接關係
片尾用呢個方法直接將蟻人排除喺將來嘅無限之戰之外算做意料之外?

問號
一隻冷血蟻點先可以制做到人類生物特徵....我唔信個腳鐐冇心跳温度感測囉...
另外那位娘親30年冇野食過都生存都係一個問號...

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 02:11 PM   #50
Eking

.......
又要血壓又心跳, 咁咪要成日叉電? 唔好諗D野去吐嘈啦~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Invisible Man (2018) | Johnny Depp david 電影版 0 08-03-16 11:29 PM
[西片] Marvel: Ant-Man stonekeung 電影版 148 11-17-15 09:14 PM
[XBLA] Ms. Splosion Man (Splosion Man 續集 | 已配信) ahleung 電視遊戲討論版 33 06-26-12 12:21 PM
[Wii,PS2,GC]The Ant Bully圖片及影片 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 07-26-06 05:26 PM
[PSP]Pac-Man World Rally圖片及影片(Pac-Man版孖寶賽車) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 9 05-04-06 11:18 AM

現在的時間是 06:25 AM

手機版 | APP版